Recept sockerkaka med frukt

recept på nyttig banankaka med kakao 2 bananer 1–1,5 msk kakao 1–2 tsk bakpulver  (Extratips för dig som äter ägg: Om du vill går det även att tillsätta tre vispade ägg och mixa ihop med smeten för att få en ”fluffig” och ”sockerkaka-känsla” på banankakan. Detta recept kan du läsa under Karins recept)     Så gör du banankakan utan ägg (Karins recept) Mixa en banan med 0.5–1 tesked bakpulver – och häll i en mindre ugnsfast form med bakplåtspapper.

recept på nyttig banankaka med kakao 2 bananer 1–1,5 msk kakao 1–2 tsk bakpulver (Extratips för dig som äter ägg: Om du vill går det även att tillsätta tre vispade ägg och mixa ihop med smeten för att få en ”fluffig” och ”sockerkaka-känsla” på banankakan. Detta recept kan du läsa under Karins recept) Så gör du banankakan utan ägg (Karins recept) Mixa en banan med 0.5–1 tesked bakpulver – och häll i en mindre ugnsfast form med bakplåtspapper.

Saftig kaka fylld med äpplen, kardemumma och mandelmassa och på toppen knapriga pajsmulor.

Saftig kaka fylld med äpplen, kardemumma och mandelmassa och på toppen knapriga pajsmulor.

Sockerkaka med jordgubbar

Sockerkaka med jordgubbar

En kakpaj med både frukt och bär. Eftersom kakan inte innehåller ”vanligt mjöl” blir inte konsistensen som den sockerkaka som vi är vana med. Den här blir lite kladdigare och saftigare, och har en härlig smak av mandel, citron, vanilj och kanel. En klick lättvispad grädde till är förstås helt rätt.

En kakpaj med både frukt och bär. Eftersom kakan inte innehåller ”vanligt mjöl” blir inte konsistensen som den sockerkaka som vi är vana med. Den här blir lite kladdigare och saftigare, och har en härlig smak av mandel, citron, vanilj och kanel. En klick lättvispad grädde till är förstås helt rätt.

Blåbärskaka – Lindas Bakskola

Blåbärskaka – Lindas Bakskola

Bananpannkakor http://alltommat.se/ingrediens/bananer/

Recept på bananpannkakor

Bananpannkakor http://alltommat.se/ingrediens/bananer/

Rabarberkaka

Rabarberkaka

Rabarber och jordgubbscobbler

Rabarber och jordgubbscobbler

GLACE AU FOUR | "Glace au Four" är franska & betyder glass i ugn. Denna delikata franska dessert består av sockerkaka, glass & marängtäcke som gräddas i ugnen under en kort stund där marängen skyddar glassen från att smälta. Det roliga med den här kultiga 70-tals-desserten är att den är lätt att variera. Godast blir det med hembakad sockerkaka, frukt eller bär & gärna lite likör... | {Maräng} 3 ekologiska ägg ~ 2 1/4 dl strösocker ~ 4 droppar färsk citronsaft {Fyllning} 1 sockerkaka ~ Färsk…

GLACE AU FOUR | "Glace au Four" är franska & betyder glass i ugn. Denna delikata franska dessert består av sockerkaka, glass & marängtäcke som gräddas i ugnen under en kort stund där marängen skyddar glassen från att smälta. Det roliga med den här kultiga 70-tals-desserten är att den är lätt att variera. Godast blir det med hembakad sockerkaka, frukt eller bär & gärna lite likör... | {Maräng} 3 ekologiska ägg ~ 2 1/4 dl strösocker ~ 4 droppar färsk citronsaft {Fyllning} 1 sockerkaka ~ Färsk…

Ljuvlig jordgubbscheesecake och kladdkaka i ett.

Ljuvlig jordgubbscheesecake och kladdkaka i ett.

Pinterest
Sök