Lättlagad tacopaj med färs och krämigt osttäcke. Gott att servera pajen med sallad, nachochips, gräddfil och guacomole. 6 portioner Pajdeg: 3 dl mjöl 150 g smör 2 msk kallt vatten 0,5 tsk salt Fyllning: 500 färs (kött- eller veggofärs) 1 gul lök 1 liten burk tacosalsa (ca 230 g, kan ersättas med 1 burk krossad tomat) 1 påse tacokrydda eller 2 msk egen mix- recept HÄR! Olja till stekning Topping: 2,5 dl creme fraiche 2 dl riven ost Gör såhär: Pajdegen: Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke…

Lättlagad tacopaj med färs och krämigt osttäcke. Gott att servera pajen med sallad, nachochips, gräddfil och guacomole. 6 portioner Pajdeg: 3 dl mjöl 150 g smör 2 msk kallt vatten 0,5 tsk salt Fyllning: 500 färs (kött- eller veggofärs) 1 gul lök 1 liten burk tacosalsa (ca 230 g, kan ersättas med 1 burk krossad tomat) 1 påse tacokrydda eller 2 msk egen mix- recept HÄR! Olja till stekning Topping: 2,5 dl creme fraiche 2 dl riven ost Gör såhär: Pajdegen: Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke…

Här kommer två recept på något som inte är ätbart men som underhåller de minsta kockarna i hushållet. Nämligen play-doh och trolldeg. Play-doh kan du återanvända och leka med så länge den håller. Med trolldegen kan du skapa figurer och sedan torka dem i ugnen, figurerna kommer hålla en livstid. Ett fint minne att spara. Gör en färgglad deg och låt fantasin flöda Recept på trolldeg: 1,5 dl ljummet vatten 3 dl mjöl 1 dl salt 1,5 msk olja Eventuellt några droppar hushållsfärg Gör såhär: Blanda…

Här kommer två recept på något som inte är ätbart men som underhåller de minsta kockarna i hushållet. Nämligen play-doh och trolldeg. Play-doh kan du återanvända och leka med så länge den håller. Med trolldegen kan du skapa figurer och sedan torka dem i ugnen, figurerna kommer hålla en livstid. Ett fint minne att spara. Gör en färgglad deg och låt fantasin flöda Recept på trolldeg: 1,5 dl ljummet vatten 3 dl mjöl 1 dl salt 1,5 msk olja Eventuellt några droppar hushållsfärg Gör såhär: Blanda…

Lättlagad tacopaj med färs och krämigt osttäcke. Gott att servera pajen med sallad, nachochips, gräddfil och guacomole. 6 portioner Pajdeg: 3 dl mjöl 150 g smör 2 msk kallt vatten 0,5 tsk salt Fyllning: 500 färs (kött- eller veggofärs) 1 gul lök 1 liten burk tacosalsa (ca 230 g, kan ersättas med 1 burk krossad tomat) 1 påse tacokrydda eller 2 msk egen mix- recept HÄR! Olja till stekning Topping: 2,5 dl creme fraiche 2 dl riven ost Gör såhär: Pajdegen: Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke…

Lättlagad tacopaj med färs och krämigt osttäcke. Gott att servera pajen med sallad, nachochips, gräddfil och guacomole. 6 portioner Pajdeg: 3 dl mjöl 150 g smör 2 msk kallt vatten 0,5 tsk salt Fyllning: 500 färs (kött- eller veggofärs) 1 gul lök 1 liten burk tacosalsa (ca 230 g, kan ersättas med 1 burk krossad tomat) 1 påse tacokrydda eller 2 msk egen mix- recept HÄR! Olja till stekning Topping: 2,5 dl creme fraiche 2 dl riven ost Gör såhär: Pajdegen: Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke…

Med en dumplingsdeg kan du enkelt skapa det kinesiska köket hemma. Och det är lätt att göra dumplingsdeg, det är bara att blanda mjöl och vatten. Fyll sedan med till exempel fläskfärs kryddad med ingefära, soja och torr sherry, eller med dina egna favoritsmaker och njut!

Med en dumplingsdeg kan du enkelt skapa det kinesiska köket hemma. Och det är lätt att göra dumplingsdeg, det är bara att blanda mjöl och vatten. Fyll sedan med till exempel fläskfärs kryddad med ingefära, soja och torr sherry, eller med dina egna favoritsmaker och njut!

