Viltstek med portvinssås

Viltstek med portvinssås

Jag lovade ju er recept på den goda kalvsteken jag gjorde i söndags. Fungerar naturligtvis med vilken stek som helst. Rådjur, älg, hjort, nöt, gris mm. Jag bryner den i nät eller steksmöre och fyller

Kalvstek i örtagårdssås (Kryddburken)

Jag lovade ju er recept på den goda kalvsteken jag gjorde i söndags. Fungerar naturligtvis med vilken stek som helst. Rådjur, älg, hjort, nöt, gris mm. Jag bryner den i nät eller steksmöre och fyller

Hemgjord, het och rökig ketchup med chipotle och lingon. Spännande tillbehör till vilda korvar på t ex älg, hjort eller rådjur.

Hemgjord, het och rökig ketchup med chipotle och lingon. Spännande tillbehör till vilda korvar på t ex älg, hjort eller rådjur.

Höstgryta

Höstgryta

Rådjur med rostad vit sparris, nässelkräm, jordärtskockschips och ramslökskapris | Recept från Köket.se

Rådjur med rostad vit sparris, nässelkräm, jordärtskockschips och ramslökskapris

Rådjur med rostad vit sparris, nässelkräm, jordärtskockschips och ramslökskapris | Recept från Köket.se

Älgkött är både magert och lättsmält. Det kan bytas mot hjort, rådjur eller vildsvin eller mot vanligt nötkött.

Älgkött är både magert och lättsmält. Det kan bytas mot hjort, rådjur eller vildsvin eller mot vanligt nötkött.

ViltGrytan är även god att laga med annat vilt, t.ex. rådjur eller hjort.

Jägargryta

ViltGrytan är även god att laga med annat vilt, t.ex. rådjur eller hjort.

Kallas också tjälknul. Det här receptet är för nöt- eller älgkött, men jag har provat med både rådjur och lamm (urbenade stekar) och det blev supergott det också.

Kallas också tjälknul. Det här receptet är för nöt- eller älgkött, men jag har provat med både rådjur och lamm (urbenade stekar) och det blev supergott det också.

Rådjursfilé i senapssås med rårakor

Rådjursfilé i senapssås med rårakor En snabblagad festrätt med klassiska smaker. Laga den gärna av den främre delen av rådjursytterfilén som delas av en hinna, eftersom filén ändå ska skäras i mindre bitar

Rådjursfilé i senapssås med rårakor Receptbild - Allt om Mat

Grytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska koka länge, framdel eller ytterlår. Fruktig smak får grytan av balsamvinäger och kryddighet frå pepparfrukt, stjärnanis och kanel. Med fördel kan grytan lagas dagen före servering.

Mustig viltgryta Grytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska koka länge, framdel eller ytterlår. Fruktig smak får grytan av balsamvinäger och kryddighet frå pepparfrukt, stjärnanis och kanel. Med fördel kan grytan lagas dagen före servering

Grytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska koka länge, framdel eller ytterlår. Fruktig smak får grytan av balsamvinäger och kryddighet frå pepparfrukt, stjärnanis och kanel. Med fördel kan grytan lagas dagen före servering.

Allt vilt kött passar i den här grytan. Älg, hjort, rådjur – eller nötkött. Gör en stor sats, den blir bara godare om den får stå till sig och resterna kan frysas in.

Höstens vilda gryta

Allt vilt kött passar i den här grytan. Älg, hjort, rådjur – eller nötkött. Gör en stor sats, den blir bara godare om den får stå till sig och resterna kan frysas in.

Den här såsen passar bra till allt vilt, till exempel hjort, älg och rådjur. Några matskedar messmör är en god smaksättning som kan ersätta eller komplettera konjak i det här receptet.

Viltgräddsås – recept

Den här såsen passar bra till allt vilt, till exempel hjort, älg och rådjur. Några matskedar messmör är en god smaksättning som kan ersätta eller komplettera konjak i det här receptet.

Rådjurssadel med potatispuré, stekta päron och rödvinssås | Recept från Köket.se

Rådjurssadel med potatispuré, stekta päron och rödvinssås

Rådjurssadel med potatispuré, stekta päron och rödvinssås | Recept från Köket.se

Tjälknöl på rådjur med potatisgratäng à la Bredsjö

Tjälknöl på rådjur med potatisgratäng à la Bredsjö

Under höstens jaktsäsong kan såväl älg som ren och ibland rådjur och hjort, de senare ofta hållna i hägn, dyka upp i välsorterade livsmedelsbutiker. En vegetarian bör förstås inte konsumera kött av något slag. Men även här finns en lightversion. De som säger att de i stort sett är vegetarianer, men äter kött under vissa speciella omständigheter, skriver Mats-Eric Nilsson om viltkött. Då har vi här på SvD samlat ihop några vilda recept.

Under höstens jaktsäsong kan såväl älg som ren och ibland rådjur och hjort, de senare ofta hållna i hägn, dyka upp i välsorterade livsmedelsbutiker. En vegetarian bör förstås inte konsumera kött av något slag. Men även här finns en lightversion. De som säger att de i stort sett är vegetarianer, men äter kött under vissa speciella omständigheter, skriver Mats-Eric Nilsson om viltkött. Då har vi här på SvD samlat ihop några vilda recept.

Pytt i Panna på Rådjur, Palsternacka och Kantareller

Gräddstuvad Pytt på Vilt och Kantareller

Pytt i Panna på Rådjur, Palsternacka och Kantareller

Pinterest
Search