Recept på kaka med 1 ägg

Häromdagen bakade jag ytterligare en magisk kaka. Alltså, att baka i långpanna är bara fööööör bra. Det blir mycket och sen är det så smidigt på något sätt.   Det är en härlig cheesecakeaktig röra i mitten av kakan som är sååå god. Å så allt det chokladiga runt, jo men det är nästan för mycket. :

Häromdagen bakade jag ytterligare en magisk kaka. Alltså, att baka i långpanna är bara fööööör bra. Det blir mycket och sen är det så smidigt på något sätt. Det är en härlig cheesecakeaktig röra i mitten av kakan som är sååå god. Å så allt det chokladiga runt, jo men det är nästan för mycket. :

Kardemummabullar, recept 26–28 stycken 50 g jäst 5 dl standardmjölk 150 g smör 1/2 tsk salt 1 dl strösocker 1 ägg 3 tsk mald kardemumma 15 dl vetemjöl 1 ägg till pensling...

Kardemummabullar, recept 26–28 stycken 50 g jäst 5 dl standardmjölk 150 g smör 1/2 tsk salt 1 dl strösocker 1 ägg 3 tsk mald kardemumma 15 dl vetemjöl 1 ägg till pensling...

Världens godaste kanelbullesnittar!

Världens godaste kanelbullesnittar!

50 g rapsolja 50 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 3 ägg 1 dl gräddfil 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning 150 g rabarber 1 tsk potatismjöl 1 dl cashewnötter, rostade & salta Saftig kaka med rabarber och krispiga nötter på toppen. GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa olja och smör. 2. Rör ihop blandningen med socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver. 3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. 4. Fyllning: Skiva rabarbern Grädda 20-25.

50 g rapsolja 50 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 3 ägg 1 dl gräddfil 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning 150 g rabarber 1 tsk potatismjöl 1 dl cashewnötter, rostade & salta Saftig kaka med rabarber och krispiga nötter på toppen. GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa olja och smör. 2. Rör ihop blandningen med socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver. 3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. 4. Fyllning: Skiva rabarbern Grädda 20-25.

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid.  Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

50 g rapsolja 50 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 3 ägg 1 dl gräddfil 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver  Fyllning 150 g rabarber 1 tsk potatismjöl 1 dl cashewnötter, rostade & salta Saftig kaka med rabarber och krispiga nötter på toppen.  GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa olja och smör. 2. Rör ihop blandningen med socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver. 3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. 4. Fyllning: Skiva rabarbern Grädda 20-25.

50 g rapsolja 50 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 3 ägg 1 dl gräddfil 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning 150 g rabarber 1 tsk potatismjöl 1 dl cashewnötter, rostade & salta Saftig kaka med rabarber och krispiga nötter på toppen. GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa olja och smör. 2. Rör ihop blandningen med socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver. 3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. 4. Fyllning: Skiva rabarbern Grädda 20-25.

Nu ska jag bjuda dig på en vansinnigt god kaka, denna bara måste du testa att baka någon dag. Alltså toscan uppepå med cornflakes, ämen den är såååååå mumsig! Ingredienser: 8 ägg 8 dl socker 400 gr smält smör 2 msk vaniljsocker 1/2 msk bakpulver 8,5 dl vetemjöl Gör såhär: 1) Sätt ugnen på

Nu ska jag bjuda dig på en vansinnigt god kaka, denna bara måste du testa att baka någon dag. Alltså toscan uppepå med cornflakes, ämen den är såååååå mumsig! Ingredienser: 8 ägg 8 dl socker 400 gr smält smör 2 msk vaniljsocker 1/2 msk bakpulver 8,5 dl vetemjöl Gör såhär: 1) Sätt ugnen på

Nu ska jag bjuda dig på en vansinnigt god kaka, denna bara måste du testa att baka någon dag. Alltså toscan uppepå med cornflakes, ämen den är såååååå mumsig!  Ingredienser: 8 ägg 8 dl socker 400 gr smält smör 2 msk vaniljsocker 1/2 msk bakpulver 8,5 dl vetemjöl Gör såhär: 1) Sätt ugnen på

Nu ska jag bjuda dig på en vansinnigt god kaka, denna bara måste du testa att baka någon dag. Alltså toscan uppepå med cornflakes, ämen den är såååååå mumsig! Ingredienser: 8 ägg 8 dl socker 400 gr smält smör 2 msk vaniljsocker 1/2 msk bakpulver 8,5 dl vetemjöl Gör såhär: 1) Sätt ugnen på

Nu ska jag bjuda dig på en vansinnigt god kaka, denna bara måste du testa att baka någon dag. Alltså toscan uppepå med cornflakes, ämen den är såååååå mumsig! Ingredienser: 8 ägg 8 dl socker 400 gr smält smör 2 msk vaniljsocker 1/2 msk bakpulver 8,5 dl vetemjöl Gör såhär: 1) Sätt ugnen på

Nu ska jag bjuda dig på en vansinnigt god kaka, denna bara måste du testa att baka någon dag. Alltså toscan uppepå med cornflakes, ämen den är såååååå mumsig! Ingredienser: 8 ägg 8 dl socker 400 gr smält smör 2 msk vaniljsocker 1/2 msk bakpulver 8,5 dl vetemjöl Gör såhär: 1) Sätt ugnen på

Birgittabröd ca 30st Recept: 100 gram smör 1 dl strösocker 1 st ägg 4,5 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 3 msk grädde eller mjölk Smörkräm: 100...

