Recept sockerkaka med frukt

Saftig kaka fylld med äpplen, kardemumma och mandelmassa och på toppen knapriga pajsmulor.

Saftig kaka fylld med äpplen, kardemumma och mandelmassa och på toppen knapriga pajsmulor.

recept på nyttig banankaka med kakao 2 bananer 1–1,5 msk kakao 1–2 tsk bakpulver  (Extratips för dig som äter ägg: Om du vill går det även att tillsätta tre vispade ägg och mixa ihop med smeten för att få en ”fluffig” och ”sockerkaka-känsla” på banankakan. Detta recept kan du läsa under Karins recept)     Så gör du banankakan utan ägg (Karins recept) Mixa en banan med 0.5–1 tesked bakpulver – och häll i en mindre ugnsfast form med bakplåtspapper.

recept på nyttig banankaka med kakao 2 bananer 1–1,5 msk kakao 1–2 tsk bakpulver (Extratips för dig som äter ägg: Om du vill går det även att tillsätta tre vispade ägg och mixa ihop med smeten för att få en ”fluffig” och ”sockerkaka-känsla” på banankakan. Detta recept kan du läsa under Karins recept) Så gör du banankakan utan ägg (Karins recept) Mixa en banan med 0.5–1 tesked bakpulver – och häll i en mindre ugnsfast form med bakplåtspapper.

Sockerkaka med jordgubbar

Sockerkaka med jordgubbar

Mannagrynskaka med hallon smakar bra efter en god middag.

Mannagrynskaka med hallon

Mannagrynskaka med hallon smakar bra efter en god middag.

Kumquat – söt citrusfrukt Denna lilla ovala citrusfrukt har sitt urspung i södra Asien. I motsats till de citrusfrukter vi är vana vid är skalet sött och fruktköttet syrligt, speciellt mot mitten av frukten. Ofta äts därför hela frukten, för att balansera smakerna. De är väldigt goda att lägga in och sedan servera till sockerkaka och glass eller som ett syrligt tillbehör till andra efterrätter. Dess friska smak passar också bra till mat. Recept: Gör ett eget kumquatsalt genom att pressa…

Exotiska frukter – så här använder du dem

Kumquat – söt citrusfrukt Denna lilla ovala citrusfrukt har sitt urspung i södra Asien. I motsats till de citrusfrukter vi är vana vid är skalet sött och fruktköttet syrligt, speciellt mot mitten av frukten. Ofta äts därför hela frukten, för att balansera smakerna. De är väldigt goda att lägga in och sedan servera till sockerkaka och glass eller som ett syrligt tillbehör till andra efterrätter. Dess friska smak passar också bra till mat. Recept: Gör ett eget kumquatsalt genom att pressa…

En cobbler är en amerikansk fruktpaj som oftast är gjord på färsk frukt eller färska bär som äpple, persika, svarta vinbär eller körsbär. Frukten eller bären täcks av ett tjockt lager böljande smet som får en härlig skorpa i ugnen.Kakan är mjuk och saftig men ”crunchy” på toppen. Smeten är ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka.

En cobbler är en amerikansk fruktpaj som oftast är gjord på färsk frukt eller färska bär som äpple, persika, svarta vinbär eller körsbär. Frukten eller bären täcks av ett tjockt lager böljande smet som får en härlig skorpa i ugnen.Kakan är mjuk och saftig men ”crunchy” på toppen. Smeten är ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka.

Bananpannkakor http://alltommat.se/ingrediens/bananer/

Recept på bananpannkakor

Bananpannkakor http://alltommat.se/ingrediens/bananer/

En kakpaj med både frukt och bär. Eftersom kakan inte innehåller ”vanligt mjöl” blir inte konsistensen som den sockerkaka som vi är vana med. Den här blir lite kladdigare och saftigare, och har en härlig smak av mandel, citron, vanilj och kanel. En klick lättvispad grädde till är förstås helt rätt.

En kakpaj med både frukt och bär. Eftersom kakan inte innehåller ”vanligt mjöl” blir inte konsistensen som den sockerkaka som vi är vana med. Den här blir lite kladdigare och saftigare, och har en härlig smak av mandel, citron, vanilj och kanel. En klick lättvispad grädde till är förstås helt rätt.

Blåbärskaka – Lindas Bakskola

Blåbärskaka – Lindas Bakskola

GLACE AU FOUR | "Glace au Four" är franska & betyder glass i ugn. Denna delikata franska dessert består av sockerkaka, glass & marängtäcke som gräddas i ugnen under en kort stund där marängen skyddar glassen från att smälta. Det roliga med den här kultiga 70-tals-desserten är att den är lätt att variera. Godast blir det med hembakad sockerkaka, frukt eller bär & gärna lite likör... | {Maräng} 3 ekologiska ägg ~ 2 1/4 dl strösocker ~ 4 droppar färsk citronsaft {Fyllning} 1 sockerkaka ~ Färsk…

GLACE AU FOUR | "Glace au Four" är franska & betyder glass i ugn. Denna delikata franska dessert består av sockerkaka, glass & marängtäcke som gräddas i ugnen under en kort stund där marängen skyddar glassen från att smälta. Det roliga med den här kultiga 70-tals-desserten är att den är lätt att variera. Godast blir det med hembakad sockerkaka, frukt eller bär & gärna lite likör... | {Maräng} 3 ekologiska ägg ~ 2 1/4 dl strösocker ~ 4 droppar färsk citronsaft {Fyllning} 1 sockerkaka ~ Färsk…

Säsongens rabarber sätter härlig smak på mjuk sockerkaka. Saftigt god och lättbakad. Garneringen gör den extra tjusig vid servering.

Säsongens rabarber sätter härlig smak på mjuk sockerkaka. Saftigt god och lättbakad. Garneringen gör den extra tjusig vid servering.

Fransk blåbärskaka – Lindas Bakskola

Fransk blåbärskaka – Lindas Bakskola

Baka dessa godingar i långpanna! Lyxig choklad ihop med salta nötter och lite kolasmak gör de här kakorna syndigt goda.

Baka dessa godingar i långpanna! Lyxig choklad ihop med salta nötter och lite kolasmak gör de här kakorna syndigt goda.

Äppelkladdkaka

Äppelkladdkaka

Saftig chokladsockerkaka – Lindas Bakskola

Saftig chokladsockerkaka – Lindas Bakskola

Jag har säkert tio olika varianter av denna tårta i min kokbokssamling, den går bland annat under namnen Pinocchiotårta, Glömmingetårta eller Rut-Aina. Just detta är en utveckling av ett recept jag fick av en väns mamma för många år sedan. Vankades det kalas hos henne stod marängtår

Jag har säkert tio olika varianter av denna tårta i min kokbokssamling, den går bland annat under namnen Pinocchiotårta, Glömmingetårta eller Rut-Aina. Just detta är en utveckling av ett recept jag fick av en väns mamma för många år sedan. Vankades det kalas hos henne stod marängtår

Pinterest
Sök