Potatis- och purjosoppa med limeblad | Recept.nu

Potatis- och purjosoppa med limeblad

Potatis- och purjosoppa med limeblad | Recept.nu

Räkor med krispig vitlök, kaffir limeblad och chili | Recept från Köket.se

Räkor med krispig vitlök, kaffir limeblad och chili

Räkor med krispig vitlök, kaffir limeblad och chili | Recept från Köket.se

Svetta råriset i kokosolja tillsammans med finhackat citrongräs och hela limeblad.  Tärna laxen och blanda med skivad salladslök, sesamolja, saffran och...

Svetta råriset i kokosolja tillsammans med finhackat citrongräs och hela limeblad. Tärna laxen och blanda med skivad salladslök, sesamolja, saffran och...

Kycklingwok med limeblad och söt basilika

Kycklingwok med limeblad och söt basilika

Fiskkakor med syrlig dipp | Recept ICA.se

Fiskkakor med syrlig dipp | Recept ICA.se

En mättande, god lunch med härliga smaker från citrongräs och limeblad. Idag har jag spenderat dagen i köket och experimenterat med nya recept. Det blev mycket pillande med olika smaker och jag glömde helt av tiden. När klockan var tolv …

En mättande, god lunch med härliga smaker från citrongräs och limeblad. Idag har jag spenderat dagen i köket och experimenterat med nya recept. Det blev mycket pillande med olika smaker och jag glömde helt av tiden. När klockan var tolv …

, Jag funderar ofta på varför människor inte köper kycklingfärs. Vad jag vet har nästan ingen blivit blind, spetälsk eller bränd på bål efter att ha köpt, tillagat eller ätit kycklingfärs – tvärtom är det en både prisvärd och användbar färs vi har att göra med. Ja, det är möjligen något lite blodlöst över charkdiskens skära outsider och nej, den kommer aldrig plocka poäng på sin personlighet eller spännande yttre – men det är just det som är grejen! Kycklingfärs är en lågmäld pragmatiker…

, Jag funderar ofta på varför människor inte köper kycklingfärs. Vad jag vet har nästan ingen blivit blind, spetälsk eller bränd på bål efter att ha köpt, tillagat eller ätit kycklingfärs – tvärtom är det en både prisvärd och användbar färs vi har att göra med. Ja, det är möjligen något lite blodlöst över charkdiskens skära outsider och nej, den kommer aldrig plocka poäng på sin personlighet eller spännande yttre – men det är just det som är grejen! Kycklingfärs är en lågmäld pragmatiker…

Alkoholfri glögg utan socker - har inte smakat ICA receptet som tillhör bilden ovan ännu men receptet i länken nedan kan jag varmt rekommendera: http://julen.ifokus.se/discussions/4d71676ab9cb46221d076adb-hemgjort-glogg-utan-socker-och-alkohol

Alkoholfri glögg utan socker - har inte smakat ICA receptet som tillhör bilden ovan ännu men receptet i länken nedan kan jag varmt rekommendera: http://julen.ifokus.se/discussions/4d71676ab9cb46221d076adb-hemgjort-glogg-utan-socker-och-alkohol

Grillad kyckling med hemmagjord teriaykisås som glaze. Koka ihop kryddor som soja, sirap, limeblad, ingefära, sesam och vitlök med vatten och buljong – det är enklare än du tror! Grilla och pensla kycklingben och servera med vitkål, ris och sås.

Grillad kyckling med hemmagjord teriaykisås som glaze. Koka ihop kryddor som soja, sirap, limeblad, ingefära, sesam och vitlök med vatten och buljong – det är enklare än du tror! Grilla och pensla kycklingben och servera med vitkål, ris och sås.

Citrongräs och limeblad hittar man sällan i en klassisk fiskgratäng, men i detta recept sätter de ny, spännande smak på en  lyxig vardagsrätt. Tillsammans med limemarinerad gurka och buljongkokt potatis vänder du upp och ner på alla smakreferenser, på ett ovanligt gott sätt!

Citrongräs och limeblad hittar man sällan i en klassisk fiskgratäng, men i detta recept sätter de ny, spännande smak på en lyxig vardagsrätt. Tillsammans med limemarinerad gurka och buljongkokt potatis vänder du upp och ner på alla smakreferenser, på ett ovanligt gott sätt!

Kokosmjölk, citrongräs, limeblad och chili får smaklökarna att drömma sig bort till Thailand. Ingefära, lime och fisksås höjer brysselkålen till nya höjder. Avsluta med hackad koriander och du har fulländat denna fräscha grönsaksrätt.

Kokosmjölk, citrongräs, limeblad och chili får smaklökarna att drömma sig bort till Thailand. Ingefära, lime och fisksås höjer brysselkålen till nya höjder. Avsluta med hackad koriander och du har fulländat denna fräscha grönsaksrätt.

En smakrik tranbärsglögg med ingefära som du kan servera både kall och varm. Låt tranbär och limeblad koka upp med rörsocker och tranbärsdricka innan du tillsätter ingefära. Prova även att byta tranbären mot lingon för en spännande lingonglögg.

En smakrik tranbärsglögg med ingefära som du kan servera både kall och varm. Låt tranbär och limeblad koka upp med rörsocker och tranbärsdricka innan du tillsätter ingefära. Prova även att byta tranbären mot lingon för en spännande lingonglögg.

blueberry spicy chicken kycklinggryta: kokosgrädde, kycklingbuljong, vitkål, rotselleri, sötpotatis, kycklingfilé, råris, citrongräs, ingefära, vitlök, chili, lime, koriander, spenat, cashewnötter, limeblad, salt, svartpeppar 😋

blueberry spicy chicken kycklinggryta: kokosgrädde, kycklingbuljong, vitkål, rotselleri, sötpotatis, kycklingfilé, råris, citrongräs, ingefära, vitlök, chili, lime, koriander, spenat, cashewnötter, limeblad, salt, svartpeppar 😋

Pulled pork med lime | Recept från Köket.se

Pulled pork med lime

Pulled pork med lime | Recept från Köket.se

Grön ärtsoppa med chili och kokosmjölk +++++

Grön ärtsoppa med chili och kokosmjölk +++++

1 msk färsk ingefära 2 thaibroccoli 0.5 dl sötbasilika 2 st limeblad 2 msk matolja 1 purjolök (ca 10 cm) 0.5 dl riven morot 1 msk röd currypasta 1 msk ostronsås 400 g färsk äggpasta av valfri sort 500 g jätteräkor 1 röd paprika 1 dl kokosmjölk   Koka pastan.   Skala räkorna, skär sedan paprika, purjolök och thaibroccoli i bitar. Strimla limebladen och riv ingefäran.  Fräs currypastan i wokpanna tillsammans med limeblad och ingefära.   Lägg i jätteräkor, kokosmjölk, grönsaker och…

1 msk färsk ingefära 2 thaibroccoli 0.5 dl sötbasilika 2 st limeblad 2 msk matolja 1 purjolök (ca 10 cm) 0.5 dl riven morot 1 msk röd currypasta 1 msk ostronsås 400 g färsk äggpasta av valfri sort 500 g jätteräkor 1 röd paprika 1 dl kokosmjölk Koka pastan. Skala räkorna, skär sedan paprika, purjolök och thaibroccoli i bitar. Strimla limebladen och riv ingefäran. Fräs currypastan i wokpanna tillsammans med limeblad och ingefära. Lägg i jätteräkor, kokosmjölk, grönsaker och…

Pinterest
Search