Mitt Teffbröd – det godaste glutenfria bröd jag ätit

Mitt Teffbröd – det godaste glutenfria bröd jag ätit

Injera är ett surdegstunnbröd som påminner om pannkakor. Det är ett givet tillbehör till grytor i Etiopen och Eritrea. Injera är egentligen inte något du snabbt slänger ihop, smeten ska helst jäsa i några dagar tills det bildas ett surdeg. Man ska även använda en mjölsort som heter “teff” som ger brödet en god smak och sin fina konsistens. Konsistensen på riktig injera är fluffig och svampaktig på något vis. Fantastisk bröd med syrlig smak. Mitt recept är egentligen inte ett “äkta”…

Injera är ett surdegstunnbröd som påminner om pannkakor. Det är ett givet tillbehör till grytor i Etiopen och Eritrea. Injera är egentligen inte något du snabbt slänger ihop, smeten ska helst jäsa i några dagar tills det bildas ett surdeg. Man ska även använda en mjölsort som heter “teff” som ger brödet en god smak och sin fina konsistens. Konsistensen på riktig injera är fluffig och svampaktig på något vis. Fantastisk bröd med syrlig smak. Mitt recept är egentligen inte ett “äkta”…

Det här är mitt teffbröd och det godaste glutenfria brödet jag någonsin ätit! Jag har bakat och bakat och det blir lika gott varje gång, så här är receptet!

Det här är mitt teffbröd och det godaste glutenfria brödet jag någonsin ätit! Jag har bakat och bakat och det blir lika gott varje gång, så här är receptet!

Nu har jag ätit glutenfritt bröd så länge att jag nästan glömt hur bröd med gluten smakar. I somras var jag tvungen att smaka en skiva av lokala bageriets levainbröd och visst var det gott, men inte så att jag kände en stor saknad. Nu kan jag tycka att mitt glutenfria bröd smakar precis som allt annat. Det gör det nog inte helt och hållet, men bara att jag (och familjen) känner så innebär väl att jag lyckats rätt bra i mina bak-försök. För det blir en del försök i köket. Jag bakar ur…

Nu har jag ätit glutenfritt bröd så länge att jag nästan glömt hur bröd med gluten smakar. I somras var jag tvungen att smaka en skiva av lokala bageriets levainbröd och visst var det gott, men inte så att jag kände en stor saknad. Nu kan jag tycka att mitt glutenfria bröd smakar precis som allt annat. Det gör det nog inte helt och hållet, men bara att jag (och familjen) känner så innebär väl att jag lyckats rätt bra i mina bak-försök. För det blir en del försök i köket. Jag bakar ur…

glutenfria amerikanska pannkakor

glutenfria amerikanska pannkakor

Det är lätt som en plätt att blanda egen glutenfri mjölmix. Du gör den med majsmjöl, havremjöl, rismjöl och potatismjöl. Förvara den glutenfria mjölmixen i en lufttät burk. Använd sedan mjölmixen till bröd, kakor, pannkakor, pajdeg med mera.

Det är lätt som en plätt att blanda egen glutenfri mjölmix. Du gör den med majsmjöl, havremjöl, rismjöl och potatismjöl. Förvara den glutenfria mjölmixen i en lufttät burk. Använd sedan mjölmixen till bröd, kakor, pannkakor, pajdeg med mera.

Oerhört saftig, god, glutenfri limpa som inte behöver jäsa!

Oerhört saftig, god, glutenfri limpa som inte behöver jäsa!

#halloween #småkakor #höst #glutenfritt Recept finns i länken.

Mördeg

#halloween #småkakor #höst #glutenfritt Recept finns i länken.

Ålandspannkaka är en annorlunda ugnspannkaka som kan göras med mannagrynsgröt eller risgrynsgröt. Fantastiskt god.  Ålandspannaka serveras traditionellt med sviskonkräm och grädde men man kan ha på vilken syltsort som helst eller bär och frukt efter tycke. Pannkakan serveras som dessert, minskar man mängden socker blir det en gott mellanmål. Om du är som jag, älskar mannagrynsgröt, så kommer du älska denna. Ca 15 bitar 1,5 l mjölk (3% fetthalt) 2 dl mannagryn 25 g smör 3 st ägg 2 tsk stötta…

Ålandspannkaka är en annorlunda ugnspannkaka som kan göras med mannagrynsgröt eller risgrynsgröt. Fantastiskt god. Ålandspannaka serveras traditionellt med sviskonkräm och grädde men man kan ha på vilken syltsort som helst eller bär och frukt efter tycke. Pannkakan serveras som dessert, minskar man mängden socker blir det en gott mellanmål. Om du är som jag, älskar mannagrynsgröt, så kommer du älska denna. Ca 15 bitar 1,5 l mjölk (3% fetthalt) 2 dl mannagryn 25 g smör 3 st ägg 2 tsk stötta…

Snabb mjölfri limpa – Lindas Bakskola

Snabb mjölfri limpa – Lindas Bakskola

Det här är min egen glutenfria variant av hönökakor där jag tillsatt fiberhusk och havregryn för att få degen lättarbetad och mer fiberrik. ...

Det här är min egen glutenfria variant av hönökakor där jag tillsatt fiberhusk och havregryn för att få degen lättarbetad och mer fiberrik. ...

Pinterest
Search