Marockansk sallad med couscous, ugnsrostade grönsaker, mynta, persilja och citron. Spännande tillbehör till t ex lammkorv.

Marockansk sallad med couscous, ugnsrostade grönsaker, mynta, persilja och citron. Spännande tillbehör till t ex lammkorv.

Recept på grillade havskräftor med vitlök, citron, persilja och chili. Tropisk Gino med färsk frukt, kokos, mynta, vit choklad. Champagne gör dig smartare

Recept på grillade havskräftor med vitlök, citron, persilja och chili. Tropisk Gino med färsk frukt, kokos, mynta, vit choklad. Champagne gör dig smartare

[ Tabbouleh på kirskål ] 4 port. 2 dl kokt quinoa / 3–4 tomater / 2 dl kirskål / 2 dl persilja / 1 dl mynta / 1 rödlök / 1 citron / olivolja / salt & peppar | { Instruktioner } Koka quinoa. Finhacka kirskål, persilja, mynta, tomat + rödlök. Blanda allt i skål, pressa över citronsaft, ringla över olivolja, smaka av med salt & peppar. Servera ev med stekt halloumi och en sås på creme fraiche, citronmeliss, vitlök, citronsaft, honung, salt + peppar.

[ Tabbouleh på kirskål ] 4 port. 2 dl kokt quinoa / 3–4 tomater / 2 dl kirskål / 2 dl persilja / 1 dl mynta / 1 rödlök / 1 citron / olivolja / salt & peppar | { Instruktioner } Koka quinoa. Finhacka kirskål, persilja, mynta, tomat + rödlök. Blanda allt i skål, pressa över citronsaft, ringla över olivolja, smaka av med salt & peppar. Servera ev med stekt halloumi och en sås på creme fraiche, citronmeliss, vitlök, citronsaft, honung, salt + peppar.

Denna sallad är ursprungligen en persiljesallad från mellanöstern. Originalet innehåller persilja, tomater, citron, lök, olivolja och eventuellt gurka och mynta. Plus några få bulgur gryn! Vi gör den med gurka och extra mycket bulgur.

Denna sallad är ursprungligen en persiljesallad från mellanöstern. Originalet innehåller persilja, tomater, citron, lök, olivolja och eventuellt gurka och mynta. Plus några få bulgur gryn! Vi gör den med gurka och extra mycket bulgur.

recept på ingefära shots utan råsaftcentrifug >> ca 1 dl plockade blad av mynta och persilja ca 1 dl babyspenat 1 selleristjälk 1/2 mogen avokado 1 citron/lime 3 cm skalad ingefära 3 dl färskpressad äppeljuice Gör så här:  1. Lägg alla gröna blad i en mixerkanna. Skär sellerin i bitar. Skala och kärna ur avokadon. Lägg fruktköttet i kannan. 2. Pressa i citronsaft och sedan saften från ingefäran med hjälp av en vitlökspress. Häll på äppeljuicen och mixa väl.

recept på ingefära shots utan råsaftcentrifug >> ca 1 dl plockade blad av mynta och persilja ca 1 dl babyspenat 1 selleristjälk 1/2 mogen avokado 1 citron/lime 3 cm skalad ingefära 3 dl färskpressad äppeljuice Gör så här: 1. Lägg alla gröna blad i en mixerkanna. Skär sellerin i bitar. Skala och kärna ur avokadon. Lägg fruktköttet i kannan. 2. Pressa i citronsaft och sedan saften från ingefäran med hjälp av en vitlökspress. Häll på äppeljuicen och mixa väl.

Tabouleh med kirskål liten sats för 4-5 munsbitar 1 dl hackad kirskål 1 dl hackad persilja, vanlig eller bladpersilja 1 tomat 1 liten rödlök eller ½ stor 10 cm gurka 1 msk bulgur Saft från 1 citron 2 msk olivolja Mynta, färsk eller torkad, efter smak, men MINST 1 msk torkad.