Recept som innehåller ägg, florsocker, jäst, smör, råsocker, vatten, smördeg, mörk choklad, strösocker, mandelmassa, mjöl, salt, vetemjöl, choklad

Recept som innehåller ägg, florsocker, jäst, smör, råsocker, vatten, smördeg, mörk choklad, strösocker, mandelmassa, mjöl, salt, vetemjöl, choklad

Frasiga och ljuvligt goda spanska bakverk som påminner om munkar i smaken. De friteras gyllene, doppas i kanelsocker och serveras gärna med en god dippsås. Jag föredrar helst mina churros med dulche de leche, karamelliserad mjölk kokt till kolasås. Himmelskt gott! Även chokladsås är riktigt mumsigt till.  1 stor skål churros, ca 8-10 portioner 3 dl vatten 3 dl mjöl 125 g smör 3 ägg 1 msk socker 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 tsk salt Fritering: Olja  (jag använder rapsolja) Topping: 1 dl socker 1…

Frasiga och ljuvligt goda spanska bakverk som påminner om munkar i smaken. De friteras gyllene, doppas i kanelsocker och serveras gärna med en god dippsås. Jag föredrar helst mina churros med dulche de leche, karamelliserad mjölk kokt till kolasås. Himmelskt gott! Även chokladsås är riktigt mumsigt till. 1 stor skål churros, ca 8-10 portioner 3 dl vatten 3 dl mjöl 125 g smör 3 ägg 1 msk socker 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 tsk salt Fritering: Olja (jag använder rapsolja) Topping: 1 dl socker 1…

Lättlagad tacopaj med färs och krämigt osttäcke. Gott att servera pajen med sallad, nachochips, gräddfil och guacomole. 6 portioner Pajdeg: 3 dl mjöl 150 g smör 2 msk kallt vatten 0,5 tsk salt Fyllning: 500 färs (kött- eller veggofärs) 1 gul lök 1 liten burk tacosalsa (ca 230 g, kan ersättas med 1 burk krossad tomat) 1 påse tacokrydda eller 2 msk egen mix- recept HÄR! Olja till stekning Topping: 2,5 dl creme fraiche 2 dl riven ost Gör såhär: Pajdegen: Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke…

Lättlagad tacopaj med färs och krämigt osttäcke. Gott att servera pajen med sallad, nachochips, gräddfil och guacomole. 6 portioner Pajdeg: 3 dl mjöl 150 g smör 2 msk kallt vatten 0,5 tsk salt Fyllning: 500 färs (kött- eller veggofärs) 1 gul lök 1 liten burk tacosalsa (ca 230 g, kan ersättas med 1 burk krossad tomat) 1 påse tacokrydda eller 2 msk egen mix- recept HÄR! Olja till stekning Topping: 2,5 dl creme fraiche 2 dl riven ost Gör såhär: Pajdegen: Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke…

Okej, nu har jag bakat mina honungsfrallor igen. Busenkelt, familjen älskar. Jag lovade recept, så här är det: 3 krm jäst 3,5 dl kallt vatten 6 dl rågsikt 2 dl vetemjöl special 1,5 msk honung 1,5 tsk salt Blanda jäst och vatten. Rör ner resten och få ihop i bunke. Täck med plastfolie och låt jäsa över natten. På morgonen: Ut med degen på bakbord, knåda ut till fyrkant, vik i hop på tvären och längden. Strö över lite mjöl och lägg över en handduk. Andra jäsningen tar typ 40 minuter. Sätt på…

Okej, nu har jag bakat mina honungsfrallor igen. Busenkelt, familjen älskar. Jag lovade recept, så här är det: 3 krm jäst 3,5 dl kallt vatten 6 dl rågsikt 2 dl vetemjöl special 1,5 msk honung 1,5 tsk salt Blanda jäst och vatten. Rör ner resten och få ihop i bunke. Täck med plastfolie och låt jäsa över natten. På morgonen: Ut med degen på bakbord, knåda ut till fyrkant, vik i hop på tvären och längden. Strö över lite mjöl och lägg över en handduk. Andra jäsningen tar typ 40 minuter. Sätt på…

Diet Recept BroccoliPaj PAJBOTTEN: 125 g smör/kvarg, 2 msk vatten, 3 dl mjöl (mixade kikärtor/broccoli/blomkål eller havremjöl). Blanda ihop och tryck ut i pajform, grädda skal 200* 15 min. FYLLNING: valfritt! Jag fyllde paj med kokt broccoli och äggstanning. ÄGGSTANNING: 4 ägg, 4 dl mjölk, 1/2 tsk salt, 1tsk timjan, 1tsk basilika. Vispa ihop och slå över pajen. In i ugn 30-40 min (200 grader) eller tills pajen stelnat i mitten.

