Pinterest

Recept mjöl och vatten

Baka bröd med baljväxter som linser, kikärter och sojabönor! Ett förstaklassigt brödrecept som tack vare sirap, rapsolja och vetemjöl special ger dig saftiga och härliga småbröd.

Baka bröd med baljväxter som linser, kikärter och sojabönor! Ett förstaklassigt brödrecept som tack vare sirap, rapsolja och vetemjöl special ger dig saftiga och härliga småbröd.

Med en dumplingsdeg kan du enkelt skapa det kinesiska köket hemma. Och det är lätt att göra dumplingsdeg, det är bara att blanda mjöl och vatten. Fyll sedan med till exempel fläskfärs kryddad med ingefära, soja och torr sherry, eller med dina egna favoritsmaker och njut!

Med en dumplingsdeg kan du enkelt skapa det kinesiska köket hemma. Och det är lätt att göra dumplingsdeg, det är bara att blanda mjöl och vatten. Fyll sedan med till exempel fläskfärs kryddad med ingefära, soja och torr sherry, eller med dina egna favoritsmaker och njut!

Taftoon (nan e taftoon) är ett persiskt tunnbröd som tillagas i stekpannan. Ett gott, mjukt och luftigt bröd som är en favorit i Iran och även i Afghanistan. Serveras gärna bredvid grillat eller som frukostbröd. 6-7 st Taftoon bröd 3 dl hett vatten (ej kokhett) Ca 5 dl mjöl 1 tsk torrjäst 1 msk socker 2 tsk salt 2 msk rapsolja Nigellafrön- svartkummin, kryddiga små frön. Hittar du inte dem i affären kan du ersätta dem sesamfrön. Persisk sallad olivie– recept HÄR! Persisk tzatziki, mast o…

Taftoon (nan e taftoon) är ett persiskt tunnbröd som tillagas i stekpannan. Ett gott, mjukt och luftigt bröd som är en favorit i Iran och även i Afghanistan. Serveras gärna bredvid grillat eller som frukostbröd. 6-7 st Taftoon bröd 3 dl hett vatten (ej kokhett) Ca 5 dl mjöl 1 tsk torrjäst 1 msk socker 2 tsk salt 2 msk rapsolja Nigellafrön- svartkummin, kryddiga små frön. Hittar du inte dem i affären kan du ersätta dem sesamfrön. Persisk sallad olivie– recept HÄR! Persisk tzatziki, mast o…

Recept: Pizzadeg

Recept: Pizzadeg

En surdegsstart kan man ha i kylskåpet i åratal så länge den matas med mjöl och vatten en gång i veckan. När man ska göra en surdeg tar man lite av denna start för att sätta igång baket. En surdegsstart ska vara trögflytande. Är den för fast så jäser den dåligt. Är den för lös… Fortsätt att läsa →

En surdegsstart kan man ha i kylskåpet i åratal så länge den matas med mjöl och vatten en gång i veckan. När man ska göra en surdeg tar man lite av denna start för att sätta igång baket. En surdegsstart ska vara trögflytande. Är den för fast så jäser den dåligt. Är den för lös… Fortsätt att läsa →

CHOKLADBOLLAR VS DADELBOLLAR.  Att blanda i kaffe och havre i dadelbollarna gör stor skillnad. Enligt mig smakar dadelbollarna nästan som de klassiska chokladbollarna då! ☕️ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ RECEPT: ▪️1dl Havre ▪️1dl Valnötter ▪️3msk Pumpakärnor Mixas till ett mjöl. ▪️8st Dadlar ▪️2-3msk Kallt kaffe ▪️3msk Kakao Mixa igen! Degen/smeten är nu redo att rullas till bollar.  Om degen skulle bli för lös- häll på mer havre. Om degen skulle bli smulig- häll på mer kaffe eller vatten. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖…

CHOKLADBOLLAR VS DADELBOLLAR. Att blanda i kaffe och havre i dadelbollarna gör stor skillnad. Enligt mig smakar dadelbollarna nästan som de klassiska chokladbollarna då! ☕️ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ RECEPT: ▪️1dl Havre ▪️1dl Valnötter ▪️3msk Pumpakärnor Mixas till ett mjöl. ▪️8st Dadlar ▪️2-3msk Kallt kaffe ▪️3msk Kakao Mixa igen! Degen/smeten är nu redo att rullas till bollar. Om degen skulle bli för lös- häll på mer havre. Om degen skulle bli smulig- häll på mer kaffe eller vatten. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖…

Recept: Paj med kyckling, pesto, soltorkade tomater och fetaost Paj med kyckling, pesto, soltorkade tomater och fetaost (ca 6 portioner) 3 dl valfritt mjöl (fullkornsdinkelmjöl hade jag) 1 dl kesella/kvarg 3 msk kokosolja (eller omkring 25 g smör eller annan olja) ca 1 msk vatten

