Tunnbringan eller slaksidan som den också kallas är en bortglömd bit av lammet, och kan därför köpas i saluhallen eller på lantgården för ett mycket bra pris. Som styckningsdel finns den både med och utan ben, men i det här fallet använder vi den med ben. Lamm revben har mängder med fett vilket gör att […]

Tunnbringan eller slaksidan som den också kallas är en bortglömd bit av lammet, och kan därför köpas i saluhallen eller på lantgården för ett mycket bra pris. Som styckningsdel finns den både med och utan ben, men i det här fallet använder vi den med ben. Lamm revben har mängder med fett vilket gör att […]

Dillkött. Kokt kalv eller lamm i dillsås. Du kan göra dillkött med benfritt kalvkött eller lammkött. Det går också bra med grytkött med ben såklart.

Dillkött kokt kalv eller lamm i dillsås

Dillkött. Kokt kalv eller lamm i dillsås. Du kan göra dillkött med benfritt kalvkött eller lammkött. Det går också bra med grytkött med ben såklart.

Lammlägg med ­pumpa-, mandelpotatispuré Receptbild - Allt om Mat

Lammlägg med ­pumpa- och mandelpotatispuré Mindre lammlägg från frambenen kan beställas i köttdisken. Alternativ är skivad lammbog med ben. Laga rätten i en låg, vid stekgryta som får stå på låg värme i ugnen tills köttet är så mört att det bokstavligen faller av benen. Pumpan till purén kan ersättas med sötpotatis

Lammlägg med ­pumpa-, mandelpotatispuré Receptbild - Allt om Mat

När du skaffat ben från kyckling, lamm, nöt eller fisk lägger du benen i en gryta fylld med vatten tills alla ben är täckta, tillsätt salt/kryddor och några matskedar vinäger eller citron (för att laka ut benen maximalt av mineraler och annat gott). Låt koka upp och sedan dra ner värmen så det sjuder i helst 48 timmar för nöt, 24 timmar för kyckling och 8 timmar för fisk. Låt svalna och separera sedan benen från buljongen och häll upp i glasburkar, håller i kylen ca 5 dagar och frys in den…

När du skaffat ben från kyckling, lamm, nöt eller fisk lägger du benen i en gryta fylld med vatten tills alla ben är täckta, tillsätt salt/kryddor och några matskedar vinäger eller citron (för att laka ut benen maximalt av mineraler och annat gott). Låt koka upp och sedan dra ner värmen så det sjuder i helst 48 timmar för nöt, 24 timmar för kyckling och 8 timmar för fisk. Låt svalna och separera sedan benen från buljongen och häll upp i glasburkar, håller i kylen ca 5 dagar och frys in den…

appel roosjes

Apple Roses I want to try these with the pears from the pear tree

Recept på indiska lammjärpar med linser. Praktiskt att göra hela rätten i en panna. Med kokta linser i järparna blir de extra matiga och saftiga.

Indiska lammjärpar med linser Recept på indiska lammjärpar med linser. Praktiskt att göra hela rätten i en panna. Med kokta linser i järparna blir de extra matiga och saftiga

Marockanska lammköttbullar

Marockanska lammköttbullar

Kitchen Recipes, Pictures

Vietnamesiska köttbullar

Vietnamesiska köttbullar

Food, Ceramics

Friterad ansjovis med sparris och pocherat ägg

Friterad ansjovis med sparris och pocherat ägg

Pinterest
Search