Lamm i lergryta är ett underbart gott och enkelt recept. Vitlök, paprika, ingefära, citrongräs och sambal oelek är några av ingredienserna i denna fantastiska rätt. Servera med kokt ris eller couscous.

[Swedish] Terracotta clay pot: Lamm i lergryta

Lamm i lergryta med torkade aprikoser och timjan

Lamm i lergryta med torkade aprikoser och timjan

Drinks, Good, Clean Eating

Så enkel att göra och så god. Såsen är svart som synden och smaken härligt kraftig. Köttet kan vara av älg eller nöt. Innanlår, rostbiff eller fransyska.

Så enkel att göra och så god. Såsen är svart som synden och smaken härligt kraftig. Köttet kan vara av älg eller nöt. Innanlår, rostbiff eller fransyska.

Lamm i lergryta med torkade aprikoser och timjan

Lamm i lergryta med torkade aprikoser och timjan

Flasks, Infographics, Autumn, Easter, Food Ideas

Lammstek i lergryta | MåBra - Nyttiga recept

Lammstek i lergryta | MåBra - Nyttiga recept

Lamm i lergryta - Mitt kök

Lamm i lergryta

Lamm i lergryta - Mitt kök

Pulled Lamb - Långkokt indiskt lamm i lergryta

Pulled Lamb – Långkokt indiskt lamm i lergryta

Pulled Lamb - Långkokt indiskt lamm i lergryta

Bräserad lammbog med torkad frukt lagad i lergryta

Bräserad lammbog med torkad frukt lagad i lergryta

Laga revbensspjäll i lergryta med kalasgod sås

Laga revbensspjäll i lergryta med kalasgod sås

Tagine är en marockansk gryta med lock, som man sätter in i ugnen. Vi använder istället en lergryta med fint resultat. Lammköttet i grytan blir mört och saftigt.

Tagine är en marockansk gryta med lock, som man sätter in i ugnen. Vi använder istället en lergryta med fint resultat. Lammköttet i grytan blir mört och saftigt.

En tagine som är rik på ingredienser och kommer att ge dina smaklökar en fantastisk smakupplevelse. Mört lamm, oliver och syltlök kokas i grytan tillsammans med bland annat ingefära, bombay chutney och kapris. Kryddig och underbar!

En tagine som är rik på ingredienser och kommer att ge dina smaklökar en fantastisk smakupplevelse. Mört lamm, oliver och syltlök kokas i grytan tillsammans med bland annat ingefära, bombay chutney och kapris. Kryddig och underbar!

lamm, dillsås, frederik zäll, lergryta, långkok,

lamm, dillsås, frederik zäll, lergryta, långkok,

Kladdkaka med julsmak | Allt om Mat

Balsammarinerad kyckling på spett i baguette med mangosalsa

Kyckling i lergryta LCHF Börja med att blötlägga lergrytan innan i ca. 30min. En helt ny lergryta blötläggs den över natten innan du använder den första gången. Lergrytan sätts alltid i kall ugn varefter ugnen sätts på.  Ingredienser till Kyckling i lergryta LCHF: 1 kyckling, ca 1 - 1,5 kg 8 små gula steklökar eller schalottenlökar 1 röd eller grön paprika 2 klyftor vitlök 2 + 1 tsk tomatpuré  1 dl vittvin färsk rosmarin eller timjan 2 krm vitpeppar 1,5 tsk salt 1 tsk soja 2 msk olivolja

Kyckling i lergryta LCHF Börja med att blötlägga lergrytan innan i ca. 30min. En helt ny lergryta blötläggs den över natten innan du använder den första gången. Lergrytan sätts alltid i kall ugn varefter ugnen sätts på. Ingredienser till Kyckling i lergryta LCHF: 1 kyckling, ca 1 - 1,5 kg 8 små gula steklökar eller schalottenlökar 1 röd eller grön paprika 2 klyftor vitlök 2 + 1 tsk tomatpuré 1 dl vittvin färsk rosmarin eller timjan 2 krm vitpeppar 1,5 tsk salt 1 tsk soja 2 msk olivolja

Schlemmertopf - Kyckling i lergryta. Bästa enkellagade maten man kan göra. Lägg en lergryta (römertopf/schlemmertopf/romargryta) i blöt. Salta och peppra en kyckling och kör in en citron, som du pickat med en gaffel, i skrovet. Lägg kycklingen i grytan och häll över en burk krossade tomater. Sätt in grytan i kall ugn som du sätter på 250°. Efter 75 minuter är det klart (om kycklingen är på 1,2-1,3 kilo). Servera med ris och sallad.

Schlemmertopf - Kyckling i lergryta. Bästa enkellagade maten man kan göra. Lägg en lergryta (römertopf/schlemmertopf/romargryta) i blöt. Salta och peppra en kyckling och kör in en citron, som du pickat med en gaffel, i skrovet. Lägg kycklingen i grytan och häll över en burk krossade tomater. Sätt in grytan i kall ugn som du sätter på 250°. Efter 75 minuter är det klart (om kycklingen är på 1,2-1,3 kilo). Servera med ris och sallad.

Pinterest
Search