Recept sås fiskpinnar

Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan? En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt. Det är inte en remoulad, inte en dillsås och inte massa citron heller… Den …

Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan? En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt. Det är inte en remoulad, inte en dillsås och inte massa citron heller… Den …

Recept på kall, vit sås till fiskpinnar

Recept på kall, vit sås till fiskpinnar

Ni vet den där kalla vita såsen man fick till fisk i skolan som ingen riktigt vet vad det var! Det här är den! :D Passar utmärkt till fisk, fiskpinnar och potatis etc!  Kall, vit sås till fisk  3 dl gräddfil 3 msk majonnäs ½ dl finhackad smörgåsgurka (bostongurka) ½ dl finhackad dill ½ tsk salt 1 krm vitpeppar  Blanda, smaka av – klart!

Ni vet den där kalla vita såsen man fick till fisk i skolan som ingen riktigt vet vad det var! Det här är den! :D Passar utmärkt till fisk, fiskpinnar och potatis etc! Kall, vit sås till fisk 3 dl gräddfil 3 msk majonnäs ½ dl finhackad smörgåsgurka (bostongurka) ½ dl finhackad dill ½ tsk salt 1 krm vitpeppar Blanda, smaka av – klart!

Recept på provensalsk fisksoppa med krutonger och rouille. Be att få med fiskskrov när ni köper fisken. I annat fall kan man tillsätta en extra kapsel fiskfond. Blir det Rouille över håller den en dryg en vecka i kyl.

En fantastisk provensalsk fisksoppa med krutonger och rouille Recept på provensalsk fisksoppa med krutonger och rouille. Be att få med fiskskrov när ni köper fisken. I annat fall kan man tillsätta en extra kapsel fiskfond. Blir det Rouille över håller den en dryg en vecka i kyl

Recept på provensalsk fisksoppa med krutonger och rouille. Be att få med fiskskrov när ni köper fisken. I annat fall kan man tillsätta en extra kapsel fiskfond. Blir det Rouille över håller den en dryg en vecka i kyl.

4 st Tid: ca 35 min 1 kg räkor med skal 4 större skivor rågbröd smörgåsfett sallad 4 kokta ägg Dillremoulad: 1 1/2–2 dl majonnäs (ev lätt) ca 1/2 dl hackad ättiksgurka 1...

4 st Tid: ca 35 min 1 kg räkor med skal 4 större skivor rågbröd smörgåsfett sallad 4 kokta ägg Dillremoulad: 1 1/2–2 dl majonnäs (ev lätt) ca 1/2 dl hackad ättiksgurka 1...

Klassisk remouladsås

Klassisk remouladsås

Man vet oftast vad man vill lägga på grillen, men det kan vara svårare att komma på vad man ska ha för tillbehör till. Här har vi listat 57 goda såser, röror, salsor, kryddsmör, marinader...

Man vet oftast vad man vill lägga på grillen, men det kan vara svårare att komma på vad man ska ha för tillbehör till. Här har vi listat 57 goda såser, röror, salsor, kryddsmör, marinader...

Krämig salladsdressing | Klassisk typ av dressing som passar extra bra till en blandad grönsallad.

Krämig salladsdressing | Klassisk typ av dressing som passar extra bra till en blandad grönsallad.

Kall citronsås

Kall citronsås

Kyckling på fredag brukar man ju höra i reklamen så här blev min senaste skapelse med kycklingfilé. Kyckling är ju billig och bra mat och blir gott om man kryddar det lite extra vilket är fallet med den här kycklinggrytan.

Kyckling på fredag brukar man ju höra i reklamen så här blev min senaste skapelse med kycklingfilé. Kyckling är ju billig och bra mat och blir gott om man kryddar det lite extra vilket är fallet med den här kycklinggrytan.

Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små. Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor, men den är så god att den brukar gå åt i ett nafs hemma hos oss! Ca 10 portioner 1 kg vitkål 800 g morötter En halv purjolök eller en rödlök 1 röd paprika 1 grön paprika Dressing: 1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger) 0,5 dl socker (du kan minska mängden om…

Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små. Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor, men den är så god att den brukar gå åt i ett nafs hemma hos oss! Ca 10 portioner 1 kg vitkål 800 g morötter En halv purjolök eller en rödlök 1 röd paprika 1 grön paprika Dressing: 1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger) 0,5 dl socker (du kan minska mängden om…

Kall sås med ingefära och rosmarin | En härlig kall sås på gräddfil med smak av ingefära och rosmarin som ger såsen lite sting. Gott till lamm, kyckling och grillat.

Kall sås med ingefära och rosmarin | En härlig kall sås på gräddfil med smak av ingefära och rosmarin som ger såsen lite sting. Gott till lamm, kyckling och grillat.

Lasagne med lax

Lasagne med lax

Testa en frukostshot med ingefära, honung och citron! Ingefära tillhör kategorin superfood och är bra för hjärta, hjäna, mage…

Testa en frukostshot med ingefära, honung och citron! Ingefära tillhör kategorin superfood och är bra för hjärta, hjäna, mage…

Pickle recipe print. Watercolor illustrated recipe. Vertical print. Archival giclee reproduction print. Signed with pencil. Printed on fine art " BFK Rives " hot-pressed paper, smooth surface, 140 lb,

Pickle recipe print

Pickle recipe print. Watercolor illustrated recipe. Vertical print. Archival giclee reproduction print. Signed with pencil. Printed on fine art " BFK Rives " hot-pressed paper, smooth surface, 140 lb,

Tre goda såser som passar fint på kräftskivan: Dillmajonnäs, lökdipp och västerbottensdipp.

Tre goda såser som passar fint på kräftskivan: Dillmajonnäs, lökdipp och västerbottensdipp.

Pinterest
Sök