Bolani är ett afghanskt tunnbröd som fylls och steks gyllene. De smakar allra godast nystekta och varma och serveras gärna med en god yoghurtdipp. Bolani kan serveras som en sidorätt eller som en hel måltid. En god vegetarisk rätt som även passar veganer. Om man vill servera en vegansk yoghurtdipp bredvid kan man enkelt byta ut yoghurten mot soja- eller havreyoghurt. 10 st bolani Ca 10 dl vetemjöl 4 dl vatten 1,5 tsk salt 2 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar bra) Fyllning 1…

Bolani är ett afghanskt tunnbröd som fylls och steks gyllene. De smakar allra godast nystekta och varma och serveras gärna med en god yoghurtdipp. Bolani kan serveras som en sidorätt eller som en hel måltid. En god vegetarisk rätt som även passar veganer. Om man vill servera en vegansk yoghurtdipp bredvid kan man enkelt byta ut yoghurten mot soja- eller havreyoghurt. 10 st bolani Ca 10 dl vetemjöl 4 dl vatten 1,5 tsk salt 2 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar bra) Fyllning 1…

Det här är ett mättande drinktilltugg och kan därför med fördel ersätta förrätten.
 Av 8 skivor mjukt, rektangulärt tunnbröd blir det cirka 40 snittar. Beräkna 2-3 per person. Varje fyllning räcker till 4 rullar.

Fyllda tunnbrödsrullar

Det här är ett mättande drinktilltugg och kan därför med fördel ersätta förrätten. Av 8 skivor mjukt, rektangulärt tunnbröd blir det cirka 40 snittar. Beräkna 2-3 per person. Varje fyllning räcker till 4 rullar.

Fetaostfyllda tunnbrödsrullar: 3 st tunnbröd (mjuka) Fyllning:  10 st marinerade soltorkade tomater 150 g fetaost 75 g philadelphiaost (eller annan färskost) 1 msk basilika (hackad) 1 tsk oregano (hackad) salt (peppar) GÖR SÅ HÄR Steg 1  Hacka tomaterna och blanda dem med fetaost, färskost, basilika och oregano. Smaka av med salt och peppar. Steg 2  Bred blandningen på tunnbröden och rulla ihop. Skär rullarna i bitar.

Fetaostfyllda tunnbrödsrullar: 3 st tunnbröd (mjuka) Fyllning: 10 st marinerade soltorkade tomater 150 g fetaost 75 g philadelphiaost (eller annan färskost) 1 msk basilika (hackad) 1 tsk oregano (hackad) salt (peppar) GÖR SÅ HÄR Steg 1 Hacka tomaterna och blanda dem med fetaost, färskost, basilika och oregano. Smaka av med salt och peppar. Steg 2 Bred blandningen på tunnbröden och rulla ihop. Skär rullarna i bitar.

Bolani är ett afghanskt tunnbröd som fylls och steks gyllene. De smakar allra godast nystekta och varma och serveras gärna med en god yoghurtdipp. Bolani kan serveras som en sidorätt eller som en hel måltid. En god vegetarisk rätt som även passar veganer. Om man vill servera en vegansk yoghurtdipp bredvid kan man enkelt byta ut yoghurten mot soja- eller havreyoghurt.  10 st bolani Ca 10 dl vetemjöl 4 dl vatten 1,5 tsk salt 2 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar bra) Fyllning 1…

Bolani är ett afghanskt tunnbröd som fylls och steks gyllene. De smakar allra godast nystekta och varma och serveras gärna med en god yoghurtdipp. Bolani kan serveras som en sidorätt eller som en hel måltid. En god vegetarisk rätt som även passar veganer. Om man vill servera en vegansk yoghurtdipp bredvid kan man enkelt byta ut yoghurten mot soja- eller havreyoghurt. 10 st bolani Ca 10 dl vetemjöl 4 dl vatten 1,5 tsk salt 2 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar bra) Fyllning 1…

Det här är ett mättande drinktilltugg och kan därför med fördel ersätta förrätten.
 Av 8 skivor mjukt, rektangulärt tunnbröd blir det cirka 40 snittar. Beräkna 2-3 per person. Varje fyllning räcker till 4 rullar.

Fyllda tunnbrödsrullar

Det här är ett mättande drinktilltugg och kan därför med fördel ersätta förrätten. Av 8 skivor mjukt, rektangulärt tunnbröd blir det cirka 40 snittar. Beräkna 2-3 per person. Varje fyllning räcker till 4 rullar.

