Naturligt glutenfritt – mjölkfritt du behöver: 125 g fett 180 g socker 2 ägg 200 g glutenfri mjölmix, jag använde Lajlas gula 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 150 ml skakad kokosgrädde/mjölk men även soya mjölk, komjölk, rismjölk eller annan mjölk substitut går bra. gör så här: 1.sätt ugnen på 200grader, använd … … Continue reading →

Naturligt glutenfritt – mjölkfritt du behöver: 125 g fett 180 g socker 2 ägg 200 g glutenfri mjölmix, jag använde Lajlas gula 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 150 ml skakad kokosgrädde/mjölk men även soya mjölk, komjölk, rismjölk eller annan mjölk substitut går bra. gör så här: 1.sätt ugnen på 200grader, använd … … Continue reading →

Pizza med avokado, rödkål och basilika Recept till 1 plåt eller 2 mindre pizzor 1 1/2 dl teffmjöl 1 msk fiberhusk 1 tsk bakpulver 1 nypa salt 3 ägg 1 dl valfri mjölk, t.ex rismjölk Toppingförslag: ...

Pizza med avokado, rödkål och basilika Recept till 1 plåt eller 2 mindre pizzor 1 1/2 dl teffmjöl 1 msk fiberhusk 1 tsk bakpulver 1 nypa salt 3 ägg 1 dl valfri mjölk, t.ex rismjölk Toppingförslag: ...

Recept golden milk  Det här receptet baseras på torkad ingefära och gurkmeja. Du kan använda färsk, riv den i så fall fint och tänk på att ingefäran ger mer smak och styrka än den torkade varianten.  0,5 dl torkad gurkmeja 1 msk torkad ingefära 1,5 dl vatten 2 dl osötad mandelmjölk (kan ersättas med rismjölk eller kokosmjölk) 1 tsk kokosolja Valfri smaksättning, vi rekommenderar kanel, kardemumma eller vaniljpulver  Gör så här:  1. Koka upp vattnet, vispa ner gurkmejan och ingefäran och låt…

Recept golden milk Det här receptet baseras på torkad ingefära och gurkmeja. Du kan använda färsk, riv den i så fall fint och tänk på att ingefäran ger mer smak och styrka än den torkade varianten. 0,5 dl torkad gurkmeja 1 msk torkad ingefära 1,5 dl vatten 2 dl osötad mandelmjölk (kan ersättas med rismjölk eller kokosmjölk) 1 tsk kokosolja Valfri smaksättning, vi rekommenderar kanel, kardemumma eller vaniljpulver Gör så här: 1. Koka upp vattnet, vispa ner gurkmejan och ingefäran och låt…

Glutenfria frukost pannkakor Ingredienser  2 dl bovete 2 dl rismjöl 4-6 dl rismjölk 2 ägg 1 tsk fiberhusk 1 krm kardemumma 1 krm vaniljpulver 1 tsk kokosolja  Gör så här: blanda ihop alla ingredienser till en slätt smet. Stek i pannan på medium värme tills de blivit gyllen bruna. Ringlar över honung och toppa med färska blåbär. Njut av dina frukost pannkakor.

Glutenfria frukost pannkakor Ingredienser 2 dl bovete 2 dl rismjöl 4-6 dl rismjölk 2 ägg 1 tsk fiberhusk 1 krm kardemumma 1 krm vaniljpulver 1 tsk kokosolja Gör så här: blanda ihop alla ingredienser till en slätt smet. Stek i pannan på medium värme tills de blivit gyllen bruna. Ringlar över honung och toppa med färska blåbär. Njut av dina frukost pannkakor.

Bovetegröt med vaniljpulver och kanel  3 dl hela bovete 6 dl vatten 1 tsk kanel 0,5 tsk vaniljpulver 1 dl frysta ekologiska hallon En nypa salt  Gör så här: Skölj bovete 1- 2 ggr under hett vatten och sedan under kallt vatten. Mätt därefter upp 6 dl och koka upp ditt bovete. I slutet av koktiden, efter ca 15, kan du blanda i dina kryddor och en nypa salt. Låt koka 5 minut till medan du rör runt. Servera med frysta hallon, blåbär eller ät bara som den är med en skvätt rismjölk.

