Ovsená nátierka s droždím

Ovsená nátierka s droždím

Ugnsbakad sej med ansjovis- och dillsås

Ugnsbakad sej med ansjovis- och dillsås

Silltårta med ansjovis och rödbetor

Silltårta med ansjovis och rödbetor Låt silltårtan stå och mogna ca 2 timmar i kylen så blir den ännu godare

Silltårta med ansjovis och rödbetor

Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra (med kräftjärtar/räkor + lite majonnäs) :)

Strömmingslåda med ansjovis & västerbottensost

Strömmingslåda med ansjovis & västerbottensost

Ansjovispaj med potatis

Ansjovispaj med potatis

Recipe: Swedish - Janssons frestelse ("The Temptation of Jansson", a creamy potatoe gratin with anchovies)

Janssons frestelse ("Jansson's Temptation") is a creamy potato gratin that includes anchovies (could get a vegetarian substitute)

Ansjovis är bäst när den är lagrad, så läs på burken. Det ska vara nära sista förbrukningsdagen. Ja egentligen skall det datumet vara passerat, då är ansjovisen som bäst. Använd näsan! /Leif Mannerström Recepetet kommer från Mannerströms julkokbok.

Mannerströms goda Janssons frestelse

Ansjovis är bäst när den är lagrad, så läs på burken. Det ska vara nära sista förbrukningsdagen. Ja egentligen skall det datumet vara passerat, då är ansjovisen som bäst. Använd näsan! /Leif Mannerström Recepetet kommer från Mannerströms julkokbok.

Ansjovis är bäst när den är lagrad, så läs på burken. Det ska vara nära sista förbrukningsdagen. Ja egentligen skall det datumet vara passerat, då är ansjovisen som bäst. Använd näsan! /Leif Mannerström Recepetet kommer från Mannerströms julkokbok.

Mannerströms goda Janssons frestelse

Ansjovis är bäst när den är lagrad, så läs på burken. Det ska vara nära sista förbrukningsdagen. Ja egentligen skall det datumet vara passerat, då är ansjovisen som bäst. Använd näsan! /Leif Mannerström Recepetet kommer från Mannerströms julkokbok.

Recepå på inlagd femminuterssill med smörgåskaviar, ägg och ansjovis.

Inlagd sill med gubbröra

Recepå på inlagd femminuterssill med smörgåskaviar, ägg och ansjovis.

Recept på jättegod kall sås till stekt eller grillad färsk fisk. Ansjovis, schalottenlök, vitlök och dragon ger fyllig och aromrik smak.

Recept på jättegod kall sås till stekt eller grillad färsk fisk. Ansjovis, schalottenlök, vitlök och dragon ger fyllig och aromrik smak.

Favoritjansson - Recept - Mitt Kök

Favoritjansson

Image for Favoritjansson

Jag har samlat ihop alla mina juliga recept, både mat och något sött, låt det väl smaka och ha en underbar ledighet! Fisk Lesscarbs sillar (Grundinläggning samt 10 olika såser för sillen) LCHF-Jansson (tycker den blir jättegod med kokosgrädde också) Snabb hovmästarsås Skagenröra Kött Julköttbullar med ansjovis Köttbullar med enbär och timjan Enkla köttbullar Grilljering till skinka Tillbehör Julbröd Fröknäcke med pepparkakssmak Fika och julgodis Juligt dessertbord (här finns närmare 20…

Jag har samlat ihop alla mina juliga recept, både mat och något sött, låt det väl smaka och ha en underbar ledighet! Fisk Lesscarbs sillar (Grundinläggning samt 10 olika såser för sillen) LCHF-Jansson (tycker den blir jättegod med kokosgrädde också) Snabb hovmästarsås Skagenröra Kött Julköttbullar med ansjovis Köttbullar med enbär och timjan Enkla köttbullar Grilljering till skinka Tillbehör Julbröd Fröknäcke med pepparkakssmak Fika och julgodis Juligt dessertbord (här finns närmare 20…

En riktig klassiker i husmanskosten. Billigt, enkelt, nyttigt och gott. Fyllningen kan varieras med t ex kaviar, pepparrot, lök/ansjovis mm. I receptet den klassiska med kryddgrönt.  Gör [recept attiksstromming] av det som inte går åt!

En riktig klassiker i husmanskosten. Billigt, enkelt, nyttigt och gott. Fyllningen kan varieras med t ex kaviar, pepparrot, lök/ansjovis mm. I receptet den klassiska med kryddgrönt. Gör [recept attiksstromming] av det som inte går åt!

Denna fantastiska fiskrätt serveras tillsammans med den spännande smakbrytningen ansjoviskräm. Smörstekt torsk får sällskap av nykokt potatis och en fräsch sallad på tallriken. Som tillbehör gör du en läcker ansjoviskräm gjord på ansjovis, gräslök och crème fraiche.

Denna fantastiska fiskrätt serveras tillsammans med den spännande smakbrytningen ansjoviskräm. Smörstekt torsk får sällskap av nykokt potatis och en fräsch sallad på tallriken. Som tillbehör gör du en läcker ansjoviskräm gjord på ansjovis, gräslök och crème fraiche.

Pinterest
Search