Recept kakor formar

Underbara hembakta bröd!    Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett n...

Underbara hembakta bröd! Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett n...

Min svärmor gör de godaste sockerkakorna. Hennes sockerkaka är saftig och håller ihop fint och smakar bra! Själv hade jag slutat göra s...

Min svärmor gör de godaste sockerkakorna. Hennes sockerkaka är saftig och håller ihop fint och smakar bra! Själv hade jag slutat göra s...

Recept på Rårakor. Enkelt och gott. Rårakor är en maträtt som väldigt ofta förväxlas med raggmunkar men till skillnad från raggmunkar består rårakor bara av råriven potatis som man saltat lätt och formar till stora kakor och sedan steker, vanligtvis blir smeten tjock och måste plattas till när den ligger i stekpannan, tänk på att steka rårakorna på båda sidor så att de blir genomstekta och får fin brun färg, servera gärna de krispiga kakorna med stekt fläsk och lingonsylt.

Recept på Rårakor. Enkelt och gott. Rårakor är en maträtt som väldigt ofta förväxlas med raggmunkar men till skillnad från raggmunkar består rårakor bara av råriven potatis som man saltat lätt och formar till stora kakor och sedan steker, vanligtvis blir smeten tjock och måste plattas till när den ligger i stekpannan, tänk på att steka rårakorna på båda sidor så att de blir genomstekta och får fin brun färg, servera gärna de krispiga kakorna med stekt fläsk och lingonsylt.

Saftiga rutor med päron och krämig kolaglasyr.

Saftiga rutor med päron och krämig kolaglasyr.

Recept på Rårakor. Enkelt och gott. Rårakor är en maträtt som väldigt ofta förväxlas med raggmunkar men till skillnad från raggmunkar består rårakor bara av råriven potatis som man saltat lätt och formar till stora kakor och sedan steker, vanligtvis blir smeten tjock och måste plattas till när den ligger i stekpannan, tänk på att steka rårakorna på båda sidor så att de blir genomstekta och får fin brun färg, servera gärna de krispiga kakorna med stekt fläsk och lingonsylt.

Recept på Rårakor. Enkelt och gott. Rårakor är en maträtt som väldigt ofta förväxlas med raggmunkar men till skillnad från raggmunkar består rårakor bara av råriven potatis som man saltat lätt och formar till stora kakor och sedan steker, vanligtvis blir smeten tjock och måste plattas till när den ligger i stekpannan, tänk på att steka rårakorna på båda sidor så att de blir genomstekta och får fin brun färg, servera gärna de krispiga kakorna med stekt fläsk och lingonsylt.

En doft av Nybakt: Kalljäst bröd i gjutjärnsgryta

En doft av Nybakt: Kalljäst bröd i gjutjärnsgryta

En blogg om bakverk i alla formar; bullar, bröd, kakor, kalljäsa, cupcakes, tårta, godis, glass. Inspiration till att börja baka.

En blogg om bakverk i alla formar; bullar, bröd, kakor, kalljäsa, cupcakes, tårta, godis, glass. Inspiration till att börja baka.

schweizernötsrutor7

schweizernötsrutor7

Underbara hembakta bröd!    Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett n...

Underbara hembakta bröd! Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett n...

Ta ett nytt grepp på knäcken. Häll ut smeten som ett bräck i stället för att dutta med små formar. Sätt smak, antingen i smeten eller toppa bräcket med ett strössel. Med en digital termometer har du full koll på koket. Ju högre temperatur, desto hårdare blir knäcken.

Ta ett nytt grepp på knäcken. Häll ut smeten som ett bräck i stället för att dutta med små formar. Sätt smak, antingen i smeten eller toppa bräcket med ett strössel. Med en digital termometer har du full koll på koket. Ju högre temperatur, desto hårdare blir knäcken.

Pinterest
Sök