Bovetegröt med vaniljpulver och kanel 3 dl hela bovete 6 dl vatten 1 tsk kanel 0,5 tsk vaniljpulver 1 dl frysta ekologiska hallon En nypa salt Gör så här: Skölj bovete 1- 2 ggr under hett vatten och sedan under kallt vatten. Mätt därefter upp 6 dl och koka upp ditt bovete. I slutet av koktiden, efter ca 15, kan du blanda i dina kryddor och en nypa salt. Låt koka 5 minut till medan du rör runt. Servera med frysta hallon, blåbär eller ät bara som den är med en skvätt rismjölk.

Matcha & choco nicecream Ingredienser  2 frysta bananer, skalade 1 tsk matcha pulver 1 tsk kakaopulver, eller mera 1 msk mandel eller rismjölk 1 krm vaniljpulver, valfritt

Matcha & choco nicecream Ingredienser 2 frysta bananer, skalade 1 tsk matcha pulver 1 tsk kakaopulver, eller mera 1 msk mandel eller rismjölk 1 krm vaniljpulver, valfritt

Saffranssnurror utan ägg, mejeri, gluten Recept till 6-8 saffranssnurror 1/2 msk chiafrön blandat med 2 msk vatten 2 msk bovetemjöl 2 msk kokosmjöl 1 tsk fiberhusk 1 tsk bakpulver 1 nypa örtsalt 3 msk kokossocker 0.25-0.5 g saffran, beroende på hur mycket du gillar saffran 1 dl valfri mjölk, t.ex rismjölk 2 rågade msk kokosolja Mandelmassafyllning 3 msk mandelmjöl 1 msk valfri mjölk, t.ex rismjölk 1 tsk agave sirap 1/2 krm äkta vaniljpulver

Saffranssnurror utan ägg, mejeri, gluten Recept till 6-8 saffranssnurror 1/2 msk chiafrön blandat med 2 msk vatten 2 msk bovetemjöl 2 msk kokosmjöl 1 tsk fiberhusk 1 tsk bakpulver 1 nypa örtsalt 3 msk kokossocker 0.25-0.5 g saffran, beroende på hur mycket du gillar saffran 1 dl valfri mjölk, t.ex rismjölk 2 rågade msk kokosolja Mandelmassafyllning 3 msk mandelmjöl 1 msk valfri mjölk, t.ex rismjölk 1 tsk agave sirap 1/2 krm äkta vaniljpulver

1, 5 dl mandemjöl 2 1/2 dl glutenfri havregryn 3 msk raw kakaopulver 12-15 urkärnade och blötlagda dadlar 3 msk ekologisk jordnötssmör ca 2 dl rismjölk/mandelmjölk 1 tsk vaniljpulver  Topping: Krossade raw chashewnötter, chiafrön och raw kakaonibs.  Blanda alla torra ingredienser. Häll sedan ner rismjölken/mandelmjölken samtidigt som du blandar med handen. Mandel/rismjölk häll tills det blir kletigt. Rulla i finhacka nötterna, chiafröna & kakaonibsen. Servera kylskåpskalla.

Rawfood bollar m jordnötssmör

Glutenfria havrefrallor

Glutenfria havrefrallor

Hastbullar med vaniljkräm – Lindas Bakskola. testat att göra smet i matberedare och göra gropar i smet med kork inlindad i plastfolie o doppad i lite rapsolja för släpplätt. funkade jättebra får se när vi smakar om de blir lika goda som förra gången då det var ett enda klet och kladd-elände.... och ja, jag tyckte de var lika goda som sist...

Hastbullar med vaniljkräm – Lindas Bakskola. testat att göra smet i matberedare och göra gropar i smet med kork inlindad i plastfolie o doppad i lite rapsolja för släpplätt. funkade jättebra får se när vi smakar om de blir lika goda som förra gången då det var ett enda klet och kladd-elände.... och ja, jag tyckte de var lika goda som sist...

Det här brödet är så gott! Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag till Nilla's Kitchen ! Gå in på hennes blogg och botanisera b...

Det här brödet är så gott! Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag till Nilla's Kitchen ! Gå in på hennes blogg och botanisera b...

Saftiga och goda saffranssockerbullar med en krämig fyllning av vit choklad.

Saftiga och goda saffranssockerbullar med en krämig fyllning av vit choklad.

Havrefrallor med russin (gluten-, mjölk-, ägg-fria)

Havrefrallor med russin (gluten-, mjölk-, ägg-fria)

4

Kitchens, Breads, Bra Tips, Swedish Recipes, Pizzas, Nom Nom, Lunch, Appetisers, Frogs

Pinterest
Search