Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Både bottnar och fyllning kan göras dagen före.

Jultårta med vit choklad och apelsin

Både bottnar och fyllning kan göras dagen före.

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid.  Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Cornflakes i stället för mandel. Nu ska jag bjuda dig på en vansinnigt god kaka, denna bara måste du testa att baka någon dag. Alltså toscan uppepå med cornflakes, ämen den är såååååå mumsig! Ingredienser: 8 ägg 8 dl socker 400 gr smält smör 2 msk vaniljsocker 1/2 msk bakpulver 8,5 dl vetemjöl Gör såhär: 1) Sätt ugnen på

Cornflakes i stället för mandel. Nu ska jag bjuda dig på en vansinnigt god kaka, denna bara måste du testa att baka någon dag. Alltså toscan uppepå med cornflakes, ämen den är såååååå mumsig! Ingredienser: 8 ägg 8 dl socker 400 gr smält smör 2 msk vaniljsocker 1/2 msk bakpulver 8,5 dl vetemjöl Gör såhär: 1) Sätt ugnen på

Jättegod och krämig grekisk mannagrynspaj toppad med florsocker och kanel. Ljuvlig och enkel att göra. Pajen påminner om ostkaka i konsistensen och smakar allra bäst när den serveras kall. Ca 10 bitar 1,5 liter mjölk 3 dl mannagryn 100 g smör 3 st ägg 1,5 dl socker (du kan öka eller minska mängden socker efter smak) 0,5 tsk salt Smör till smörjning av formen Topping: Kanel Florsocker Gör såhär: Blanda mjölk, mannagryn, socker, smör och salt i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning…

Jättegod och krämig grekisk mannagrynspaj toppad med florsocker och kanel. Ljuvlig och enkel att göra. Pajen påminner om ostkaka i konsistensen och smakar allra bäst när den serveras kall. Ca 10 bitar 1,5 liter mjölk 3 dl mannagryn 100 g smör 3 st ägg 1,5 dl socker (du kan öka eller minska mängden socker efter smak) 0,5 tsk salt Smör till smörjning av formen Topping: Kanel Florsocker Gör såhär: Blanda mjölk, mannagryn, socker, smör och salt i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning…

Recept på Gammaldags pannkakor. Enkelt och gott. Pannkakor görs på vetemjöl, mjölk och ägg och smaksätts med socker och salt. Smeten vispas ihop och steks i smör i stekpanna. Medan man steker är det klokt att röra i smeten då och då, så att inte allt mjöl sjunker till botten. Det finns många olika sätt att äta pannkakor på, men vispad grädde och sylt är en favorit bland de flesta. Annars är strösocker och en liten klick smör ett alternativ. Förr åts dessa pannkakor ofta kalla.

Recept på Gammaldags pannkakor. Enkelt och gott. Pannkakor görs på vetemjöl, mjölk och ägg och smaksätts med socker och salt. Smeten vispas ihop och steks i smör i stekpanna. Medan man steker är det klokt att röra i smeten då och då, så att inte allt mjöl sjunker till botten. Det finns många olika sätt att äta pannkakor på, men vispad grädde och sylt är en favorit bland de flesta. Annars är strösocker och en liten klick smör ett alternativ. Förr åts dessa pannkakor ofta kalla.

Kladdkaka och småkaka i ett. Kladdkakekakor AV SHIREEN SELFELT FOTO THOMAS HJERTÉN 1.1K ANNONS Lite mjuksega kakor med mycket smak av choklad. Recept: Kladdkakekakor INGREDIENSER Ca 12 st 225 g mörk choklad, 60–70 procent 60 g smör 1 ½ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 2 stora ägg 2 dl farinsocker 1 tsk vaniljpulver KLADDKAKEKAKOR – GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över ett vattenbad. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa…

Kladdkaka och småkaka i ett. Kladdkakekakor AV SHIREEN SELFELT FOTO THOMAS HJERTÉN 1.1K ANNONS Lite mjuksega kakor med mycket smak av choklad. Recept: Kladdkakekakor INGREDIENSER Ca 12 st 225 g mörk choklad, 60–70 procent 60 g smör 1 ½ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 2 stora ägg 2 dl farinsocker 1 tsk vaniljpulver KLADDKAKEKAKOR – GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över ett vattenbad. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa…

Ålandspannkaka är en annorlunda ugnspannkaka som kan göras med mannagrynsgröt eller risgrynsgröt. Fantastiskt god. Ålandspannaka serveras traditionellt med sviskonkräm och grädde men man kan ha på vilken syltsort som helst eller bär och frukt efter tycke. Pannkakan serveras som dessert, minskar man mängden socker blir det en gott mellanmål. Om du är som jag, älskar mannagrynsgröt, så kommer du älska denna. Ca 15 bitar 1,5 l mjölk (3% fetthalt) 2 dl mannagryn 25 g smör 3 st ägg 2 tsk stötta…

Ålandspannkaka är en annorlunda ugnspannkaka som kan göras med mannagrynsgröt eller risgrynsgröt. Fantastiskt god. Ålandspannaka serveras traditionellt med sviskonkräm och grädde men man kan ha på vilken syltsort som helst eller bär och frukt efter tycke. Pannkakan serveras som dessert, minskar man mängden socker blir det en gott mellanmål. Om du är som jag, älskar mannagrynsgröt, så kommer du älska denna. Ca 15 bitar 1,5 l mjölk (3% fetthalt) 2 dl mannagryn 25 g smör 3 st ägg 2 tsk stötta…

Pajen är godast ljummen. Är den gjord i förväg är det bäst att värma den i 150° ca 15 min före servering.

Spenatpaj Dragonkryddad spenatpaj passar bra på lunchbordet och godast är den när den är ljummen. Är den gjord i förväg är det bäst att värma den i 150° ca 15 min före servering. Pajen kan serveras både som måltid eller som vickning när du har gäster. Jättegod till kräftskivan och är ett bra komplement till västerbottenpajen

Barnsligt god vaniljkladdkaka med kolaseg mitten. 10 pers 100 g smör 2 ägg 1.5 dl vetemjöl 3 dl strösocker 3 tsk vaniljsocker 2 msk grädde Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra…

Barnsligt god vaniljkladdkaka med kolaseg mitten. 10 pers 100 g smör 2 ägg 1.5 dl vetemjöl 3 dl strösocker 3 tsk vaniljsocker 2 msk grädde Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra…

Pinterest
Search