Recept: Paj med kyckling, pesto, soltorkade tomater och fetaost Paj med kyckling, pesto, soltorkade tomater och fetaost (ca 6 portioner) 3 dl valfritt mjöl (fullkornsdinkelmjöl hade jag) 1 dl kesella/kvarg 3 msk kokosolja (eller omkring 25 g smör eller annan olja) ca 1 msk vatten

Nu ska du få recept på något så fantastiskt som finskt kornbröd. Ett slags tunnbröd som heter RIESKA på finska och smakar verkligen helt fantastiskt! 😋👍🏼 När smöret dryper på det, men det är lika gott när det svalnat. RECEPT FINSKT KORNBRÖD/RIESKA 5 dl vatten 1/2 tsk jäst 2 tsk salt 1 dl mjöl

Nu ska du få recept på något så fantastiskt som finskt kornbröd. Ett slags tunnbröd som heter RIESKA på finska och smakar verkligen helt fantastiskt! 😋👍🏼 När smöret dryper på det, men det är lika gott när det svalnat. RECEPT FINSKT KORNBRÖD/RIESKA 5 dl vatten 1/2 tsk jäst 2 tsk salt 1 dl mjöl

Chapati är det vanligaste brödet och kan jämföras med tunnbröd. Degen består endast av vetemjöl och vatten och det gräddas på en spishäll eller stekpanna.

Chapati är det vanligaste brödet och kan jämföras med tunnbröd. Degen består endast av vetemjöl och vatten och det gräddas på en spishäll eller stekpanna.

Nu ska du få recept på något så fantastiskt som finskt kornbröd. Ett slags tunnbröd som heter RIESKA på finska och smakar verkligen helt fantastiskt!  När smöret dryper på det, men det är lika gott när det svalnat.  RECEPT FINSKT KORNBRÖD/RIESKA 5 dl vatten 1/2 tsk jäst 2 tsk salt 1 dl mjöl

Nu ska du få recept på något så fantastiskt som finskt kornbröd. Ett slags tunnbröd som heter RIESKA på finska och smakar verkligen helt fantastiskt! När smöret dryper på det, men det är lika gott när det svalnat. RECEPT FINSKT KORNBRÖD/RIESKA 5 dl vatten 1/2 tsk jäst 2 tsk salt 1 dl mjöl

Ingen vintermiddag utan färskt bröd till! Det här får en härlig sälta med olivhacket i.

Ingen vintermiddag utan färskt bröd till! Det här får en härlig sälta med olivhacket i.

Citrontårta med lakritsbotten. Garnera den gärna med rivet citronskal, jordgubbar och skivor av citron.

Citrontårta med lakritsbotten. Garnera den gärna med rivet citronskal, jordgubbar och skivor av citron.

Härliga att baka, härliga att äta. Vad kan vara godare än nybakade kanelbullar?

Härliga att baka, härliga att äta. Vad kan vara godare än nybakade kanelbullar?

Ca 3-4 personer. Färsk pasta 2 dl grädde 2dl creme fraiche 5-6 färska champinjoner smör 300 gram Skinka/ kassler 1 msk köttfond 1 dl mjukost t.ex kavli ev. lite redning ( vatten och mjöl) salt & peppar Gör så här:  Koka pastan enligt anvisningar på förpackning. Bryn strimlad skinka & den skivade svampen i smör så … Läs mer

Ca 3-4 personer. Färsk pasta 2 dl grädde 2dl creme fraiche 5-6 färska champinjoner smör 300 gram Skinka/ kassler 1 msk köttfond 1 dl mjukost t.ex kavli ev. lite redning ( vatten och mjöl) salt & peppar Gör så här: Koka pastan enligt anvisningar på förpackning. Bryn strimlad skinka & den skivade svampen i smör så … Läs mer

Trolldeg:  1 dl vatten, 2 dl mjöl, 1 dl salt, 1 msk olja och ev karamellfärg.

Trolldeg: 1 dl vatten, 2 dl mjöl, 1 dl salt, 1 msk olja och ev karamellfärg.

Trolldeg, kul att leka med för både stora och små. En enkel blandning av mjöl, vatten, salt och olja ger dig en deg som verkligen går att trolla med. Bakar du skapelserna i ugnen sedan blir de hårda och behåller sin form. Trolldegen är en succé.

Trolldeg, kul att leka med för både stora och små. En enkel blandning av mjöl, vatten, salt och olja ger dig en deg som verkligen går att trolla med. Bakar du skapelserna i ugnen sedan blir de hårda och behåller sin form. Trolldegen är en succé.