En krispig grönkålssallad från Fjärås som går snabbt att göra. Den härliga dressingen med äppelbitar, filmjölk, gräddfil och socker får en fin smak av pepparrot och citronjuice före du blandar allt med den rivna kålen. Servera direkt!

En krispig grönkålssallad från Fjärås som går snabbt att göra. Den härliga dressingen med äppelbitar, filmjölk, gräddfil och socker får en fin smak av pepparrot och citronjuice före du blandar allt med den rivna kålen. Servera direkt!

Recept på en härligt vårlig hemgjord färskost som du lagar med gräddfil som får rinna av. Blanda i gräslök, pepparrot och kallrökt lax och servera med ett gott knäckebröd. Mums!

Recept på en härligt vårlig hemgjord färskost som du lagar med gräddfil som får rinna av. Blanda i gräslök, pepparrot och kallrökt lax och servera med ett gott knäckebröd. Mums!

Ett roligt sätt att servera viltskaven på – i en tunnbrödsrulle! Fräs viltskav, lök och paprika i lite olja tills det har fått fin färg. Lägg krispsallad, tomatskivor och viltskavsfräs på tunnbröden. Ringla över gräddfil blandad med pepparrot, rulla ihop till täta rullar och servera. En otroligt god och snabblagad måltid!

Ett roligt sätt att servera viltskaven på – i en tunnbrödsrulle! Fräs viltskav, lök och paprika i lite olja tills det har fått fin färg. Lägg krispsallad, tomatskivor och viltskavsfräs på tunnbröden. Ringla över gräddfil blandad med pepparrot, rulla ihop till täta rullar och servera. En otroligt god och snabblagad måltid!

Laxtårta med kräftstjärtar-DU BEHÖVER 3 st smörgåstårtbotten (runda, 24-27 cm i diameter) bordsmargarin Fyllning 1:  375 g lax (varmrökt) 0.5 dl majonnäs 1 dl gräddfil 1 st avokado 2 msk hackad dill Fyllning 2:  1 st kräftstjärtar (330 g) 300 g färskost 1 dl crème fraîche 1 msk pressad citronsaft 2 msk riven pepparrot Garnera med:  300 g färskost 1.5 dl crème fraîche 1 msk pressad citronsaft 1.5 dl hackad dill 1 st kräftstjärtar (330 g) 4 st hårdkokta ägg 50 g stenbitsrom (röd) 75 g…

Laxtårta med kräftstjärtar-DU BEHÖVER 3 st smörgåstårtbotten (runda, 24-27 cm i diameter) bordsmargarin Fyllning 1: 375 g lax (varmrökt) 0.5 dl majonnäs 1 dl gräddfil 1 st avokado 2 msk hackad dill Fyllning 2: 1 st kräftstjärtar (330 g) 300 g färskost 1 dl crème fraîche 1 msk pressad citronsaft 2 msk riven pepparrot Garnera med: 300 g färskost 1.5 dl crème fraîche 1 msk pressad citronsaft 1.5 dl hackad dill 1 st kräftstjärtar (330 g) 4 st hårdkokta ägg 50 g stenbitsrom (röd) 75 g…

Brandade på bakpotatis med pepparrot och brynt smör

Brandade på bakpotatis med pepparrot och brynt smör

Gör plats för det gröna på grillen! VEGO Sparris, citronhalvor och rödlök grillas och serveras med krossad färskpotatis som vänds i gräddfil och toppas med färsk, riven pepparrot. Härliga sommarsmaker!

Gör plats för det gröna på grillen! VEGO Sparris, citronhalvor och rödlök grillas och serveras med krossad färskpotatis som vänds i gräddfil och toppas med färsk, riven pepparrot. Härliga sommarsmaker!

Grönkålscrème går snabbt att tillaga och blir himmelskt gott till julbordets bastanta rätter. Från naturens skafferi behöver du rotselleri, blandspenat och grönkål. Tillsammans med grädde och en matberedare uppstår underverk. Smaksätt med salt och peppar.

