Smear with butter, and you will think you are eating the real thing! This low-carb bread sports a pleasing crispy crust with a soft, moist center. It’s bread—you know what to do. Savor it warm, straight out of the oven, or freeze, defrost, and toast to perfection…

Smear with butter, and you will think you are eating the real thing! This keto bread sports a pleasing crispy crust with a soft, moist center.

Dinkelbröd som bakas i form. Kan bakas i förväg och frysas. Gott att rosta | alltommat

Dinkelbröd i form

Dinkelbröd som bakas i form. Kan bakas i förväg och frysas. Gott att rosta | alltommat

Jag lovade er brödet som jag bakade för några dagar sedan. Brödet är fritt från både mejeri och spannmål, dock inte nötfritt. Jag tycker att brödet påminner lite om surdeg och är ett enkelt bröd att svänga ihop. Gott att rosta!

Jag lovade er brödet som jag bakade för några dagar sedan. Brödet är fritt från både mejeri och spannmål, dock inte nötfritt. Jag tycker att brödet påminner lite om surdeg och är ett enkelt bröd att svänga ihop. Gott att rosta!

Den parmesankryddade böncrèmen är en toppenröra att klicka på snittar. Röran påminner lite om hummus, fast "på italienska" och flera snäpp godare. Dagsgammalt vitt bröd passar perfekt att rosta och bjuda till den krämiga röran på stora vita bönor.

Den parmesankryddade böncrèmen är en toppenröra att klicka på snittar. Röran påminner lite om hummus, fast "på italienska" och flera snäpp godare. Dagsgammalt vitt bröd passar perfekt att rosta och bjuda till den krämiga röran på stora vita bönor.

Ringla honung och olja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Yoghurtkrämen blir makalöst god med fetaost och bladpersilja. Servera de rostade rotfrukterna tillsammans med yoghurtkrämen, oliver och bröd.

Ringla honung och olja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Yoghurtkrämen blir makalöst god med fetaost och bladpersilja. Servera de rostade rotfrukterna tillsammans med yoghurtkrämen, oliver och bröd.

Recept: Anne Aobadia Foto: Emma Shevtzoff

Recept: Anne Aobadia Foto: Emma Shevtzoff

Bröd med frön och mungbönor blir inte bara hälsosammare utan även saftigare. Det behövs inget jäsmedel för att lyckas med fröbrödet. Dessutom är det glutenfritt om gryn av ren havre används.

Bröd med frön och mungbönor blir inte bara hälsosammare utan även saftigare. Det behövs inget jäsmedel för att lyckas med fröbrödet. Dessutom är det glutenfritt om gryn av ren havre används.

Lättgjorda havrebitar perfekta till mellanmål eller som nyttigt kvällssnack. Rosta havregryn i torr stekpanna tillsammans med sesamfrön. Mixa med grovhackade nötter och fikon. Tryck ut i en form och ställ i kylskåp någon timme. Skär i bitar och njut!

Lättgjorda havrebitar perfekta till mellanmål eller som nyttigt kvällssnack. Rosta havregryn i torr stekpanna tillsammans med sesamfrön. Mixa med grovhackade nötter och fikon. Tryck ut i en form och ställ i kylskåp någon timme. Skär i bitar och njut!

Ett glutenfritt fröbröd med groddat bovete laddat med energi och nyttigheter. Låt helst brödet vila inlindat
 i en handduk några timmar innan det skärs upp. Då hinner det ”sätta sig” ordentligt och håller ihop bra. Perfekt att skiva, förvara i frysen och rosta efterhand.

Ett glutenfritt fröbröd med groddat bovete laddat med energi och nyttigheter. Låt helst brödet vila inlindat i en handduk några timmar innan det skärs upp. Då hinner det ”sätta sig” ordentligt och håller ihop bra. Perfekt att skiva, förvara i frysen och rosta efterhand.

Blanda löken med vinäger, socker och 1 krm salt. Låt stå minst 10 minuter. Dela bröden så att du får ett halvt ciabattabröd per burgare. Dela varje bröd så att det blir en topp och en botten. Rosta brödet i 2 msk olivolja i en het stekpanna. Ställ åt sidan. (Man kan även grilla brödet). Dela halloumin på mitten till totalt 4 stora bitar. Stek halloumin i olivolja ca 3 minuter på varje sida så att osten får en god och krispig yta. (Man kan även grilla osten). Lägg ihop burgare med sallad, ...

Halloumiburgare

Blanda löken med vinäger, socker och 1 krm salt. Låt stå minst 10 minuter. Dela bröden så att du får ett halvt ciabattabröd per burgare. Dela varje bröd så att det blir en topp och en botten. Rosta brödet i 2 msk olivolja i en het stekpanna. Ställ åt sidan. (Man kan även grilla brödet). Dela halloumin på mitten till totalt 4 stora bitar. Stek halloumin i olivolja ca 3 minuter på varje sida så att osten får en god och krispig yta. (Man kan även grilla osten). Lägg ihop burgare med sallad, ...

Ljust bröd utan mjöl. God att rosta.

Ljust bröd utan mjöl. God att rosta.

Om man tröttnar på fröbröd med ost, är detta brödet ett alternativ. Det blir som ett ljust bröd. Jag skivar och lägger in i frysen. Sen är det bara att rosta! Glutenfritt kokosbröd 50 gram smält smör 5 ägg 1 dl kokosmjöl 1 msk fiberhusk 1 tsk bakpulver Topping: Sesamfrön/linfrön Gör såhär: Sätt ugnen på

Om man tröttnar på fröbröd med ost, är detta brödet ett alternativ. Det blir som ett ljust bröd. Jag skivar och lägger in i frysen. Sen är det bara att rosta! Glutenfritt kokosbröd 50 gram smält smör 5 ägg 1 dl kokosmjöl 1 msk fiberhusk 1 tsk bakpulver Topping: Sesamfrön/linfrön Gör såhär: Sätt ugnen på

Ett saftigt bröd med syrlig smak av lingon. Frysta lingon går bra, bara de är tinade. Prova att rosta brödet efter någon dag och ät med lagrad ost. Mmm… Receptet ger två limpor.

Saftigt rågbröd med lingon

Ett saftigt bröd med syrlig smak av lingon. Frysta lingon går bra, bara de är tinade. Prova att rosta brödet efter någon dag och ät med lagrad ost. Mmm… Receptet ger två limpor.

Pinterest
Search