Recept kyckling yoghurt

Shawarma är en blandning mellan kebab och pulled beef. Det är så gott att det nästan är för gott! Det finns en precis likadan variant med kyckling, recept hittar du HÄR! Köttet ska marineras i flera timmar för absolut godast smak och konsistens. Det serveras i en rulle som kebab tillsammans med tarator (kebabsås gjord på tahini) och grönsaker. Mmmm… 6 portioner Shawarma 1 kg nötkött, tex fransyska eller högrev Marinad: 2 dl turkisk yoghurt 0,5 dl ketchup 0,5 dl olivolja 3 st pressade vit...

Shawarma är en blandning mellan kebab och pulled beef. Det är så gott att det nästan är för gott! Det finns en precis likadan variant med kyckling, recept hittar du HÄR! Köttet ska marineras i flera timmar för absolut godast smak och konsistens. Det serveras i en rulle som kebab tillsammans med tarator (kebabsås gjord på tahini) och grönsaker. Mmmm… 6 portioner Shawarma 1 kg nötkött, tex fransyska eller högrev Marinad: 2 dl turkisk yoghurt 0,5 dl ketchup 0,5 dl olivolja 3 st pressade vit...

Kyckling med apelsin i sötstark srirachasås, stekt ris och yoghurt

Kyckling med apelsin i sötstark srirachasås, stekt ris och yoghurt

Recept på Currysås. Enkelt och gott. Currysås är ett omtyckt tillbehör till kyckling, fläskfilé och fisk. Till sallad är det förstås gott med kall sås, men till kokt eller stek kyckling, eller friterade maträtter, är varm sås att föredra. Varm sås måste man reda och här är det vanligast att använda vetemjöl och smör. Grädde i såsen gör den extra fyllig. Vissa använder banan eller äpple och schalottenlök för att framhäva smaken av curry. I kalla currysåser är basen ofta crème fraiche, yoghurt…

Recept på Currysås. Enkelt och gott. Currysås är ett omtyckt tillbehör till kyckling, fläskfilé och fisk. Till sallad är det förstås gott med kall sås, men till kokt eller stek kyckling, eller friterade maträtter, är varm sås att föredra. Varm sås måste man reda och här är det vanligast att använda vetemjöl och smör. Grädde i såsen gör den extra fyllig. Vissa använder banan eller äpple och schalottenlök för att framhäva smaken av curry. I kalla currysåser är basen ofta crème fraiche, yoghurt…

Enkel festgratäng där genvägen är en färdig bearnaisesås tillsammans med turkisk yoghurt. Ett recept som är enkelt och smakrikt!

Enkel festgratäng där genvägen är en färdig bearnaisesås tillsammans med turkisk yoghurt. Ett recept som är enkelt och smakrikt!

Korma är kanske den mest älskade av indiska rätter och den mildaste mumma av kokos, mandel och yoghurt med aromatisk kardemumma och spiskummin. En rätt som brukar gå hem hos barnen. Vegetarisk korma med blomkål och svamp gör ingen besviken.

Korma är kanske den mest älskade av indiska rätter och den mildaste mumma av kokos, mandel och yoghurt med aromatisk kardemumma och spiskummin. En rätt som brukar gå hem hos barnen. Vegetarisk korma med blomkål och svamp gör ingen besviken.

Recept på Currysås. Enkelt och gott. Currysås är ett omtyckt tillbehör till kyckling, fläskfilé och fisk. Till sallad är det förstås gott med kall sås, men till kokt eller stek kyckling, eller friterade maträtter, är varm sås att föredra. Varm sås måste man reda och här är det vanligast att använda vetemjöl och smör. Grädde i såsen gör den extra fyllig. Vissa använder banan eller äpple och schalottenlök för att framhäva smaken av curry. I kalla currysåser är basen ofta crème fraiche, yoghurt…

Recept på Currysås. Enkelt och gott. Currysås är ett omtyckt tillbehör till kyckling, fläskfilé och fisk. Till sallad är det förstås gott med kall sås, men till kokt eller stek kyckling, eller friterade maträtter, är varm sås att föredra. Varm sås måste man reda och här är det vanligast att använda vetemjöl och smör. Grädde i såsen gör den extra fyllig. Vissa använder banan eller äpple och schalottenlök för att framhäva smaken av curry. I kalla currysåser är basen ofta crème fraiche, yoghurt…

Kyckling i yoghurtmarinad

Kyckling i yoghurtmarinad

Morot, palsternacka, rosmarin och äpplen – ingredienser med en doft av skördefest. Rotfrukterna lagas i ugnen i sällskap av pressad vitlök, örter och kycklingfiléer. Serveras med en härlig röra av yoghurt, grovrivet äpple, rosmarin och honung. Smaklig spis!

Morot, palsternacka, rosmarin och äpplen – ingredienser med en doft av skördefest. Rotfrukterna lagas i ugnen i sällskap av pressad vitlök, örter och kycklingfiléer. Serveras med en härlig röra av yoghurt, grovrivet äpple, rosmarin och honung. Smaklig spis!

Yoghurt och kryddmarinerad kyckling med syrlig sås (kock recept.nu)

Yoghurt och kryddmarinerad kyckling med syrlig sås

Yoghurt och kryddmarinerad kyckling med syrlig sås (kock recept.nu)

Detta var vår middag igår. En mustig indisk gryta med kyckling och potatis. Till skillnad från de flesta indiska grytor görs denna på få ingredienser och är ganska lättlagad. Jag gjorde även en vegetarisk variant utan kyckling. Svep till nästa bild för att se den vegetariska grytan. Båda sorter blev utsökta👌 Jag serverade maten med naan, yoghurt och sallad😍 Recept på grytan hittar du på bloggens startsida❤ Jag har även länkat till den vegetariska varianten och naan i inlägget.

Detta var vår middag igår. En mustig indisk gryta med kyckling och potatis. Till skillnad från de flesta indiska grytor görs denna på få ingredienser och är ganska lättlagad. Jag gjorde även en vegetarisk variant utan kyckling. Svep till nästa bild för att se den vegetariska grytan. Båda sorter blev utsökta👌 Jag serverade maten med naan, yoghurt och sallad😍 Recept på grytan hittar du på bloggens startsida❤ Jag har även länkat till den vegetariska varianten och naan i inlägget.

Pinterest
Search