Pinterest
Under lördagen är det dags att fira surdegsdagen och vi firar med tre recept på surdegsbröd från landets bästa bagare.

Under lördagen är det dags att fira surdegsdagen och vi firar med tre recept på surdegsbröd från landets bästa bagare.

Levain är det franska ordet för surdeg. Svensk oppskrift fra Leila Lindholm

Levain is the French word for sourdough. It is simply a light bread baked from sourdough made from wheat or rye. I also use fresh yeast in my sourdough, b.

En surdegsstart som du gör på rismjöl och filmjölk eller lite rivet äpple. Den används sedan för att baka glutenfria surdegsbröd.

En surdegsstart som du gör på rismjöl och filmjölk eller lite rivet äpple. Den används sedan för att baka glutenfria surdegsbröd.

Grunden till surdegsbröd.     Matas varje dag med ca 1/2 dl vatten och 1/2 dl mjöl.  Fördeg 50g surdegsgrund 75 g mjöl 75g vatten

How to make a sour dough base. Instructions in Swedish

Davids surdeg, grundrecept

Davids surdeg, grundrecept

Bra, David, Brassiere

Surdegsbrödet Solsken.

Surdegsbrödet Solsken.

IMGP7834

IMGP7834

Morgenstykker med birkes (hæver I køleskab natten over). Recipe in Danish.

Morgenstykker med birkes (hæver I køleskab natten over). Recipe in Danish.

Lingonberry sourdough bread ~ No yeast just sourdough! ~ Surdegsbröd med lingon. Baka ditt egna surdegsbröd med smak av lingon. Ingen tillsatt jäst. Vegansk.

Lingonberry sourdough bread ~ No yeast just sourdough! ~ Surdegsbröd med lingon. Baka ditt egna surdegsbröd med smak av lingon. Ingen tillsatt jäst. Vegansk.

Baka ett luftigt och lätt bröd i långpanna med riven potatis.

Baka ett luftigt och lätt bröd i långpanna med riven potatis.

Surdegsbröd med lingon och havssalt.

Sébastien Boudets lingonbröd

Surdeigsbrød med eple og valnøtter

Surdeigsbrød med eple og valnøtter

Baked Tomato, Feta, Garlic & Thyme - a Mouthwatering Win Every Time! | Recipes | The Pretty Blog

Baked Tomato, Feta, Garlic & Thyme – a Mouthwatering Win Every Time!

Free Baked Tomato, Feta, Garlic & Thyme Recipe Photograph by Tasha Seacombe Recipe and Styling by The Food Fox