Naturligt glutenfritt surdegsbröd, surdegslimpa

Gluten-free, wheat-free Sourdough bread and sour dough starter.

Surdegslimpa av hel bovete (naturligt glutenfri) Superenkel att göra!

Surdegslimpa av hel bovete (naturligt glutenfri) Superenkel att göra!

Nej detta är ju inte surdeg i den bemärkelsen men de stora hålen i brödet påminner verkligen om surdeg! Brödet har jag lagt upp här tidigare och det är Maria Emmerich som är upphovsmakerskan till originalreceptet.  Jag hittade lite andra mått i Expressens LCHF receptbok och provade det, enkelt och bra! Så här kommer receptet! […]

Nej detta är ju inte surdeg i den bemärkelsen men de stora hålen i brödet påminner verkligen om surdeg! Brödet har jag lagt upp här tidigare och det är Maria Emmerich som är upphovsmakerskan till originalreceptet. Jag hittade lite andra mått i Expressens LCHF receptbok och provade det, enkelt och bra! Så här kommer receptet! […]

Ja, jag har bytt bild… ;) Det blev ett jättefint naturligt glutenfritt surdegsbröd och jag behövde inte experimentera särskilt mycket alls. Jag är superlycklig! Det blev så gott! Och det var …

Ja, jag har bytt bild… ;) Det blev ett jättefint naturligt glutenfritt surdegsbröd och jag behövde inte experimentera särskilt mycket alls. Jag är superlycklig! Det blev så gott! Och det var …

Det här har jag velat prova en längre tid – glutenfritt surdegsbröd gjord på hel bovete. Det visade sig vara det absolut enklaste sättet att göra surdegsbröd som jag har provat. Det krävs ing…

Det här har jag velat prova en längre tid – glutenfritt surdegsbröd gjord på hel bovete. Det visade sig vara det absolut enklaste sättet att göra surdegsbröd som jag har provat. Det krävs ing…

Naturligt glutenfri surdegsgrund (recept) | Nilla's Kitchen

Naturligt glutenfri surdegsgrund (recept) | Nilla's Kitchen

Blanda 1pkt torr jäst, 1 msk råsocker och 5dl 37*c vatten. Häll i 2dl hirsmjöl. Häll i 5dl 37*c vatten igen så blandningen ser ut som en välling. Häll i 1 msk salt, 1/2dl chiafrö ,1/2 dl havre, 2 msk fiberhusk, 4 msk glutenfri torr surdeg, 2 msk fibrex och 2 dl glutenfri basmjöl (lailas). Blanda. Degen ska kännas som en sockerkaksdeg. Häll degen i en form. Pudra med lite glutenfri basmjöl ovanför. Låt jäsa i kylskåpet i 4 Tim. Ta ut 1/2 innan det ska in i ungnen. Sätt i ugnen 175*c i 1 tim.

Blanda 1pkt torr jäst, 1 msk råsocker och 5dl 37*c vatten. Häll i 2dl hirsmjöl. Häll i 5dl 37*c vatten igen så blandningen ser ut som en välling. Häll i 1 msk salt, 1/2dl chiafrö ,1/2 dl havre, 2 msk fiberhusk, 4 msk glutenfri torr surdeg, 2 msk fibrex och 2 dl glutenfri basmjöl (lailas). Blanda. Degen ska kännas som en sockerkaksdeg. Häll degen i en form. Pudra med lite glutenfri basmjöl ovanför. Låt jäsa i kylskåpet i 4 Tim. Ta ut 1/2 innan det ska in i ungnen. Sätt i ugnen 175*c i 1 tim.

Tekakor bakade med surdeg

Tekakor bakade med surdeg via Mixwell

Farfars marängtårta | Tårtan är en väldigt god blandning av den sockersöta marängen med smarrig fyllning och grädde med mandelspån på toppen

Farfars marängtårta | Tårtan är en väldigt god blandning av den sockersöta marängen med smarrig fyllning och grädde med mandelspån på toppen

Recept hårt tunnbröd

Recept hårt tunnbröd

Havrescones - glutenfritt

Havrescones - glutenfritt

Recipe in ENGLISH Äntligen är denna solskenshistoria här, en strålande glad citronpaj mitt i novembermörkret! Citronpaj som är så gott har verkligen en upplyftande effekt på humöret. Man blir likso…

Recipe in ENGLISH Äntligen är denna solskenshistoria här, en strålande glad citronpaj mitt i novembermörkret! Citronpaj som är så gott har verkligen en upplyftande effekt på humöret. Man blir likso…

Pinterest
Search