Recept koka ägg

Recept: Koka ägg

Recept: Koka ägg

Det här roliga knepet kommer du att vilja testa på en gång. Allt du behöver är en t-shirt, tråd, ficklampa, plastpåse och ägg. Kolla in klippet! Läs också: Koka ägg – så blir det perfekt varje gång Läs också: 8 nya recept med ägg   Text: Julia Wiberg

Så gör du äggröra inuti ett ägg

Det här roliga knepet kommer du att vilja testa på en gång. Allt du behöver är en t-shirt, tråd, ficklampa, plastpåse och ägg. Kolla in klippet! Läs också: Koka ägg – så blir det perfekt varje gång Läs också: 8 nya recept med ägg Text: Julia Wiberg

koka ägg perfekt

Koka ägg - så blir det perfekt

koka ägg perfekt

Att ett vanligt ägg blir en gastronomisk upplevelse när det får koka länge i en temperatur omkring 70 grader, är någonting stjärnkockarna känt till länge. I detta recept använder du din fullmatade diskmaskin som kokkärl! Foto: Anna Jakobsson/Sveriges Radio

Att ett vanligt ägg blir en gastronomisk upplevelse när det får koka länge i en temperatur omkring 70 grader, är någonting stjärnkockarna känt till länge. I detta recept använder du din fullmatade diskmaskin som kokkärl! Foto: Anna Jakobsson/Sveriges Radio

Koka ägg är enkelt och går att göra på många olika sätt. Men vet du hur man får till det perfekta ägget?

Koka ägg - så blir det perfekt

Koka ägg är enkelt och går att göra på många olika sätt. Men vet du hur man får till det perfekta ägget?

Tidningen Buffé har kokat hundratals ägg i jakten på det bästa sättet att koka ägg. Resultatet? 7 steg till det perfekta ägget, var så god.

Tidningen Buffé har kokat hundratals ägg i jakten på det bästa sättet att koka ägg. Resultatet? 7 steg till det perfekta ägget, var så god.

Fried rice med ägg  och räkor – snabbt, gott och smalt!

Fried rice med ägg och räkor – snabbt, gott och smalt

Fried rice med ägg och räkor – snabbt, gott och smalt!

Vet du hur du vill ha ditt kokta ägg? Då vet vi hur du ska göra för att lyckas! Här finns både tips och äggtider för ägg med olika konsistens.

Vet du hur du vill ha ditt kokta ägg? Då vet vi hur du ska göra för att lyckas! Här finns både tips och äggtider för ägg med olika konsistens.

Rabarbercurd - Ingredienser 500 g rabarber 1 1/2 dl vatten 2 1/2 dl Dansukker Syltsocker 2 krm kardemumma 2 ägg 50 g osaltat smör

Rabarbercurd - Ingredienser 500 g rabarber 1 1/2 dl vatten 2 1/2 dl Dansukker Syltsocker 2 krm kardemumma 2 ägg 50 g osaltat smör

Hej på er! Vi har sportlov här så tiden försvinner fortare än fort! Här kommer ett tips på en smarrig frukost/mellanmål/kvällis! Ägg och avocado är ju typ det bästa jag vet och speciellt i kombination! Äggsallad på fröknäcke är gudomligt men minst lika gott att fylla en avocado med! Koka äggen hårdkokta. Gröp ur avokadon, […]

Hej på er! Vi har sportlov här så tiden försvinner fortare än fort! Här kommer ett tips på en smarrig frukost/mellanmål/kvällis! Ägg och avocado är ju typ det bästa jag vet och speciellt i kombination! Äggsallad på fröknäcke är gudomligt men minst lika gott att fylla en avocado med! Koka äggen hårdkokta. Gröp ur avokadon, […]

Koka äggen som du vill ha dem och toppa med något av de här tre förslagen - eller ta ett par ägg av varje och blanda. Receptet kommer från Bonniers kokbok.

Ägghalvor

Koka äggen som du vill ha dem och toppa med något av de här tre förslagen - eller ta ett par ägg av varje och blanda. Receptet kommer från Bonniers kokbok.

Brodo är italienska för buljong. I den mustiga buljongen får bitar av stekt kycklinglårfilé koka, bästa kycklingdetaljen till soppor som ska koka lite längre. Mjukkokta ägg gör soppan ännu matigare och som lyxig final toppas den med flagad parmesan.

Brodo är italienska för buljong. I den mustiga buljongen får bitar av stekt kycklinglårfilé koka, bästa kycklingdetaljen till soppor som ska koka lite längre. Mjukkokta ägg gör soppan ännu matigare och som lyxig final toppas den med flagad parmesan.

Den här nudelpytten är lite som en pyttipanna. Tänk koka soppa på en spik – det vill säga ta vad du har hemma i grönsaksväg. Fläskkarrén får smak av en glaze med whisky i, och köttet passar lika bra att lägga på grillen. Knäck gärna i ett ägg eller två mot slutet.

Den här nudelpytten är lite som en pyttipanna. Tänk koka soppa på en spik – det vill säga ta vad du har hemma i grönsaksväg. Fläskkarrén får smak av en glaze med whisky i, och köttet passar lika bra att lägga på grillen. Knäck gärna i ett ägg eller två mot slutet.

Ärtbiffar med dill och fetaost.  4 personer  250 g frysta gröna ärtor  1 dl mandelmjöl 1 msk fiberhusk 70 g fetaost  2 ägg 1 tsk citronsaft 2 msk fryst dill  1 gul lök Salt och vitpeppar  Smör att steka i   1. Tina ärtorna genom att koka dem i vatten i några minuter. En till två minuter räcker för att de ska bli helt tinade.   2. Mosa ärtorna, antingen för hand eller med en stavmixer. Försök att trycka ut lite vätska så att smeten inte blir för vattnig.  3. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, ägg…

Ärtbiffar med dill och fetaost. 4 personer 250 g frysta gröna ärtor 1 dl mandelmjöl 1 msk fiberhusk 70 g fetaost 2 ägg 1 tsk citronsaft 2 msk fryst dill 1 gul lök Salt och vitpeppar Smör att steka i 1. Tina ärtorna genom att koka dem i vatten i några minuter. En till två minuter räcker för att de ska bli helt tinade. 2. Mosa ärtorna, antingen för hand eller med en stavmixer. Försök att trycka ut lite vätska så att smeten inte blir för vattnig. 3. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, ägg…

Recept på oyakodon. Oyakodon betyder förälder och barn och syftar på att det ingår både kyckling och ägg i rätten. Superenkel donburivariant som passar fint till vardagsmiddag. Recept av Ylva Porsklev  Dashibuljong: Koka upp 1 liter vatten och 1 bit kombu (torkat sjögräs) ca 15 cm. Ta kastrullen åtisdan och ta upp kombun. Tillsätt 11/2 dl bonitoflingor (torkad fisk) och låt stå tills de sjunkit till botten. Sila buljongen.

Oyakodon

Recept på oyakodon. Oyakodon betyder förälder och barn och syftar på att det ingår både kyckling och ägg i rätten. Superenkel donburivariant som passar fint till vardagsmiddag. Recept av Ylva Porsklev Dashibuljong: Koka upp 1 liter vatten och 1 bit kombu (torkat sjögräs) ca 15 cm. Ta kastrullen åtisdan och ta upp kombun. Tillsätt 11/2 dl bonitoflingor (torkad fisk) och låt stå tills de sjunkit till botten. Sila buljongen.

Pinterest
Sök