Shawarma är en blandning mellan kebab och pulled beef. Det är så gott att det nästan är för gott! Det finns en precis likadan variant med kyckling, recept hittar du HÄR! Köttet ska marineras i flera timmar för absolut godast smak och konsistens. Det serveras i en rulle som kebab tillsammans med tarator (kebabsås gjord på tahini) och grönsaker. Mmmm… 6 portioner Shawarma 1 kg nötkött, tex fransyska eller högrev Marinad: 2 dl turkisk yoghurt 0,5 dl ketchup 0,5 dl olivolja 3 st pressade vit...

Shawarma är en blandning mellan kebab och pulled beef. Det är så gott att det nästan är för gott! Det finns en precis likadan variant med kyckling, recept hittar du HÄR! Köttet ska marineras i flera timmar för absolut godast smak och konsistens. Det serveras i en rulle som kebab tillsammans med tarator (kebabsås gjord på tahini) och grönsaker. Mmmm… 6 portioner Shawarma 1 kg nötkött, tex fransyska eller högrev Marinad: 2 dl turkisk yoghurt 0,5 dl ketchup 0,5 dl olivolja 3 st pressade vit...

Putsa flanksteken fri från fett och silverhinna. Marinad: Lägg alla ingredienser utom olja i en blender och kör ett par sekunder. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills oljan har gått samman med såsen. Lägg köttet i en skål eller form som tillåter att köttet blir helt täckt av marinaden. Marinera i minst 6 timmar, gärna över natten.

Putsa flanksteken fri från fett och silverhinna. Marinad: Lägg alla ingredienser utom olja i en blender och kör ett par sekunder. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills oljan har gått samman med såsen. Lägg köttet i en skål eller form som tillåter att köttet blir helt täckt av marinaden. Marinera i minst 6 timmar, gärna över natten.

beef tenderloin with cognac cream sauce  I made this for a dinner gathering and it turned out wonderful!  Everyone loved it!

Juicy slices of beef tenderloin with Parmesan-Dijon-Cognac Cream Sauce make an elegant and impressive centerpiece to any special occasion dinner!

Att sakta och på låg temperatur steka en fransyska, skära den i tunna skivor och sedan låta den vila i en riktigt god marinad – det är strålande sällskapsm

Att sakta och på låg temperatur steka en fransyska, skära den i tunna skivor och sedan låta den vila i en riktigt god marinad – det är strålande sällskapsm

Rostbiff i marinad med timjan och honung

Rostbiff i marinad med timjan och honung.

Grilled Cajun Steak with Sweet Orange Apricot Glaze – this Cajun marinade and rub is SO crazy flavorful! The steak turned out SO juicy and tender and was gone in a flash. And don’t skip the Sweet Orange Apricot Glaze – it compliments the heat perfectly!

~Grilled Cajun Steak with Sweet Orange Apricot Glaze – this Cajun marinade and rub is SO crazy flavorful! The steak turned out SO juicy and tender and was gone in a flash. And don’t skip the Sweet Orange Apricot Glaze~. compliments the heat perfectly!

Sirapströg, underbar glaze till nötkött, lamm, fläsk eller kyckling. Recept till 1 burk.

Sirapströg, underbar glaze till nötkött, lamm, fläsk eller kyckling. Recept till 1 burk.

Shawarma är en klassisk rätt från Mellanöstern, det här receptet kommer också från Falafelkungen i Lund. Hälften nötkött, hälften lamm i stark marinad. Räkna med 120-130 g per portion i pitabröd eller på tallrik med en varm tabbouletliknande sallad.,

Shawarma är en klassisk rätt från Mellanöstern, det här receptet kommer också från Falafelkungen i Lund. Hälften nötkött, hälften lamm i stark marinad. Räkna med 120-130 g per portion i pitabröd eller på tallrik med en varm tabbouletliknande sallad.,

The secret to melt in your mouth steaks... (Make cheap-o cuts taste like prime.) - The V Spot

The secret to melt in your mouth steaks… (Make cheap-o cuts taste like prime.)

The V Spot: The secret to melt in your mouth steaks. (Make cheap-o cuts taste like prime.

Pinterest
Search