Recept med två ägg

AIOLI – två recept, med och utan ägg! | By diadonna

AIOLI – två recept, med och utan ägg! | By diadonna

AIOLI – två recept, med och utan ägg! | By diadonna

AIOLI – två recept, med och utan ägg! | By diadonna

AIOLI – två recept, med och utan ägg!

AIOLI – två recept, med och utan ägg!

En perfekt lunchmacka, fylld med en röra gjord på ägg, majs och tonfisk. Toppa med tunna tomatskivor, två eller tre salladsblad och lagom mycket ost – sen behövs bara en vända i mackgrillen!

En perfekt lunchmacka, fylld med en röra gjord på ägg, majs och tonfisk. Toppa med tunna tomatskivor, två eller tre salladsblad och lagom mycket ost – sen behövs bara en vända i mackgrillen!

Jag lider av hybris. Varje gång jag bakar efter någon annans recept kommer ett näst intill tvångsmässigt behov över mig – jag måste lägga till, dra ifrån, byta ut och bygga på. ”Vore det inte godare med kardemumma än kanel?” ”Bara två ägg?! Det blir säkert bättre med tre��

Jag lider av hybris. Varje gång jag bakar efter någon annans recept kommer ett näst intill tvångsmässigt behov över mig – jag måste lägga till, dra ifrån, byta ut och bygga på. ”Vore det inte godare med kardemumma än kanel?” ”Bara två ägg?! Det blir säkert bättre med tre��

Ärtbiffar med dill och fetaost.  4 personer  250 g frysta gröna ärtor  1 dl mandelmjöl 1 msk fiberhusk 70 g fetaost  2 ägg 1 tsk citronsaft 2 msk fryst dill  1 gul lök Salt och vitpeppar  Smör att steka i   1. Tina ärtorna genom att koka dem i vatten i några minuter. En till två minuter räcker för att de ska bli helt tinade.   2. Mosa ärtorna, antingen för hand eller med en stavmixer. Försök att trycka ut lite vätska så att smeten inte blir för vattnig.  3. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, ägg…

Ärtbiffar med dill och fetaost. 4 personer 250 g frysta gröna ärtor 1 dl mandelmjöl 1 msk fiberhusk 70 g fetaost 2 ägg 1 tsk citronsaft 2 msk fryst dill 1 gul lök Salt och vitpeppar Smör att steka i 1. Tina ärtorna genom att koka dem i vatten i några minuter. En till två minuter räcker för att de ska bli helt tinade. 2. Mosa ärtorna, antingen för hand eller med en stavmixer. Försök att trycka ut lite vätska så att smeten inte blir för vattnig. 3. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, ägg…

ᏦOLAᏦLAᎠᎠᏦAᏦA MᏋᎠ BLÅBÄᖇ || En ljuvlig kladdkaka med knaprig kolasmakande botten, kladdig kladdkaka i mitten & vispad grädde med fräscha blåbär på toppen | {Botten} 100 g smör ~ 1 dl strösocker ~ 1 msk vaniljsocker ~ 2 msk sirap ~ 2,5 dl vetemjöl ~ 1 tsk bakpulver {Kladdkakan} 100 g smör ~ 2 ägg ~ 2,5 dl strösocker ~ 3 msk kakao ~ 2 tsk vaniljsocker ~ 1 dl vetemjöl ~ 1⁄2 tsk salt ~ 1 dl blåbär ~ 2 dl vispgrädde | {Botten} Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till botten i en…

ᏦOLAᏦLAᎠᎠᏦAᏦA MᏋᎠ BLÅBÄᖇ || En ljuvlig kladdkaka med knaprig kolasmakande botten, kladdig kladdkaka i mitten & vispad grädde med fräscha blåbär på toppen | {Botten} 100 g smör ~ 1 dl strösocker ~ 1 msk vaniljsocker ~ 2 msk sirap ~ 2,5 dl vetemjöl ~ 1 tsk bakpulver {Kladdkakan} 100 g smör ~ 2 ägg ~ 2,5 dl strösocker ~ 3 msk kakao ~ 2 tsk vaniljsocker ~ 1 dl vetemjöl ~ 1⁄2 tsk salt ~ 1 dl blåbär ~ 2 dl vispgrädde | {Botten} Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till botten i en…

Ett enkelt recept på oemotståndlig smörgåstårta med två läckra fyllningar. Du gör den av bland annat landgångsbröd, böcklingpastej, crème fraiche, räkor, ansjovisfilé, ägg, dill, stenbitsrom och ärtskott. Perfekt att servera till fest!

Ett enkelt recept på oemotståndlig smörgåstårta med två läckra fyllningar. Du gör den av bland annat landgångsbröd, böcklingpastej, crème fraiche, räkor, ansjovisfilé, ägg, dill, stenbitsrom och ärtskott. Perfekt att servera till fest!

Maten som dina gener är vana vid!  <b>Paleo</b> är en förkortning av paleolitikum, den vetenskapliga benämningen på stenåldern. Recepten i den här boken baseras på den senaste forskningen om den kost som vi är genetiskt anpassade för. Stenålderskost. I Tomas Rode Andersens evolutionärt intelligenta recept står de naturliga råvarorna och smakerna i centrum.   Stjärnkocken Tomas Rode Andersen har varit kökschef på Kong Hans Kælder i Köpenhamn i snart tjugo år. 2008 förverkligade han sin dröm…

Stenålderskost Paleo - Kokbok för moderna människor

Maten som dina gener är vana vid! <b>Paleo</b> är en förkortning av paleolitikum, den vetenskapliga benämningen på stenåldern. Recepten i den här boken baseras på den senaste forskningen om den kost som vi är genetiskt anpassade för. Stenålderskost. I Tomas Rode Andersens evolutionärt intelligenta recept står de naturliga råvarorna och smakerna i centrum. Stjärnkocken Tomas Rode Andersen har varit kökschef på Kong Hans Kælder i Köpenhamn i snart tjugo år. 2008 förverkligade han sin dröm…

Härliga att baka, härliga att äta. Vad kan vara godare än nybakade kanelbullar?

