En uppiffad klassiker som är lika god nu som på 70-talet. Räkcocktail 6-8 bufféportioner 400 g räkor med skal 1 nektarin ¼ gurka 6 pärltomater 1 msk pressad citronsaft 1...

En uppiffad klassiker som är lika god nu som på 70-talet. Räkcocktail 6-8 bufféportioner 400 g räkor med skal 1 nektarin ¼ gurka 6 pärltomater 1 msk pressad citronsaft 1...

Heta, rökiga räkor med citronaioli. Foto: Malin Randeniye/P4 Sörmland

Heta, rökiga räkor med citronaioli. Foto: Malin Randeniye/P4 Sörmland

Saftig lax toppad med ett täcke av färskost. Laxen blir så saftig och såååå god! Enkel att laga och rätten sköter sig själv i ugnen. Passar lika bra att servera till vardags som till fest. Recept på kraschad potatis med saffran och vitlökssmör hittar du HÄR! 6-8 portioner Ca 1,5 kg laxsida 200 g färskost (läs tips nedan) Saften från en halv citron Salt & peppar 1 dl vatten Smaksättning till färskosten: 2 msk finhackad dill Rivet skal från en citron Garnering (valfritt): Finhackad gräslök ...

Saftig lax toppad med ett täcke av färskost. Laxen blir så saftig och såååå god! Enkel att laga och rätten sköter sig själv i ugnen. Passar lika bra att servera till vardags som till fest. Recept på kraschad potatis med saffran och vitlökssmör hittar du HÄR! 6-8 portioner Ca 1,5 kg laxsida 200 g färskost (läs tips nedan) Saften från en halv citron Salt & peppar 1 dl vatten Smaksättning till färskosten: 2 msk finhackad dill Rivet skal från en citron Garnering (valfritt): Finhackad gräslök ...

Tillaga en vacker saffransrisotto med skaldjur som är perfekt både som entrérätt och varmrätt. Rör ihop din krämiga risotto helt och lägg sedan ner smakrik parmesan, syrlig citron, sockerärter och smakrika räkor. Supergott och väl värt sin tid!

Tillaga en vacker saffransrisotto med skaldjur som är perfekt både som entrérätt och varmrätt. Rör ihop din krämiga risotto helt och lägg sedan ner smakrik parmesan, syrlig citron, sockerärter och smakrika räkor. Supergott och väl värt sin tid!

@matplatsen tipsar om fräscha, goda snittar med KESO® Cottage Cheese och räkor! Perfekt tilltugg till både minglet eller picknicken! Recept: 1 vitlöksklyfta 1 lime, skal och saft ¾ dl olivolja 150 g skalade räkor 250 g KESO® Cottage Cheese ½ msk chipotlepasta 1 krm malen koriander nachochips färsk koriander Blanda vitlök, limeskal, saft och olivolja. Marinera räkorna i oljan ca 30 min. Sila av oljan. Blanda KESO® Cottage Cheese med chipotlepasta och malen koriander och klicka ut på na...

@matplatsen tipsar om fräscha, goda snittar med KESO® Cottage Cheese och räkor! Perfekt tilltugg till både minglet eller picknicken! Recept: 1 vitlöksklyfta 1 lime, skal och saft ¾ dl olivolja 150 g skalade räkor 250 g KESO® Cottage Cheese ½ msk chipotlepasta 1 krm malen koriander nachochips färsk koriander Blanda vitlök, limeskal, saft och olivolja. Marinera räkorna i oljan ca 30 min. Sila av oljan. Blanda KESO® Cottage Cheese med chipotlepasta och malen koriander och klicka ut på na...

Caesarsallad med hemgjord dressing och räkor.

Caesarsallad med räkor

Recept som innehåller 2 ägg, ½ gurka, 2 tomater, 1 påse blandad sallad, 2 skivor formfranska, 1 msk Milda Culinesse, 400 g räkor med skal (ca 150 gr skalade), 1 dl Milda Fraiche, 1 msk senap, salt, vitpeppar, malen

Recept som innehåller 2 ägg, ½ gurka, 2 tomater, 1 påse blandad sallad, 2 skivor formfranska, 1 msk Milda Culinesse, 400 g räkor med skal (ca 150 gr skalade), 1 dl Milda Fraiche, 1 msk senap, salt, vitpeppar, malen

Recept: Chilifrästa räkor med vitlök, lagade på SJÖRAPPORT MSC-certifierade räkor med skal.

