Recept med två ägg

AIOLI – två recept, med och utan ägg! | By diadonna

AIOLI – två recept, med och utan ägg! | By diadonna

AIOLI – två recept, med och utan ägg! | By diadonna

AIOLI – två recept, med och utan ägg! | By diadonna

AIOLI – två recept, med och utan ägg!

AIOLI – två recept, med och utan ägg!

Att laga mat i micron låter inte speciellt hett om du frågar mig. Men jösses vad gott detta glutenfria lchf-bröd blir. Lite som scones, fast med frön i. Och den totala tiden från början till slut är mindre än fem minuter! Klicka nedan för att komma till receptet. Ingredienser till två microfröbröd, eller ett stort: 1 ägg 1 tsk fiberhusk 1 msk smält smör 1 msk vatten 4 msk mandelmjöl 4 msk sesamfrön (skalade) 2 msk solroskärnor/pumpafrön eller en blandning av dessa Knappt 1 tsk bakpulver…...

Att laga mat i micron låter inte speciellt hett om du frågar mig. Men jösses vad gott detta glutenfria lchf-bröd blir. Lite som scones, fast med frön i. Och den totala tiden från början till slut är mindre än fem minuter! Klicka nedan för att komma till receptet. Ingredienser till två microfröbröd, eller ett stort: 1 ägg 1 tsk fiberhusk 1 msk smält smör 1 msk vatten 4 msk mandelmjöl 4 msk sesamfrön (skalade) 2 msk solroskärnor/pumpafrön eller en blandning av dessa Knappt 1 tsk bakpulver…...

Röror är ju så användbart! Som fyllning eller som tillbehör till kött/fågel/fisk! Jag gör främst de här två olika rörorna! Skagenröra och Kyckling- och Baconröra   Nu är jag tillbaka till mitt kostschema och det innebär att det var Carb Nite i lördags då jag äter lite mer stärkelserika kolhydrater (för positiv hormonell effekt på […]

Röror är ju så användbart! Som fyllning eller som tillbehör till kött/fågel/fisk! Jag gör främst de här två olika rörorna! Skagenröra och Kyckling- och Baconröra Nu är jag tillbaka till mitt kostschema och det innebär att det var Carb Nite i lördags då jag äter lite mer stärkelserika kolhydrater (för positiv hormonell effekt på […]

En perfekt lunchmacka, fylld med en röra gjord på ägg, majs och tonfisk. Toppa med tunna tomatskivor, två eller tre salladsblad och lagom mycket ost – sen behövs bara en vända i mackgrillen!

En perfekt lunchmacka, fylld med en röra gjord på ägg, majs och tonfisk. Toppa med tunna tomatskivor, två eller tre salladsblad och lagom mycket ost – sen behövs bara en vända i mackgrillen!

Jag lider av hybris. Varje gång jag bakar efter någon annans recept kommer ett näst intill tvångsmässigt behov över mig – jag måste lägga till, dra ifrån, byta ut och bygga på. ”Vore det inte godare med kardemumma än kanel?” ”Bara två ägg?! Det blir säkert bättre med tre��

Jag lider av hybris. Varje gång jag bakar efter någon annans recept kommer ett näst intill tvångsmässigt behov över mig – jag måste lägga till, dra ifrån, byta ut och bygga på. ”Vore det inte godare med kardemumma än kanel?” ”Bara två ägg?! Det blir säkert bättre med tre��

Ett enkelt recept på oemotståndlig smörgåstårta med två läckra fyllningar. Du gör den av bland annat landgångsbröd, böcklingpastej, crème fraiche, räkor, ansjovisfilé, ägg, dill, stenbitsrom och ärtskott. Perfekt att servera till fest!

Ett enkelt recept på oemotståndlig smörgåstårta med två läckra fyllningar. Du gör den av bland annat landgångsbröd, böcklingpastej, crème fraiche, räkor, ansjovisfilé, ägg, dill, stenbitsrom och ärtskott. Perfekt att servera till fest!

Med havregryn, mjölk och ägg som bindemedel blir färsbiffarna saftiga, mindre kompakta och mer stektåliga. Servera dem med samma råvara på två olika sätt – kokt blomkål som lent mos och råpicklad tillsammans med krispig gurka och rädisa.

Med havregryn, mjölk och ägg som bindemedel blir färsbiffarna saftiga, mindre kompakta och mer stektåliga. Servera dem med samma råvara på två olika sätt – kokt blomkål som lent mos och råpicklad tillsammans med krispig gurka och rädisa.

Ärtbiffar med dill och fetaost.  4 personer  250 g frysta gröna ärtor  1 dl mandelmjöl 1 msk fiberhusk 70 g fetaost  2 ägg 1 tsk citronsaft 2 msk fryst dill  1 gul lök Salt och vitpeppar  Smör att steka i   1. Tina ärtorna genom att koka dem i vatten i några minuter. En till två minuter räcker för att de ska bli helt tinade.   2. Mosa ärtorna, antingen för hand eller med en stavmixer. Försök att trycka ut lite vätska så att smeten inte blir för vattnig.  3. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, ägg…

Ärtbiffar med dill och fetaost. 4 personer 250 g frysta gröna ärtor 1 dl mandelmjöl 1 msk fiberhusk 70 g fetaost 2 ägg 1 tsk citronsaft 2 msk fryst dill 1 gul lök Salt och vitpeppar Smör att steka i 1. Tina ärtorna genom att koka dem i vatten i några minuter. En till två minuter räcker för att de ska bli helt tinade. 2. Mosa ärtorna, antingen för hand eller med en stavmixer. Försök att trycka ut lite vätska så att smeten inte blir för vattnig. 3. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, ägg…

Pinterest
Sök