Om du inte har en stenugn hemma, men ändå vill ha bröd med sån där fantastisk skorpa, så går det faktiskt att fixa! Äger du en gjutjärns- eller emaljgryta så fungerar det utmärkt som substitut för den betydligt klumpigare och dyrare stenugnen.

Bröd i gjutjärnsgryta

Om du inte har en stenugn hemma, men ändå vill ha bröd med sån där fantastisk skorpa, så går det faktiskt att fixa! Äger du en gjutjärns- eller emaljgryta så fungerar det utmärkt som substitut för den betydligt klumpigare och dyrare stenugnen.

Att baka bröd i en gjutjärnsgryta fungerar utmärkt om det skulle vara så att man inte har en stenugn hemma men ändå är sugen på den där fina, sega skorpan. Här har vi i rågmjöl och valnötter, för extra smak och saftighet.

Grytbröd med råg

Att baka bröd i en gjutjärnsgryta fungerar utmärkt om det skulle vara så att man inte har en stenugn hemma men ändå är sugen på den där fina, sega skorpan. Här har vi i rågmjöl och valnötter, för extra smak och saftighet.

Bröd som gräddas i gjutjärnsgryta får en härlig skorpa, nästan som att det bakats i stenugn. Här har vi tillsatt torkad frukt och brödkryddor, för en fin smak på brödet.

Grytbröd med frukt och kryddor

Om du inte har en #stenugn hemma, men ändå vill ha bröd med sån där fantastisk skorpa, så går det faktiskt att fixa! Äger du en gjutjärns- eller emaljgryta så fungerar det utmärkt som substitut för den betydligt klumpigare och dyrare stenugnen.⠀ ⠀ INGREDIENSER⠀ 4 dl kallt vatten⠀ 15 g färsk jäst⠀ 1 tsk salt⠀ 1 dl fullkornsdinkelmjöl⠀ 9 dl vetemjöl special⠀ ⠀ 1. Häll vattnet i en degbunke och smula ner jästen och saltet. Rör tills jästen löst sig.⠀ 2. Rör ner det grova mjölet och sedan…

Om du inte har en #stenugn hemma, men ändå vill ha bröd med sån där fantastisk skorpa, så går det faktiskt att fixa! Äger du en gjutjärns- eller emaljgryta så fungerar det utmärkt som substitut för den betydligt klumpigare och dyrare stenugnen.⠀ ⠀ INGREDIENSER⠀ 4 dl kallt vatten⠀ 15 g färsk jäst⠀ 1 tsk salt⠀ 1 dl fullkornsdinkelmjöl⠀ 9 dl vetemjöl special⠀ ⠀ 1. Häll vattnet i en degbunke och smula ner jästen och saltet. Rör tills jästen löst sig.⠀ 2. Rör ner det grova mjölet och sedan…

En underbart god soppa som liksom blir smörig i smaken, men som nästan bara innehåller squash – det kallar vi magi! Var noga med att fräsa lök och squash länge i generöst med olivolja, så blir soppan extra god.

Squashsoppa med toner av smör

Surdegsbröd

Surdegsbröd

Jästen är hjärtat i degen! Därför är kronjast.se full av recept så att du kan inspireras och bjuda vänner och familj på hembakat bröd - det gör alltid succé! Visste du att vi har gjort surdegsbaket enklare? Testa Bagarens Surdeg!

Jästen är hjärtat i degen! Därför är kronjast.se full av recept så att du kan inspireras och bjuda vänner och familj på hembakat bröd - det gör alltid succé! Visste du att vi har gjort surdegsbaket enklare? Testa Bagarens Surdeg!

Pinterest
Search