Soon you will find some new products in the IKEA food market, besides smoothies, juices and oats, they also expanded their food market with sustainable

Pasta vongole är en italiensk nationalrätt, men jag väljer räkor och vanliga blåmusslor. Vid festligare tillfällen använder jag musslor med skal, finns färdigkokta i frysdisken om du inte

Pasta vongole är en italiensk nationalrätt, men jag väljer räkor och vanliga blåmusslor. Vid festligare tillfällen använder jag musslor med skal, finns färdigkokta i frysdisken om du inte

Heta räkor är goda till plockmaten, buffén eller bara fylla i små serveringsglas och bjuda på till förrätt. Själva räkorna gjorde jag så här:  1 kilo stora räkor med skal 1 liten finhackad lök 1 finhackad röd chilifrukt 2 msk olivolja 1/2 kruka med koriander citronsaft flingsalt Skala räkorna hacka … Läs mer

Heta räkor är goda till plockmaten, buffén eller bara fylla i små serveringsglas och bjuda på till förrätt. Själva räkorna gjorde jag så här: 1 kilo stora räkor med skal 1 liten finhackad lök 1 finhackad röd chilifrukt 2 msk olivolja 1/2 kruka med koriander citronsaft flingsalt Skala räkorna hacka … Läs mer

Räktacos med guacamole  4 port 1 kg räkor med skal 2 paprikor, valfri färg ½–1 röd chili 1 vitlöksklyfta ½ dl hackad koriander eller persilja 2 msk tacokrydda Guacamole 2 msk...

Räktacos med guacamole 4 port 1 kg räkor med skal 2 paprikor, valfri färg ½–1 röd chili 1 vitlöksklyfta ½ dl hackad koriander eller persilja 2 msk tacokrydda Guacamole 2 msk...

Räktacos med guacamole  4 port 1 kg räkor med skal 2 paprikor, valfri färg ½–1 röd chili 1 vitlöksklyfta ½ dl hackad koriander eller persilja 2 msk tacokrydda Guacamole 2 msk...

Räktacos med guacamole 4 port 1 kg räkor med skal 2 paprikor, valfri färg ½–1 röd chili 1 vitlöksklyfta ½ dl hackad koriander eller persilja 2 msk tacokrydda Guacamole 2 msk...

Smörrebröd med dillremoulad och räkor

Smörrebröd med dillremoulad och räkor

Rätten uppfanns en kväll av Johanna med det hon hittade i kylen.Sambal oelek och massor av färsk basilika sätter sting på såsen.Det tar en liten stund att tina och skala räkorna men det är det väl värt De med  skal är mycket godare än de färdigskalade.Tänk på att inte koka räkorna för då blir de sega och torra.

Pastasås med räkor och soltorkad tomat Rätten uppfanns en kväll av Johanna med det hon hittade i kylen. Sambal oelek och massor av färsk basilika sätter sting på såsen. Det tar en liten stund att tina och skala räkorna men det är det väl värt De med skal är mycket godare än de färdigskalade. Tänk på att inte koka räkorna för då blir de sega och torra

Rätten uppfanns en kväll av Johanna med det hon hittade i kylen.Sambal oelek och massor av färsk basilika sätter sting på såsen.Det tar en liten stund att tina och skala räkorna men det är det väl värt De med skal är mycket godare än de färdigskalade.Tänk på att inte koka räkorna för då blir de sega och torra.

Krämig fisksoppa med saffran och musslor - Recept 4 pers  Tillagning av musslor: 1 nät blåmusslor, eller 1 pkt frysta 3 dl torrt vitt vin 1 schalottenlök  1 vitlök salt, vitpeppar persilja   Tillagning av soppan: 400 g fiskfilé (torsk, lax t.ex.) 3-5 dl fiskbuljong (1 fiskbuljongtärning) 500 g räkor med skal 1 st purjolök 1 morot några nävar haricorts verts 1/4 bit färsk fänkål 1 msk smör 1-2 klyftor vitlök 1 1/2 tsk tomatpuré   salt 1-2 krm cayennepeppar   3 dl vispgrädde   2 dl crème…

Good Things My Way: Krämig fisksoppa med saffran och musslor

Släkten är på ingång. Dom är hungriga, kräsna och du har knappt om tid. Det här är succérätten som fyller hela hällen och mättar hela familjen. Cirka 10 portioner Skaffa: 800 gram vit fisk, till exempel kolja eller torsk 500 gram lax 500 gram räkor med skal 1 kg potatis 1 liter vatten + 2…

Släkten är på ingång. Dom är hungriga, kräsna och du har knappt om tid. Det här är succérätten som fyller hela hällen och mättar hela familjen. Cirka 10 portioner Skaffa: 800 gram vit fisk, till exempel kolja eller torsk 500 gram lax 500 gram räkor med skal 1 kg potatis 1 liter vatten + 2…

Pinterest
Search