Här kommer recept på de där baguetterna jag var så entusiastisk över tidigare. Själva degen är det inget särskilt med, det är surdeg, mjöl, ...

Här kommer recept på de där baguetterna jag var så entusiastisk över tidigare. Själva degen är det inget särskilt med, det är surdeg, mjöl, ...

Här kommer recept på de där baguetterna jag var så entusiastisk över tidigare. Själva degen är det inget särskilt med, det är surdeg, mjöl, ...

Här kommer recept på de där baguetterna jag var så entusiastisk över tidigare. Själva degen är det inget särskilt med, det är surdeg, mjöl, ...

Här kommer recept på de där baguetterna jag var så entusiastisk över tidigare. Själva degen är det inget särskilt med, det är surdeg, mjöl, ...

Här kommer recept på de där baguetterna jag var så entusiastisk över tidigare. Själva degen är det inget särskilt med, det är surdeg, mjöl, ...

Med surdeg får brödet rustik karaktär!

Supergod baguette

Här kommer recept på de där baguetterna jag var så entusiastisk över tidigare. Själva degen är det inget särskilt med, det är surdeg, mjöl, ...

Här kommer recept på de där baguetterna jag var så entusiastisk över tidigare. Själva degen är det inget särskilt med, det är surdeg, mjöl, ...

PAIN AU LEVAIN - MED ROSMARIN | "Levain är det franska ordet för surdeg. Det är helt enkelt ett ljust bröd bakat på surdeg av vete eller råg. Jag tillsätter även färsk jäst i min levain men en liten nypa räcker för att kicka igång jäsningen. Levain är trots sin enkla komposition inte alltid enkel att lyckas med, det gäller att få till de stora karakteristiska bubblorna i brödet. Därför ska degen jäsa länge & hanteras mycket varsamt så att inte luften trycks ut" | 4 baguetter. 5 g färsk jäst…

PAIN AU LEVAIN - MED ROSMARIN | "Levain är det franska ordet för surdeg. Det är helt enkelt ett ljust bröd bakat på surdeg av vete eller råg. Jag tillsätter även färsk jäst i min levain men en liten nypa räcker för att kicka igång jäsningen. Levain är trots sin enkla komposition inte alltid enkel att lyckas med, det gäller att få till de stora karakteristiska bubblorna i brödet. Därför ska degen jäsa länge & hanteras mycket varsamt så att inte luften trycks ut" | 4 baguetter. 5 g färsk jäst…

Pers enkla surdegsbaguetter | Recept från Köket.se

Pers enkla surdegsbaguetter

Pers enkla surdegsbaguetter (kock Per Morberg)

KÄLLARFRALLOR  Ca 24 st50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 tsk salt 3 msk rapsolja 15–16 dl vetemjöl

KÄLLARFRALLOR Ca 24 st50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 tsk salt 3 msk rapsolja 15–16 dl vetemjöl

Potatis är gott och mättande. Med riven rå potatis bakar du de här goda frallorna.

Klipp degen i bitar med en sax så får varje fralla en unik form.

Pinterest
Search