Diet Recept BroccoliPaj PAJBOTTEN: 125 g smör/kvarg, 2 msk vatten, 3 dl mjöl (mixade kikärtor/broccoli/blomkål eller havremjöl). Blanda ihop och tryck ut i pajform, grädda skal 200* 15 min. FYLLNING: valfritt! Jag fyllde paj med kokt broccoli och äggstanning. ÄGGSTANNING: 4 ägg, 4 dl mjölk, 1/2 tsk salt, 1tsk timjan, 1tsk basilika. Vispa ihop och slå över pajen. In i ugn 30-40 min (200 grader) eller tills pajen stelnat i mitten.

finskt kornbröd. Ett slags tunnbröd som heter RIESKA på finska och smakar verkligen helt fantastiskt! När smöret dryper på det, men det är lika gott när det svalnat. RECEPT FINSKT KORNBRÖD/RIESKA 5 dl vatten 1/2 tsk jäst 2 tsk salt 1 dl mjöl

finskt kornbröd. Ett slags tunnbröd som heter RIESKA på finska och smakar verkligen helt fantastiskt! När smöret dryper på det, men det är lika gott när det svalnat. RECEPT FINSKT KORNBRÖD/RIESKA 5 dl vatten 1/2 tsk jäst 2 tsk salt 1 dl mjöl

Surdegen är bra för brödets struktur, smak och hållbarhet. Den består enbart av vatten och mjöl.

Leilas frukt- och nötbröd

Surdegen är bra för brödets struktur, smak och hållbarhet. Den består enbart av vatten och mjöl.

Idag pysslar barnen med trolldeg och nu ska det in i ugnen 👏😄👌 Recept:   2.5-3 dl mjöl  2 dl salt  2 dl vatten  2 msk rapsolja   Man kan behöva lägga till lite mjöl,  tillsätt lite i taget tills att degen är fast och slutar kleta.   100 g i ugnen ca 2-4 timmar beroende på hur tjockt man gör sina grejer.

Idag pysslar barnen med trolldeg och nu ska det in i ugnen 👏😄👌 Recept: 2.5-3 dl mjöl 2 dl salt 2 dl vatten 2 msk rapsolja Man kan behöva lägga till lite mjöl, tillsätt lite i taget tills att degen är fast och slutar kleta. 100 g i ugnen ca 2-4 timmar beroende på hur tjockt man gör sina grejer.

Går det att frysa pizzadeg?

Går det att frysa pizzadeg?

Recept som innehåller grädde, lingonsylt, smör, bacon, vatten, ris, mjölk, mjöl, lök

Recept som innehåller grädde, lingonsylt, smör, bacon, vatten, ris, mjölk, mjöl, lök

Recept på våfflor. Enkelt och gott. Våfflan är idag en riktig klassiker i Sverige och kan avnjutas både som lunch, middag och efterrätt. Smeten består traditionellt av mjöl, vatten, mjölk/grädde och smör. Det går sedan att smaksätta våffelsmeten med bland annat kanel, kardemumma och kakao om så önskas. Våfflor gräddas i ett speciellt våffeljärn så de blir spröda och frasiga och serveras vanligtvis med vispad grädde och sylt.

Recept på våfflor. Enkelt och gott. Våfflan är idag en riktig klassiker i Sverige och kan avnjutas både som lunch, middag och efterrätt. Smeten består traditionellt av mjöl, vatten, mjölk/grädde och smör. Det går sedan att smaksätta våffelsmeten med bland annat kanel, kardemumma och kakao om så önskas. Våfflor gräddas i ett speciellt våffeljärn så de blir spröda och frasiga och serveras vanligtvis med vispad grädde och sylt.

Pinterest
Search