Det är lätt som en plätt att blanda egen glutenfri mjölmix. Du gör den med majsmjöl, havremjöl, rismjöl och potatismjöl. Förvara den glutenfria mjölmixen i en lufttät burk. Använd sedan mjölmixen till bröd, kakor, pannkakor, pajdeg med mera.

Det är lätt som en plätt att blanda egen glutenfri mjölmix. Du gör den med majsmjöl, havremjöl, rismjöl och potatismjöl. Förvara den glutenfria mjölmixen i en lufttät burk. Använd sedan mjölmixen till bröd, kakor, pannkakor, pajdeg med mera.

Det här är ett av mina populäraste recept ur ”Malins nya mat” . Ett enkelt bröd som påminner om limpa! SÖTSYRLIG LINGONLIMPA, 1 bröd 5 dl finsk surmjölk eller svensk filmjölk 2 dl glutenfritt havremjöl 2 dl rismjöl 1 dl boveteflingor eller kli 0,5 dl hela linfrön 0,5 dl pumpafrön 0,5 dl glutenfria havreflingor 1 dl pofiber...

Det här är ett av mina populäraste recept ur ”Malins nya mat” . Ett enkelt bröd som påminner om limpa! SÖTSYRLIG LINGONLIMPA, 1 bröd 5 dl finsk surmjölk eller svensk filmjölk 2 dl glutenfritt havremjöl 2 dl rismjöl 1 dl boveteflingor eller kli 0,5 dl hela linfrön 0,5 dl pumpafrön 0,5 dl glutenfria havreflingor 1 dl pofiber...

Nybakat bröd på 20 minuter! Scones är en favorit till frukost, det går snabbt att baka och smakar underbart. Mina naturligt glutenfria scones bakar jag på havremjöl och rismjöl och de får en...

Nybakat bröd på 20 minuter! Scones är en favorit till frukost, det går snabbt att baka och smakar underbart. Mina naturligt glutenfria scones bakar jag på havremjöl och rismjöl och de får en...

Naturligt glutenfritt rostbröd som bakas på majs- och rismjöl. Brödet blir neutralt i smaken och passar perfekt att rosta i brödrosten.

Naturligt glutenfritt rostbröd som bakas på majs- och rismjöl. Brödet blir neutralt i smaken och passar perfekt att rosta i brödrosten.

Låt de fluffiga havrebröden bli matiga frukostmackor eller ingå i picknickkorgen.

Låt de fluffiga havrebröden bli matiga frukostmackor eller ingå i…

Tacos! 7 tips till fredagsmyset

Tacos! 7 tips till fredagsmyset (By diadonna)

7 tips till fredagsmyset (By diadonna)

TEFF- & BOVETELIMPA MED ÄPPLE OCH SOLROSFRÖN (utan gluten, mjölk,socker, nötter eller ägg – VEGANSKT) – Organic By Mommy

TEFF- & BOVETELIMPA MED ÄPPLE OCH SOLROSFRÖN (utan gluten, mjölk,socker, nötter eller ägg – VEGANSKT) – Organic By Mommy

Glutenfritt bröd: 2 dl havremjöl, 1 dl kokosmjöl, 1 dl rismjöl, 2 dl havregryn, 2 dl linfrö, 1/2 dl sesamfrön, 1 dl solrosfrön, 1/2 tsk brödkryddor, 4 dl naturell yoghurt, 1,5 tsk bikarbonat, 1 msk fiberhusk, 1 litet rivet äpple, 2 msk honung. Blanda alla torra ingredienser, rör ner öppla, honung och yoghurt. Smörj en bröd forn, häll ner smet och ställ in i ugnen 50-60 min på 200 grader.

Glutenfritt bröd: 2 dl havremjöl, 1 dl kokosmjöl, 1 dl rismjöl, 2 dl havregryn, 2 dl linfrö, 1/2 dl sesamfrön, 1 dl solrosfrön, 1/2 tsk brödkryddor, 4 dl naturell yoghurt, 1,5 tsk bikarbonat, 1 msk fiberhusk, 1 litet rivet äpple, 2 msk honung. Blanda alla torra ingredienser, rör ner öppla, honung och yoghurt. Smörj en bröd forn, häll ner smet och ställ in i ugnen 50-60 min på 200 grader.

Smördeg utan gluten. Det här är ingen klassisk smördeg eftersom den innehåller jäst. Degen passar utmärkt till piroger, små pajer och hemgjorda krustader.

Smördeg utan gluten. Det här är ingen klassisk smördeg eftersom den innehåller jäst. Degen passar utmärkt till piroger, små pajer och hemgjorda krustader.

Gör egen glutenfri mix! 2 dl majsmjöl 2 dl rismjöl 2 dl mandelmjöl 2 dl potatismjöl 2 dl majststärkelse 1.5 msk guarkärnmjöl Blanda alla ingredienser och förvara i lufttät burk.

Gör egen glutenfri mix! 2 dl majsmjöl 2 dl rismjöl 2 dl mandelmjöl 2 dl potatismjöl 2 dl majststärkelse 1.5 msk guarkärnmjöl Blanda alla ingredienser och förvara i lufttät burk.

Glutenfria grova hamburgerbröd bakade på rismjöl, bovete och durramjöl. Durramjöl är ett smakrikt naturligt glutenfritt sädesslag som ursprungligen komme

Glutenfria grova hamburgerbröd bakade på rismjöl, bovete och durramjöl. Durramjöl är ett smakrikt naturligt glutenfritt sädesslag som ursprungligen komme

4 st pizzor: 4 dl rismjöl 2 dl potatismjöl 0,5 dl psylliumfröskal 0,5 dl pofiber 1 tsk salt 50 g jäst 50 g smält eller rumstempererat smör 3,5 dl ljummet vatten Blanda alla ingredienser. Gärna med degblandare eller degkrokar på elvispen. Låt j

4 st pizzor: 4 dl rismjöl 2 dl potatismjöl 0,5 dl psylliumfröskal 0,5 dl pofiber 1 tsk salt 50 g jäst 50 g smält eller rumstempererat smör 3,5 dl ljummet vatten Blanda alla ingredienser. Gärna med degblandare eller degkrokar på elvispen. Låt j

Pinterest
Search