Grönkålscrème går snabbt att tillaga och blir himmelskt gott till julbordets bastanta rätter. Från naturens skafferi behöver du rotselleri, blandspenat och grönkål. Tillsammans med grädde och en matberedare uppstår underverk. Smaksätt med salt och peppar.

Fantastiskt grönkålssallad med frisk och fruktig smak. Jag smaksätter vinägretten med granatäppelsirap, det stärker smaken på granatäppelkärnorna och ger salladen en fräsch syrlig smak. Har du inte granatäppelsirap hemma funkar det jättebra med lite citron och balsamico också. Du kan förbereda kålen flera timmar innan servering. Ett fräscht och gott tillbehör på julbordet! 8-10 portioner 500 g grönkål 4 st blodapelsin (vanlig apelsin funkar också bra) 1 granatäpple 1 dl grovhackade valnötter…

Fantastiskt grönkålssallad med frisk och fruktig smak. Jag smaksätter vinägretten med granatäppelsirap, det stärker smaken på granatäppelkärnorna och ger salladen en fräsch syrlig smak. Har du inte granatäppelsirap hemma funkar det jättebra med lite citron och balsamico också. Du kan förbereda kålen flera timmar innan servering. Ett fräscht och gott tillbehör på julbordet! 8-10 portioner 500 g grönkål 4 st blodapelsin (vanlig apelsin funkar också bra) 1 granatäpple 1 dl grovhackade valnötter…

Underbar paj med hallonkola på en chokladbotten! Häll över en ganache och strö över frystorkade hallon. Servera med lättvispad grädde.

Hallonkolapaj

Underbar paj med hallonkola på en chokladbotten! Häll över en ganache och strö över frystorkade hallon. Servera med lättvispad grädde.

Snabbfräst strimlad kål smaksatt med balsamico och toppad med fetaost är en lättlagad vegetarisk rätt. Med en färdigskuren mix av olika kålsorter så blir tillagningen extra smidig. Det går även utmärkt att välja egna favoriter i kålfamiljen som t ex spetskål eller rödkål för den här smakrika gröna rätten fulladdad med nyttigheter.

Snabbfräst strimlad kål smaksatt med balsamico och toppad med fetaost är en lättlagad vegetarisk rätt. Med en färdigskuren mix av olika kålsorter så blir tillagningen extra smidig. Det går även utmärkt att välja egna favoriter i kålfamiljen som t ex spetskål eller rödkål för den här smakrika gröna rätten fulladdad med nyttigheter.

Grönkålssallad

Sallad på grönkål, apelsin och äpple

Grönkålssallad

Anna som var värdinna på badtunnefesten hade önskat laxrullar som tilltugg. Det här året blev det med avokadofyllning. Sushibegäret blev stillat för en stund. Laxrullar med pepparrotsost och avokado

Laxrullar med pepparrotsost och avokado (Smaskelismaskens)

Anna som var värdinna på badtunnefesten hade önskat laxrullar som tilltugg. Det här året blev det med avokadofyllning. Sushibegäret blev stillat för en stund. Laxrullar med pepparrotsost och avokado

Ugnsomelett med svampstuvning - Recept på min mormors goda ugnsomelett med svampstuvning. Enkelt recept med bilder steg för steg.

Ugnsomelett med svampstuvning

Ugnsomelett med svampstuvning - Recept på min mormors goda ugnsomelett med svampstuvning. Enkelt recept med bilder steg för steg.

Bild på Saffranscouscous med kanderade nötter, grönkål och granatäpple

Bild på Saffranscouscous med kanderade nötter, grönkål och granatäpple

Ja, die meisten denken bei Maulwurftorte zu allererst an die bekannte Backmischung vom berühmten Dr. O. Dabei schmeckt er selbstgemacht doch gleich hundert mal so gut! Los geht's!

Backmischung adé: Maulwurfkuchen selber machen

Ja, die meisten denken bei Maulwurftorte zu allererst an die bekannte…

Pinterest
Search