Härliga att baka, härliga att äta. Vad kan vara godare än nybakade kanelbullar?

Med havregryn, mjölk och ägg som bindemedel blir färsbiffarna saftiga, mindre kompakta och mer stektåliga. Servera dem med samma råvara på två olika sätt – kokt blomkål som lent mos och råpicklad tillsammans med krispig gurka och rädisa.

Med havregryn, mjölk och ägg som bindemedel blir färsbiffarna saftiga, mindre kompakta och mer stektåliga. Servera dem med samma råvara på två olika sätt – kokt blomkål som lent mos och råpicklad tillsammans med krispig gurka och rädisa.

Semifreddo är en klassisk, frusen italiensk dessert av ägg, socker och grädde. Här smaksatt med knaprig pistage, frasig maräng och kakao. Frys i två timmar och servera med lavendelhonung och körsbär för en ljuvligt söt efterrätt. Ett gott alternativ till hemmagjord glass på kalaset!

Semifreddo är en klassisk, frusen italiensk dessert av ägg, socker och grädde. Här smaksatt med knaprig pistage, frasig maräng och kakao. Frys i två timmar och servera med lavendelhonung och körsbär för en ljuvligt söt efterrätt. Ett gott alternativ till hemmagjord glass på kalaset!

Semifreddo är en klassisk, frusen italiensk dessert av ägg, socker och grädde. Här smaksatt med knaprig pistage, frasig maräng och kakao. Frys i två timmar och servera med lavendelhonung och körsbär för en ljuvligt söt efterrätt. Ett gott alternativ till hemmagjord glass på kalaset!

Semifreddo är en klassisk, frusen italiensk dessert av ägg, socker och grädde. Här smaksatt med knaprig pistage, frasig maräng och kakao. Frys i två timmar och servera med lavendelhonung och körsbär för en ljuvligt söt efterrätt. Ett gott alternativ till hemmagjord glass på kalaset!

Att laga mat i micron låter inte speciellt hett om du frågar mig. Men jösses vad gott detta glutenfria lchf-bröd blir. Lite som scones, fast med frön i. Och den totala tiden från början till slut är mindre än fem minuter! Klicka nedan för att komma till receptet. Ingredienser till två microfröbröd, eller ett stort: 1 ägg 1 tsk fiberhusk 1 msk smält smör 1 msk vatten 4 msk mandelmjöl 4 msk sesamfrön (skalade) 2 msk solroskärnor/pumpafrön eller en blandning av dessa Knappt 1 tsk bakpulver…...

Att laga mat i micron låter inte speciellt hett om du frågar mig. Men jösses vad gott detta glutenfria lchf-bröd blir. Lite som scones, fast med frön i. Och den totala tiden från början till slut är mindre än fem minuter! Klicka nedan för att komma till receptet. Ingredienser till två microfröbröd, eller ett stort: 1 ägg 1 tsk fiberhusk 1 msk smält smör 1 msk vatten 4 msk mandelmjöl 4 msk sesamfrön (skalade) 2 msk solroskärnor/pumpafrön eller en blandning av dessa Knappt 1 tsk bakpulver…...

, Det här är inget ortodoxt glassrecept. Jag hade clementiner över och valde yoghurt för att understryka syran i frukten. I kylen fanns bara två ägg, alltså använde jag dem och lade till grädde för att öka på fetthalten. Lakritssirapen hade stått och stirrat på mig länge, men byt mot mörk choklad om du vill.

, Det här är inget ortodoxt glassrecept. Jag hade clementiner över och valde yoghurt för att understryka syran i frukten. I kylen fanns bara två ägg, alltså använde jag dem och lade till grädde för att öka på fetthalten. Lakritssirapen hade stått och stirrat på mig länge, men byt mot mörk choklad om du vill.

Pizza utan kolhydrater  Pizza är mest känd för att vara en riktig onyttighet som gör oss tjocka. Det beror framför allt på kolhydraterna i degen. Men med hjälp av grönsaker kan man trolla fram en pizzadeg som bara innehåller få kolhydrater. På detta sätt kan du njuta av en av dina största favorit-rätter utan att få i dig kolhydrater!  Till två portioner behöver du:     600 g zucchini 400 g morötter 100 g broccoli ½ burk champinjoner 1 burk tomater 2 ägg 50 g riven ost Oregano Tillredning…

Pizza utan kolhydrater Pizza är mest känd för att vara en riktig onyttighet som gör oss tjocka. Det beror framför allt på kolhydraterna i degen. Men med hjälp av grönsaker kan man trolla fram en pizzadeg som bara innehåller få kolhydrater. På detta sätt kan du njuta av en av dina största favorit-rätter utan att få i dig kolhydrater! Till två portioner behöver du: 600 g zucchini 400 g morötter 100 g broccoli ½ burk champinjoner 1 burk tomater 2 ägg 50 g riven ost Oregano Tillredning…

Pinterest
Sök