Tunnbrödsrullar med smörgåsröra

Tunnbrödsrullar med smörgåsröra

Bolani är ett afghanskt tunnbröd som fylls och steks gyllene. De smakar allra godast nystekta och varma och serveras gärna med en god yoghurtdipp. Bolani kan serveras som en sidorätt eller som en hel måltid. En god vegetarisk rätt som även passar veganer. Om man vill servera en vegansk yoghurtdipp bredvid kan man enkelt byta ut yoghurten mot soja- eller havreyoghurt.  10 st bolani Ca 10 dl vetemjöl 4 dl vatten 1,5 tsk salt 2 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar bra) Fyllning 1…

Bolani är ett afghanskt tunnbröd som fylls och steks gyllene. De smakar allra godast nystekta och varma och serveras gärna med en god yoghurtdipp. Bolani kan serveras som en sidorätt eller som en hel måltid. En god vegetarisk rätt som även passar veganer. Om man vill servera en vegansk yoghurtdipp bredvid kan man enkelt byta ut yoghurten mot soja- eller havreyoghurt. 10 st bolani Ca 10 dl vetemjöl 4 dl vatten 1,5 tsk salt 2 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar bra) Fyllning 1…

Bolani är ett afghanskt tunnbröd som fylls och steks gyllene. De smakar allra godast nystekta och varma och serveras gärna med en god yoghurtdipp. Bolani kan serveras som en sidorätt eller som en hel måltid. En god vegetarisk rätt som även passar veganer. Om man vill servera en vegansk yoghurtdipp bredvid kan man enkelt byta ut yoghurten mot soja- eller havreyoghurt.  10 st bolani Ca 10 dl vetemjöl 4 dl vatten 1,5 tsk salt 2 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar bra) Fyllning 1…

Bolani är ett afghanskt tunnbröd som fylls och steks gyllene. De smakar allra godast nystekta och varma och serveras gärna med en god yoghurtdipp. Bolani kan serveras som en sidorätt eller som en hel måltid. En god vegetarisk rätt som även passar veganer. Om man vill servera en vegansk yoghurtdipp bredvid kan man enkelt byta ut yoghurten mot soja- eller havreyoghurt. 10 st bolani Ca 10 dl vetemjöl 4 dl vatten 1,5 tsk salt 2 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar bra) Fyllning 1…

Bolani är ett afghanskt tunnbröd som fylls och steks gyllene. De smakar allra godast nystekta och varma och serveras gärna med en god yoghurtdipp. Bolani kan serveras som en sidorätt eller som en hel måltid. En god vegetarisk rätt som även passar veganer. Om man vill servera en vegansk yoghurtdipp bredvid kan man enkelt byta ut yoghurten mot soja- eller havreyoghurt.  10 st bolani Ca 10 dl vetemjöl 4 dl vatten 1,5 tsk salt 2 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar bra) Fyllning 1…

Bolani är ett afghanskt tunnbröd som fylls och steks gyllene. De smakar allra godast nystekta och varma och serveras gärna med en god yoghurtdipp. Bolani kan serveras som en sidorätt eller som en hel måltid. En god vegetarisk rätt som även passar veganer. Om man vill servera en vegansk yoghurtdipp bredvid kan man enkelt byta ut yoghurten mot soja- eller havreyoghurt. 10 st bolani Ca 10 dl vetemjöl 4 dl vatten 1,5 tsk salt 2 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar bra) Fyllning 1…

Fetaostfyllda tunnbrödsrullar: 3 st tunnbröd (mjuka) Fyllning: 10 st marinerade soltorkade tomater 150 g fetaost 75 g philadelphiaost (eller annan färskost) 1 msk basilika (hackad) 1 tsk oregano (hackad) salt (peppar) GÖR SÅ HÄR Steg 1 Hacka tomaterna och blanda dem med fetaost, färskost, basilika och oregano. Smaka av med salt och peppar. Steg 2 Bred blandningen på tunnbröden och rulla ihop. Skär rullarna i bitar.

Fetaostfyllda tunnbrödsrullar: 3 st tunnbröd (mjuka) Fyllning: 10 st marinerade soltorkade tomater 150 g fetaost 75 g philadelphiaost (eller annan färskost) 1 msk basilika (hackad) 1 tsk oregano (hackad) salt (peppar) GÖR SÅ HÄR Steg 1 Hacka tomaterna och blanda dem med fetaost, färskost, basilika och oregano. Smaka av med salt och peppar. Steg 2 Bred blandningen på tunnbröden och rulla ihop. Skär rullarna i bitar.

Bolani är ett afghanskt tunnbröd som fylls och steks gyllene. De smakar allra godast nystekta och varma och serveras gärna med en god yoghurtdipp. Bolani kan serveras som en sidorätt eller som en hel måltid. En god vegetarisk rätt som även passar veganer. Om man vill servera en vegansk yoghurtdipp bredvid kan man enkelt byta ut yoghurten mot soja- eller havreyoghurt.  10 st bolani Ca 10 dl vetemjöl 4 dl vatten 1,5 tsk salt 2 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar bra) Fyllning 1…

Bolani är ett afghanskt tunnbröd som fylls och steks gyllene. De smakar allra godast nystekta och varma och serveras gärna med en god yoghurtdipp. Bolani kan serveras som en sidorätt eller som en hel måltid. En god vegetarisk rätt som även passar veganer. Om man vill servera en vegansk yoghurtdipp bredvid kan man enkelt byta ut yoghurten mot soja- eller havreyoghurt. 10 st bolani Ca 10 dl vetemjöl 4 dl vatten 1,5 tsk salt 2 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar bra) Fyllning 1…

Nationaldagsmörgåstårta med sockerärter och avokado | Polarbröd

Nationaldagsmörgåstårta med sockerärter och avokado | Polarbröd

Pinterest
Search