Recept: Tabouleh med kirskål - Recept i Meny: Tillbehör & Småplock - Meny

Klassisk afghansk sallad som går att variera efter smak. Basen är gurka, gärna små gurkor, tomat, citron och mynta. Du kan tillsätta de grönsaker du själv tycker om, det mesta funkar alldeles utmärkt att blandas i. Fräscht och gott.  4 portioner sallad 3-4 små gurkor eller 1 vanlig gurka 2 tomater 1 liten bit gul lök 1 liten bunt persilja 2 msk torkad mynta 1 citron 2 msk olivolja Salt TIPS! Du kan tillsätta paprika och salladslök i salladen. Gör såhär: Hacka alla grönsaker och låt rinna av…

Klassisk afghansk sallad som går att variera efter smak. Basen är gurka, gärna små gurkor, tomat, citron och mynta. Du kan tillsätta de grönsaker du själv tycker om, det mesta funkar alldeles utmärkt att blandas i. Fräscht och gott. 4 portioner sallad 3-4 små gurkor eller 1 vanlig gurka 2 tomater 1 liten bit gul lök 1 liten bunt persilja 2 msk torkad mynta 1 citron 2 msk olivolja Salt TIPS! Du kan tillsätta paprika och salladslök i salladen. Gör såhär: Hacka alla grönsaker och låt rinna av…

Gillar du koriander, lime och kokosmjölk är det här en dressing du kommer att vilja äta direkt med sked! Underbar till wok, sallad, gryn och ångat grönt.

Koriander- och limedressing

Gillar du koriander, lime och kokosmjölk är det här en dressing du kommer att vilja äta direkt med sked! Underbar till wok, sallad, gryn och ångat grönt.

Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino | Allt om Mat

Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino Pecorinon ger en fin sälta till den marinerade squashen

Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino | Allt om Mat

Hummus: 1 burk kikärtor, 3 msk olivolja, 1 vitlöksklyfta, saft från en halv citron, persilja, paprikapulver och salt & peppar. Mixa allt med stavmixer. Myntasås: 3 dl yoghurt/gräddfil, 1-2 krukor mynta, skal plus saft från 1 citron, 1 msk honung, lite olivolja och salt & peppar. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Vi serverade även kyckling med smak av rosmarin och citron samt majskolvar och libabröd till maten.

Hummus: 1 burk kikärtor, 3 msk olivolja, 1 vitlöksklyfta, saft från en halv citron, persilja, paprikapulver och salt & peppar. Mixa allt med stavmixer. Myntasås: 3 dl yoghurt/gräddfil, 1-2 krukor mynta, skal plus saft från 1 citron, 1 msk honung, lite olivolja och salt & peppar. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Vi serverade även kyckling med smak av rosmarin och citron samt majskolvar och libabröd till maten.

Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små. Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor, men den är så god att den brukar gå åt i ett nafs hemma hos oss! GLÖM INTE ATT FÖLJA ZEINAS KITCHEN PÅ INSTAGRAM HÄR! Ca 10 portioner 1 kg vitkål 800 g morötter En halv purjolök eller en rödlök 1 röd paprika 1 grön paprika Dressing: 1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller…

Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små. Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor, men den är så god att den brukar gå åt i ett nafs hemma hos oss! GLÖM INTE ATT FÖLJA ZEINAS KITCHEN PÅ INSTAGRAM HÄR! Ca 10 portioner 1 kg vitkål 800 g morötter En halv purjolök eller en rödlök 1 röd paprika 1 grön paprika Dressing: 1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller…

Pizzasallad med strimlad vitkål. Hemgjord klassisk pizzasallad. En vitkålssallad som är billig och god till pizza.

Pizzasallad

Pizzasallad med strimlad vitkål. Hemgjord klassisk pizzasallad. En vitkålssallad som är billig och god till pizza.

En krispig grönkålssallad från Fjärås som går snabbt att göra. Den härliga dressingen med äppelbitar, filmjölk, gräddfil och socker får en fin smak av pepparrot och citronjuice före du blandar allt med den rivna kålen. Servera direkt!

En krispig grönkålssallad från Fjärås som går snabbt att göra. Den härliga dressingen med äppelbitar, filmjölk, gräddfil och socker får en fin smak av pepparrot och citronjuice före du blandar allt med den rivna kålen. Servera direkt!

feed_image

feed_image

Den här otroligt smakrika kycklinggrytan är en klassiker i det marockanska köket. Kryddblandningen ras-el-hanout ger den rätta karaktären. En allt i ett-gryta som får snålvattnet att rinna!

Den här otroligt smakrika kycklinggrytan är en klassiker i det marockanska köket. Kryddblandningen ras-el-hanout ger den rätta karaktären. En allt i ett-gryta som får snålvattnet att rinna!

Pinterest
Search