Recept på Hönökaka. Enkelt och gott. Hönökaka är en tunn, ljus och mjuk brödkaka som är uppkallad efter Hönö i Göteborgs skärgård. Brödet bakades ursprungligen av fiskarfamiljer och boende i skärgården och hängdes ofta upp på en stång för att torka. Som liten trodde jag att det hette Hönekaka. Kanske för att det såg ut som att en höna hade pickat där kakorna är naggade. För den som är lycklig ägare av en vedugn så är det säkerligen värt besväret att tända upp i den, men kakorna går även bra…

Recept på Hönökaka. Enkelt och gott. Hönökaka är en tunn, ljus och mjuk brödkaka som är uppkallad efter Hönö i Göteborgs skärgård. Brödet bakades ursprungligen av fiskarfamiljer och boende i skärgården och hängdes ofta upp på en stång för att torka. Som liten trodde jag att det hette Hönekaka. Kanske för att det såg ut som att en höna hade pickat där kakorna är naggade. För den som är lycklig ägare av en vedugn så är det säkerligen värt besväret att tända upp i den, men kakorna går även bra…

One of my favorite breads. Served warm with butter. Wow! Had this many times in Sweden. Would like to get a translation in English of the receipe

One of my favorite breads. Served warm with butter. Had this many times in Sweden. Would like to get a translation in English of the receipe

Swedish carrot 'bread' that doesn't need yeast

Snabbgjord brödkaka med grovt och nyttigt grahamsmjöl i degen.

våranväg.blogg.se - GLUTENFRITT TUNNBRÖD Detta recept fick jag (Rebecca) av en kompis och med några ändringar så passade det även allergikern i vår familj. Så gott så jag måste dela det här.   12g jäst 4dl vätska jag tar havremjölk 10g honung   1/2 tsk salt 60g rismjöl 150g glutenfritt havregryn som du kör i mixern till mjöl 20g fiberhusk Rismjöl till utbakning   Blanda jäst, vätska och honung väl. Blanda de torra ingredienserna. Häll ihop. Låt jäsa ca 2 timmar Dela i lagom stora bitar och…

våranväg.blogg.se - GLUTENFRITT TUNNBRÖD Detta recept fick jag (Rebecca) av en kompis och med några ändringar så passade det även allergikern i vår familj. Så gott så jag måste dela det här. 12g jäst 4dl vätska jag tar havremjölk 10g honung 1/2 tsk salt 60g rismjöl 150g glutenfritt havregryn som du kör i mixern till mjöl 20g fiberhusk Rismjöl till utbakning Blanda jäst, vätska och honung väl. Blanda de torra ingredienserna. Häll ihop. Låt jäsa ca 2 timmar Dela i lagom stora bitar och…

Brödkaka

Brödkaka

Fyllning 1 Smula ner fetaosten i en skål och rör ner créme fraîche, tillsätt olivoljan och en nypa salt. Fyllning 2 Skala ungefär halva gurkan randig och riv grovt. Pressa ur vätskan. Skär paprikan grovt eller mixa. Blanda gurka och paprika med yoghurt, pressad vitlök, sambal oelek och salt. Fyllning 3 Mixa 300 g av renköttet med färskost till en slät kräm. Montering Lägg en brödkaka på ett större fat el tårtfat. Bred halva mängden av fetaost/créme fraicheröran på brödkakan. Lägg på nästa…

Fyllning 1 Smula ner fetaosten i en skål och rör ner créme fraîche, tillsätt olivoljan och en nypa salt. Fyllning 2 Skala ungefär halva gurkan randig och riv grovt. Pressa ur vätskan. Skär paprikan grovt eller mixa. Blanda gurka och paprika med yoghurt, pressad vitlök, sambal oelek och salt. Fyllning 3 Mixa 300 g av renköttet med färskost till en slät kräm. Montering Lägg en brödkaka på ett större fat el tårtfat. Bred halva mängden av fetaost/créme fraicheröran på brödkakan. Lägg på nästa…

Grov morotskaka som inte behöver jäsa | Tidningen Hembakat » Lindas Bakskola | Bloglovin’

Grov morotskaka som inte behöver jäsa (Tidningen Hembakat » Lindas Bakskola)

Grov morotskaka som inte behöver jäsa | Tidningen Hembakat » Lindas Bakskola | Bloglovin’

Pão de pepino e mel para o café da manhã. Ingredientes: 5 dl pepinos grosseiramente ralado (aproximadamente um pepinos inteiro). 50 g de levedura. 4 dl água morna. 3 CS de mel. Cerca de 18 g de farinha de trigo (além de farinha para utbakning). 1 CS de sopa de sal.  Fotografia: Sara Bäckmo.

Pão de pepino e mel para o café da manhã. Ingredientes: 5 dl pepinos grosseiramente ralado (aproximadamente um pepinos inteiro). 50 g de levedura. 4 dl água morna. 3 CS de mel. Cerca de 18 g de farinha de trigo (além de farinha para utbakning). 1 CS de sopa de sal. Fotografia: Sara Bäckmo.

Brytbröd med oliver, ost och rosmarin - Ernst Kirchsteiger

Recept, matinspiration, kockar och matprogram

This ciabatta bread recipe is homemade the old fashioned way.. Ciabatta Bread Recipe from Grandmothers Kitchen.

This ciabatta bread recipe is homemade the old fashioned way. Ciabatta Bread Recipe from Grandmothers Kitchen.(Old Fashioned Homemade Butter)

Leserwunsch: Mjukbröd (Schwedisches Fladenbrot) – Plötzblog – Rezepte rund ums Backen von Brot, Brötchen, Kuchen & Co.

Leserwunsch: Mjukbröd (Schwedisches Fladenbrot

Pored, fluffy and mildly spiced: Mjukbröd (Swedish flatbread - option translate)

Julbröd. Ett gott bröd till jul. Baka eget julbröd. Detta blir ett hembakt halvmörkt bröd som är gott till julbordet.

Julbröd mörkt bröd till jul

Julbröd. Ett gott bröd till jul. Baka eget julbröd. Detta blir ett hembakt halvmörkt bröd som är gott till julbordet.

Pinterest
Search