Injera är ett surdegstunnbröd som påminner om pannkakor. Det är ett givet tillbehör till grytor i Etiopen och Eritrea. Injera är egentligen inte något du snabbt slänger ihop, smeten ska helst jäsa i några dagar tills det bildas ett surdeg. Man ska även använda en mjölsort som heter “teff” som ger brödet en god smak och sin fina konsistens. Konsistensen på riktig injera är fluffig och svampaktig på något vis. Fantastisk bröd med syrlig smak. Mitt recept är egentligen inte ett “äkta”…

Injera är ett surdegstunnbröd som påminner om pannkakor. Det är ett givet tillbehör till grytor i Etiopen och Eritrea. Injera är egentligen inte något du snabbt slänger ihop, smeten ska helst jäsa i några dagar tills det bildas ett surdeg. Man ska även använda en mjölsort som heter “teff” som ger brödet en god smak och sin fina konsistens. Konsistensen på riktig injera är fluffig och svampaktig på något vis. Fantastisk bröd med syrlig smak. Mitt recept är egentligen inte ett “äkta”…

Nu har jag ätit glutenfritt bröd så länge att jag nästan glömt hur bröd med gluten smakar. I somras var jag tvungen att smaka en skiva av lokala bageriets levainbröd och visst var det gott, men inte så att jag kände en stor saknad. Nu kan jag tycka att mitt glutenfria bröd smakar precis som allt annat. Det gör det nog inte helt och hållet, men bara att jag (och familjen) känner så innebär väl att jag lyckats rätt bra i mina bak-försök. För det blir en del försök i köket. Jag bakar ur…

Nu har jag ätit glutenfritt bröd så länge att jag nästan glömt hur bröd med gluten smakar. I somras var jag tvungen att smaka en skiva av lokala bageriets levainbröd och visst var det gott, men inte så att jag kände en stor saknad. Nu kan jag tycka att mitt glutenfria bröd smakar precis som allt annat. Det gör det nog inte helt och hållet, men bara att jag (och familjen) känner så innebär väl att jag lyckats rätt bra i mina bak-försök. För det blir en del försök i köket. Jag bakar ur…

Ryskadockor: Hittills det bästa och godaste glutenfritt bröd jag provat! :)

Ryskadockor: Hittills det bästa och godaste glutenfritt bröd jag provat! :)

Här kommer receptet på ett matigt glutenfritt bröd med potatis. Mitt potatisbröd passar utmärkt som tillbehör till soppa, till frukost eller när som helst när du vill ha ett gott matbröd....

Här kommer receptet på ett matigt glutenfritt bröd med potatis. Mitt potatisbröd passar utmärkt som tillbehör till soppa, till frukost eller när som helst när du vill ha ett gott matbröd....

Oerhört saftig, god, glutenfri limpa som inte behöver jäsa!

Oerhört saftig, god, glutenfri limpa som inte behöver jäsa!

Pinterest
Search