Saftig saffranskaka som är ljuvlig till julens fester och fikapauser. En kaka lika lätt att baka som en sockerkaka, men härligt gyllengul av saffran. Bjud in till julbak och servera gärna saffranskakan med rårörda hallon och vispad grädde. En jukaka att minnas länge!

Saftig saffranskaka som är ljuvlig till julens fester och fikapauser. En kaka lika lätt att baka som en sockerkaka, men härligt gyllengul av saffran. Bjud in till julbak och servera gärna saffranskakan med rårörda hallon och vispad grädde. En jukaka att minnas länge!

Knäckig bananpaj med grädde – nästan som friterad banan! – Alla goda ting

Knäckig bananpaj med grädde – nästan som friterad banan! – Alla goda ting

Enkelt recept på sockerkaka som blir saftig och supergod. Variera kryddning efter smak och tillgång. gör den extra lyxig och servera med bär och grädde.

Enkelt recept på sockerkaka som blir saftig och supergod. Variera kryddning efter smak och tillgång. gör den extra lyxig och servera med bär och grädde.

Recept på klassisk sockerkaka som är god till kaffet. Tillsammans med färska bär och vispad grädde blir kakan en fin dessert.

Recept på klassisk sockerkaka som är god till kaffet. Tillsammans med färska bär och vispad grädde blir kakan en fin dessert.

Färgrik och krämig italiensk kycklinggryta med fina smaker av vitlök, timjan, grädde och balsamvinäger. Tillsammans med nykokt ris och haricots verts blir detta en rejäl och fantastiskt god måltid!

Färgrik och krämig italiensk kycklinggryta med fina smaker av vitlök, timjan, grädde och balsamvinäger. Tillsammans med nykokt ris och haricots verts blir detta en rejäl och fantastiskt god måltid!

Ett annorlunda recept på tiramisu med inspiration från Jämtland. Du gör desserten av bland annat grädde, kesella, ägg, sockerkaka, hjortronlikör, kaffe, hjortron och choklad. En oemotståndligt god efterrätt!

Ett annorlunda recept på tiramisu med inspiration från Jämtland. Du gör desserten av bland annat grädde, kesella, ägg, sockerkaka, hjortronlikör, kaffe, hjortron och choklad. En oemotståndligt god efterrätt!

Sockerkaka fylld med nutella och vispad grädde. Serveras med jordgubbar kokta i amaretto.

Sockerkaka fylld med nutella och vispad grädde. Serveras med jordgubbar kokta i amaretto.

Saffran-  och lussebullar i all ära men detta är utan tvekan det godaste bakverket jag någonsin smakat med saffran. Den är helt fantastiskt god. Saftig, vacker och full med smaker. Saffran, vanilj och kardemumma är en oslagbar kombination. Vaniljkrämen gör kakan extra mjuk och krämig. Som grädde på moset ringlar jag över en glasyr, mycket av livets goda i en och samma kaka. Lovely! Steg för steg bilder på hur du gör denna fin fina butterkaka med saffran och vaniljkräm. 12 stora bitar…

Saffran- och lussebullar i all ära men detta är utan tvekan det godaste bakverket jag någonsin smakat med saffran. Den är helt fantastiskt god. Saftig, vacker och full med smaker. Saffran, vanilj och kardemumma är en oslagbar kombination. Vaniljkrämen gör kakan extra mjuk och krämig. Som grädde på moset ringlar jag över en glasyr, mycket av livets goda i en och samma kaka. Lovely! Steg för steg bilder på hur du gör denna fin fina butterkaka med saffran och vaniljkräm. 12 stora bitar…

Sockerkaka

Sockerkaka

Sockerkaka med gräddfil

Sockerkaka med gräddfil

Rabarberkaka - Recept på rabarberkaka - en mycket god sockerkaka med rabarber i. Enkel att göra. Bilder steg för steg.

Rabarberkaka - Recept på rabarberkaka - en mycket god sockerkaka med rabarber i. Enkel att göra. Bilder steg för steg.

[ Pepparkaksmums ] Kaka: 150 g smör / 2 ägg / 3 dl socker / 2 msk pepparkakskryddor / ½ tsk mald ingefära (kan uteslutas) / 4½ dl vetemjöl / 2 tsk bakpulver / 1½ dl mjölk. Glasyr: 75 g smör / 1 msk grädde / 1 msk pepparkakskryddor / 3½ dl florsocker. Garnering: Kokos

[ Pepparkaksmums ] Kaka: 150 g smör / 2 ägg / 3 dl socker / 2 msk pepparkakskryddor / ½ tsk mald ingefära (kan uteslutas) / 4½ dl vetemjöl / 2 tsk bakpulver / 1½ dl mjölk. Glasyr: 75 g smör / 1 msk grädde / 1 msk pepparkakskryddor / 3½ dl florsocker. Garnering: Kokos

Pinterest
Search