Denna klassiska persiska lammgryta med torkad lime och örter är enormt aromatisk och samtidigt frisk i smaken. Mängden och proportionerna på kryddorna varierar från recept till recept. De grövsta stjälkarna ska rensas bort innan örterna hackas. Servera med yoghurt, vitt ris och en eller flera pickels. Iransk pickels samt torkad lime får man tag på i butiker med mat från Mellanöstern.

Khoresht e Ghormeh Sabzi - persisk lammgryta

Denna klassiska persiska lammgryta med torkad lime och örter är enormt aromatisk och samtidigt frisk i smaken. Mängden och proportionerna på kryddorna varierar från recept till recept. De grövsta stjälkarna ska rensas bort innan örterna hackas. Servera med yoghurt, vitt ris och en eller flera pickels. Iransk pickels samt torkad lime får man tag på i butiker med mat från Mellanöstern.

Denna klassiska persiska lammgryta med torkad lime och örter är enormt aromatisk och samtidigt frisk i smaken. Mängden och proportionerna på kryddorna varierar från recept till recept. De grövsta stjälkarna ska rensas bort innan örterna hackas. Servera med yoghurt, vitt ris och en eller flera pickels. Iransk pickels samt torkad lime får man tag på i butiker med mat från Mellanöstern.

Khoresht e Ghormeh Sabzi - persisk lammgryta

Khoresht e Ghormeh Sabzi - persisk lammgryta (kock Jens Linder)

Alas kurdiska soppa med skalad råg, torkad lime och berberrisbär.

Alas kurdiska soppa, soob

Alas kurdiska soppa med skalad råg, torkad lime och berberrisbär.

falafel  FALAFEL (ca 12-14 st bollar)    1 pkt kikärtor (ca 400g)    1 ägg (jag har alltid gjort med ägg, men många recept är utan ägg så det går nog lika bra att utesluta)    2 msk mjöl    1 tsk spiskummin    1 stor näve hackad persilja    1 vitlöksklyfta    1 msk lime/citronsaft    1-2 msk tahini    1 msk sesamfrön (uteslut om ni inte gillar)    1 tsk salt    1 krm honung    om man vill, krydda med torkad koriander, cayennepeppar, paprikakrydda)

AGNESTUGG Blog

falafel FALAFEL (ca 12-14 st bollar) 1 pkt kikärtor (ca 400g) 1 ägg (jag har alltid gjort med ägg, men många recept är utan ägg så det går nog lika bra att utesluta) 2 msk mjöl 1 tsk spiskummin 1 stor näve hackad persilja 1 vitlöksklyfta 1 msk lime/citronsaft 1-2 msk tahini 1 msk sesamfrön (uteslut om ni inte gillar) 1 tsk salt 1 krm honung om man vill, krydda med torkad koriander, cayennepeppar, paprikakrydda)

En riktigt läcker irakisk gryta med spenat och örter. Den får en god syrlig smak från de torkad lime och fylls ut med bönor eller kikärtshalvor. Underbar att servera med ris och en syrlig sallad. 6 portioner 900 g spenat (jag använder djupfryst hackad spenat, färsk funkar också bra) 2 dl torkade kikärtshalvor (kan ersättas med kikärtor eller andra bönor som tex vita böner, black eye bönor eller kinden bönor. Du kan även blanda olika sorters bönor i grytan) 1 gul lökar 1 liten knippe färsk…

En riktigt läcker irakisk gryta med spenat och örter. Den får en god syrlig smak från de torkad lime och fylls ut med bönor eller kikärtshalvor. Underbar att servera med ris och en syrlig sallad. 6 portioner 900 g spenat (jag använder djupfryst hackad spenat, färsk funkar också bra) 2 dl torkade kikärtshalvor (kan ersättas med kikärtor eller andra bönor som tex vita böner, black eye bönor eller kinden bönor. Du kan även blanda olika sorters bönor i grytan) 1 gul lökar 1 liten knippe färsk…

Raw food-kakor -- Nötbas: Mixa nötter eller frön tills de börjar bli krämiga. -- Chokladbollar: Nötbas, hackade dadlar, vanilj, kakao, lite salt. Ev en skvätt vatten. Rulla i kokosflingor. -- Citronrutor: Nötbas, citronskal, citronsaft (alt lime eller apelsin), fast honung, torkad ingefära. Täck med choklad av rumsvarm kokosolja, fast honung, salt, vanilj och kakao. -- Kyl så de blir fasta!

Raw food-kakor -- Nötbas: Mixa nötter eller frön tills de börjar bli krämiga. -- Chokladbollar: Nötbas, hackade dadlar, vanilj, kakao, lite salt. Ev en skvätt vatten. Rulla i kokosflingor. -- Citronrutor: Nötbas, citronskal, citronsaft (alt lime eller apelsin), fast honung, torkad ingefära. Täck med choklad av rumsvarm kokosolja, fast honung, salt, vanilj och kakao. -- Kyl så de blir fasta!

Denna klassiska persiska lammgryta med torkad lime och örter är enormt aromatisk och samtidigt frisk i smaken. Mängden och proportionerna på kryddorna varierar från recept till recept. De grövsta stjälkarna ska rensas bort innan örterna hackas. Servera med yoghurt, vitt ris och en eller flera pickels. Iransk pickels samt torkad lime får man tag på i butiker med mat från Mellanöstern.

Khoresht e Ghormeh Sabzi - persisk lammgryta

Denna klassiska persiska lammgryta med torkad lime och örter är enormt aromatisk och samtidigt frisk i smaken. Mängden och proportionerna på kryddorna varierar från recept till recept. De grövsta stjälkarna ska rensas bort innan örterna hackas. Servera med yoghurt, vitt ris och en eller flera pickels. Iransk pickels samt torkad lime får man tag på i butiker med mat från Mellanöstern.

Khoresht e Ghormeh Sabzi - persisk lammgryta

Khoresht e Ghormeh Sabzi - persisk lammgryta

Ska, Accessories, Jewelry

De her lækre italienske frikadeller i en skøn tomatsauce er fantastisk hverdagsmad med masser af smag.

Italienske frikadeller

De her lækre italienske frikadeller i en skøn tomatsauce er fantastisk hverdagsmad med masser af smag.

Chorba frik au poulet

Chorba frik au poulet

Tour, The Chicken, Tips

Sarah aan de Kook: Khoresh Fesenjan

Sarah aan de Kook: Khoresh Fesenjan

Raspberry and Oats Smoothie Bowl

We made our vibrantly colored raspberry smoothie bowl with creamy Vanilla Shakeology and decorated it with fiber-filled oats and crunchy seeds.

Vepřové kostky v marinádě s kuskusem

Kuřecí nebo vepřové kostky v kapustě

Rhubarb Strawberry Crumble Pie

Rhubarb Strawberry Crumble Pie

Rhubarb Strawberry Crumble Pie (Recipe by White House Executive Pastry Chef Bill Yosses)

Pinterest
Search