Birgittabröd ca 30st Recept: 100 gram smör 1 dl strösocker 1 st ägg 4,5 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 3 msk grädde eller mjölk Smörkräm: 100...

Det är lätt att baka samma kaka nästan varje gång det väntas fikagäster. Du har väl inte glömt att du kan baka rulltårta? Denna glutenfria variant med färska jordgubbar är en riktig vinnare. Läs även: Recept på härlig sommarkaka Ingredienser 3 normalstora ägg 2½ dl strösocker 5 msk kakao 1 dl potatismjöl 1½ tsk bakpulver ½ …

Det är lätt att baka samma kaka nästan varje gång det väntas fikagäster. Du har väl inte glömt att du kan baka rulltårta? Denna glutenfria variant med färska jordgubbar är en riktig vinnare. Läs även: Recept på härlig sommarkaka Ingredienser 3 normalstora ägg 2½ dl strösocker 5 msk kakao 1 dl potatismjöl 1½ tsk bakpulver ½ …

Nu ska jag bjuda dig på en vansinnigt god kaka, denna bara måste du testa att baka någon dag. Alltså toscan uppepå med cornflakes, ämen den är såååååå mumsig! Ingredienser: 8 ägg 8 dl socker 400 gr smält smör 2 msk vaniljsocker 1/2 msk bakpulver 8,5 dl vetemjöl Gör såhär: 1) Sätt ugnen på

Nu ska jag bjuda dig på en vansinnigt god kaka, denna bara måste du testa att baka någon dag. Alltså toscan uppepå med cornflakes, ämen den är såååååå mumsig! Ingredienser: 8 ägg 8 dl socker 400 gr smält smör 2 msk vaniljsocker 1/2 msk bakpulver 8,5 dl vetemjöl Gör såhär: 1) Sätt ugnen på

Saftig kaka med jordgubbstäcke. Oemotståndligt god och vacker. Man lägger massa jordgubbar i botten av kakformen och sen häller man en sockarkakssmet över. Efter gräddning vänder man kakan upp och ner och då får man en fantastisk jordgubbstårta. Servera med en klick grädde och njuuuuut! Ca 10 bitar Fyllning: 500 g färska jordgubbar 2 msk majsstärkelse (maizena) 1,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker Sockerkaka: 3 ägg 2 1/2 dl strösocker 1,5 tsk vaniljsocker 50 g smör 0,5 dl mjölk 3 1/2 dl...

Saftig kaka med jordgubbstäcke. Oemotståndligt god och vacker. Man lägger massa jordgubbar i botten av kakformen och sen häller man en sockarkakssmet över. Efter gräddning vänder man kakan upp och ner och då får man en fantastisk jordgubbstårta. Servera med en klick grädde och njuuuuut! Ca 10 bitar Fyllning: 500 g färska jordgubbar 2 msk majsstärkelse (maizena) 1,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker Sockerkaka: 3 ägg 2 1/2 dl strösocker 1,5 tsk vaniljsocker 50 g smör 0,5 dl mjölk 3 1/2 dl...

SAFTIᎶA ᏣITᖇONᖇUTOᖇ || 12 rutor. {Botten} 100 g rumsvarmt smör ~ 3/4 dl strösocker ~ 2 dl vetemjöl {Fyllning} 2,5 dl strösocker ~ 1/2 dl vetemjöl ~ 3 ägg ~ Saft & skal av 1 ekologisk citron {Dekoration} 2 dl lemon curd | (1)Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnsform som mäter 20×24 centimeter med smörpapper. (2){Botten} Blanda smör, socker och mjöl till en smidig deg. Tryck ut degen i formen och grädda den i cirka 15 minuter i mitten av ugnen. Ta ut formen och sänk värmen till 175 grader…

SAFTIᎶA ᏣITᖇONᖇUTOᖇ || 12 rutor. {Botten} 100 g rumsvarmt smör ~ 3/4 dl strösocker ~ 2 dl vetemjöl {Fyllning} 2,5 dl strösocker ~ 1/2 dl vetemjöl ~ 3 ägg ~ Saft & skal av 1 ekologisk citron {Dekoration} 2 dl lemon curd | (1)Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnsform som mäter 20×24 centimeter med smörpapper. (2){Botten} Blanda smör, socker och mjöl till en smidig deg. Tryck ut degen i formen och grädda den i cirka 15 minuter i mitten av ugnen. Ta ut formen och sänk värmen till 175 grader…

Den perfekta trösten en kulen dag, en riktigt god kladdkaka! Vi gillar konditorn Mia Öhrns härliga recept.

Den perfekta trösten en kulen dag, en riktigt god kladdkaka! Vi gillar konditorn Mia Öhrns härliga recept.

LCHF Sesambröd  1 msk fiberhusk 2 dl skalade sesamfrön 1 tsk bakpulver 2 dl riven ost 3 ägg   Gör så här  Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt (min kaka blev 38x24 cm) med en slickepott eller använd en bit plastfolie och brödkavel. Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd.

LCHF Sesambröd 1 msk fiberhusk 2 dl skalade sesamfrön 1 tsk bakpulver 2 dl riven ost 3 ägg Gör så här Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt (min kaka blev 38x24 cm) med en slickepott eller använd en bit plastfolie och brödkavel. Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd.

Pinterest
Sök