Det här behöver du till 4 personer:  1 putsad  fläskytterfile smörSåsen: 2,5 dl grädde 2,5 dl creme fraiche 2 1/2 msk kalvfond (koncentrerad) 1 msk kinesisk soja 2 tsk svartvinbärsgele Nymalen peppar salt Maizena eller mjölredning Serveringstips : Kokt potatis ( ris ) och kokta grönsaker. Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. … Läs mer

Det här behöver du till 4 personer: 1 putsad fläskytterfile smörSåsen: 2,5 dl grädde 2,5 dl creme fraiche 2 1/2 msk kalvfond (koncentrerad) 1 msk kinesisk soja 2 tsk svartvinbärsgele Nymalen peppar salt Maizena eller mjölredning Serveringstips : Kokt potatis ( ris ) och kokta grönsaker. Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. … Läs mer

Ni verkade gilla denna fläskfile-lådan på facebook Och det gör ni rätt i, den är jättegod ! Och ni får gärna låna mina recept till era bloggar – då uppskattar jag att ni länka tillbaka till min sida. Tack. Jag serverade ”lådan” med kokt ris och en krispig sallad För 4 personer : … Läs mer

Ni verkade gilla denna fläskfile-lådan på facebook Och det gör ni rätt i, den är jättegod ! Och ni får gärna låna mina recept till era bloggar – då uppskattar jag att ni länka tillbaka till min sida. Tack. Jag serverade ”lådan” med kokt ris och en krispig sallad För 4 personer : … Läs mer

Så nu kommer den här höstgrytan jag nämnde tidigare , vi lagade denna i helgen och den blev en riktigt god gryta på fläskytterfile, svamp och sambal oelek. Kan ätas med pasta, ris eller potatis – eller om man hellre äter LCHF , då går det lika bra att servera med en … Läs mer

Så nu kommer den här höstgrytan jag nämnde tidigare , vi lagade denna i helgen och den blev en riktigt god gryta på fläskytterfile, svamp och sambal oelek. Kan ätas med pasta, ris eller potatis – eller om man hellre äter LCHF , då går det lika bra att servera med en … Läs mer

Jag lovade ju er receptet på den goda kycklingrätten vi åt häromkvällen. (Om den blev god, och det blev den ;-) ) 6 port: 6 kycklingfiléer 5 dl vispgrädde 3 dl creme fraiche 1 msk soja ca 8-10 solt…

Möra kycklingfiléer i krämig sås med smak av soltorkade tomater

Kall marinerad kycklingfilé passar till buffé, fest, bjudning eller till vardags. Smidig att förbereda innan. Kycklingen kan också serveras varm eller ljummen.

Kall marinerad kycklingfilé

Buffémat- kall kycklingfilé i smarrig marinad!

Detta behöver du: Potatis 700 gram nötfärs / blandfärs smör till stekning 2 klyftor pressad vitlök 1 ägg 2  tsk torkad oregano 150- 200 gram smulad fetaost Salt och nymalen peppar Sås: 2 msk smör 1/2 dl vatten 3 dl grädde 2-3 tsk kalvfond 1 msk kinesisk soja salt och peppar red … Läs mer

Detta behöver du: Potatis 700 gram nötfärs / blandfärs smör till stekning 2 klyftor pressad vitlök 1 ägg 2 tsk torkad oregano 150- 200 gram smulad fetaost Salt och nymalen peppar Sås: 2 msk smör 1/2 dl vatten 3 dl grädde 2-3 tsk kalvfond 1 msk kinesisk soja salt och peppar red … Läs mer

Hej igen Gjorde en av aaaabsoluta favoriterna i går, tröttnar aldrig på denna kycklingrätt. Serverade rotfruktspytt till, mkt god kombo! (Finns ju att köpa färdighackad i grönsaksdisken på I…

Hej igen Gjorde en av aaaabsoluta favoriterna i går, tröttnar aldrig på denna kycklingrätt. Serverade rotfruktspytt till, mkt god kombo! (Finns ju att köpa färdighackad i grönsaksdisken på I…

Här kommer ett recept vi använder rätt ofta men som jag inte tror jag bloggat om! En enkel och god pastasås med Kyckling! Det här behöver du: 3 kycklingfileér 1 röd paprika 2 pressade klyftor vitlö...

Här kommer ett recept vi använder rätt ofta men som jag inte tror jag bloggat om! En enkel och god pastasås med Kyckling! Det här behöver du: 3 kycklingfileér 1 röd paprika 2 pressade klyftor vitlö...

Sätt ugnen på 150 grader. Mosa ihop fetaost, dill, citronskal och olivolja till en röra. Skär ett djupt snitt på mitten av varje laxfilébit. Fyll med fetaoströran. Lägg laxen på en plåt med snittet uppåt och krydda med salt och peppar. Ringla över lite olivolja och strö över lite mer hackad dill. Stek i mitten av ugnen ca 20–25 minuter tills laxen har blivit stekt men fortfarande har en saftig rosa kärna.

Fetaostfylld lax med dill och citron

Sätt ugnen på 150 grader. Mosa ihop fetaost, dill, citronskal och olivolja till en röra. Skär ett djupt snitt på mitten av varje laxfilébit. Fyll med fetaoströran. Lägg laxen på en plåt med snittet uppåt och krydda med salt och peppar. Ringla över lite olivolja och strö över lite mer hackad dill. Stek i mitten av ugnen ca 20–25 minuter tills laxen har blivit stekt men fortfarande har en saftig rosa kärna.

Nattjästa frukostbröd blir till rykande färskt bröd till frukost.deg

Nattjästa frukostbröd blir till rykande färskt bröd till frukost.deg

”Sås som i himmelen” | Recept från Köket.se

”Sås som i himmelen”

”Sås som i himmelen” (kock Claes - Umeå)

En god middag på 30 minuter längre behöver det inte ta för att äta riktigt gott.

En god middag på 30 minuter längre behöver det inte ta för att äta riktigt gott.

Det här receptet har jag fått av min kompis Ellinor och det är bara sååå gott!! ca 4-6 port: en formfranska ( det går åt 27 skivor) fyllning 1: 1 1/2 pkt bacon 1 purjolök 3 dl creme fraiche salt &a…

Det här receptet har jag fått av min kompis Ellinor och det är bara sååå gott!! ca 4-6 port: en formfranska ( det går åt 27 skivor) fyllning 1: 1 1/2 pkt bacon 1 purjolök 3 dl creme fraiche salt &a…

Detta behöver du till pajen : 3 dl vetemjöl 125 gram rumsvarmt smör 2 msk kallt vatten Fyllningen : 400- 450 gram kycklingfile 2 pkt bacon 3-4 dl creme fraiche ( fetthalt 34 % ) 2 msk chilisås 100 gram valfri creme bounjour ost Salt & peppar 1 dl riven … Läs mer

Detta behöver du till pajen : 3 dl vetemjöl 125 gram rumsvarmt smör 2 msk kallt vatten Fyllningen : 400- 450 gram kycklingfile 2 pkt bacon 3-4 dl creme fraiche ( fetthalt 34 % ) 2 msk chilisås 100 gram valfri creme bounjour ost Salt & peppar 1 dl riven … Läs mer

Pinterest
Search