Ett härligt recept på tjälknöl. Du gör receptet av bland annat fransyska, salt, socker, enbär och timjan. Servera gärna det saftiga köttet till fest i tunna skivor med potatisgratäng, gelé och svamp.

Rostbiff i marinad med färska örter

Tjälknöl görs på fryst fransyska, och resultatet blir ett riktigt härligt kött. Det tar dock ett tag att tillaga tjälknölen, så det är inget recept för den som önskar en snabb middagslösning!

Tjälknöl görs på fryst fransyska, och resultatet blir ett riktigt härligt kött. Det tar dock ett tag att tillaga tjälknölen, så det är inget recept för den som önskar en snabb middagslösning!

Boeuf Bourguignon à la Per Morberg

Boeuf Bourguignon à la Per Morberg

Boeuf Bourguignon à la Per Morberg (kock Per Morberg)

Chili- och vitlökspotatis

Chili- och vitlökspotatis

Kalvfile

Kalvfilé Oscar a la Per Morberg (kock Per Morberg)

Lammfilé med baconlindad potatiskaka | Recept från Köket.se

Lammfilé med baconlindad potatiskaka

Lammfilé med baconlindad potatiskaka | Recept från Köket.se

Biff stroganoff är en riktig klassiker! Vi lägger rostbiff, svamp och lök tillsammans med en krämigt god sås i en gryta och serverar med ris och saltgurka. Så gott och så enkelt!

Biff stroganoff är en riktig klassiker! Vi lägger rostbiff, svamp och lök tillsammans med en krämigt god sås i en gryta och serverar med ris och saltgurka. Så gott och så enkelt!

Tunna Pannkakor – Bästa receptet

Tunna Pannkakor – Bästa receptet

Biff à la Lindström

Biff à la Lindström Inget är riktigt säkert när det gäller vilken Lindström som gett den populära klassiska köttfärsbiffen sitt namn. Det mesta lutar dock åt artillerikaptenen Henrik Lindström (1831-1913) som växte upp i Ryssland och tog med sig receptet hem till Sverige. De inlagda rödbetorna och gurkorna talar för att receptet har sitt ursprung i Ryssland. Familjen Lindström blev i mitten av 1800-talet ägare till Hotell Witt i Kalmar och där hamnade biffen för första gången på menyn. I dag finner man Lindströms biffar på nästan varje krogs lunchmeny och skolmatsalarna runt om i Sverige serverar biffarna minst en gång i månaden. Så nog är den populär alltid

Biff à la Lindström

Morbergs skånska kalops | Recept.nu

Morbergs skånska kalops

Morbergs skånska kalops | Recept.nu

Pinterest
Search