Idag är det min födelsedag så då festar vi till det och fikar med en äppelpaj kladdkaka. En lätt syrlig kladdkaka med krispigt täcke sen vaniljsås det till, smarrigt! ÄPPELPAJ KLADDKAKA 24 cm form 300 g smör 4 dl socker 4 ägg 1 msk äkta vaniljsocker 1 msk kanel 5 dl vetemjöl 1 krm salt 1 litet [...]

Idag är det min födelsedag så då festar vi till det och fikar med en äppelpaj kladdkaka. En lätt syrlig kladdkaka med krispigt täcke sen vaniljsås det till, smarrigt! ÄPPELPAJ KLADDKAKA 24 cm form 300 g smör 4 dl socker 4 ägg 1 msk äkta vaniljsocker 1 msk kanel 5 dl vetemjöl 1 krm salt 1 litet [...]

Centerkakor 24st 100 gram rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 dl brun farin 1 ägg 1 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 0,5 tsk salt 24 bitar center (2 rullar) Flingsalt…

Centerkakor 24st 100 gram rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 dl brun farin 1 ägg 1 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 0,5 tsk salt 24 bitar center (2 rullar) Flingsalt…

Det här mina vänner är ett av det godaste bröden jag någonsin har bakat eller smakat i mitt liv! Vilket fantastiskt bröd. Luftigt och mjukt bröd fylld med massa ost. Ljuvligt god. Det är ett georgiskt ostbröd som påminner om pizza. Du kan servera brödet som en hel rätt med sallad bredvid, som en sidorätt eller som en aptitretare innan maten.   3 stora bröd eller 6 små Deg: 30 g färsk jäst (lite mer än en halv jäst) 3 dl ljummen mjölk 100 g rumsvarmt smör 1 ägg Ca 9 dl vetemjöl (gärna…

Det här mina vänner är ett av det godaste bröden jag någonsin har bakat eller smakat i mitt liv! Vilket fantastiskt bröd. Luftigt och mjukt bröd fylld med massa ost. Ljuvligt god. Det är ett georgiskt ostbröd som påminner om pizza. Du kan servera brödet som en hel rätt med sallad bredvid, som en sidorätt eller som en aptitretare innan maten. 3 stora bröd eller 6 små Deg: 30 g färsk jäst (lite mer än en halv jäst) 3 dl ljummen mjölk 100 g rumsvarmt smör 1 ägg Ca 9 dl vetemjöl (gärna…

Cornflakes i stället för mandel. Nu ska jag bjuda dig på en vansinnigt god kaka, denna bara måste du testa att baka någon dag. Alltså toscan uppepå med cornflakes, ämen den är såååååå mumsig! Ingredienser: 8 ägg 8 dl socker 400 gr smält smör 2 msk vaniljsocker 1/2 msk bakpulver 8,5 dl vetemjöl Gör såhär: 1) Sätt ugnen på

Cornflakes i stället för mandel. Nu ska jag bjuda dig på en vansinnigt god kaka, denna bara måste du testa att baka någon dag. Alltså toscan uppepå med cornflakes, ämen den är såååååå mumsig! Ingredienser: 8 ägg 8 dl socker 400 gr smält smör 2 msk vaniljsocker 1/2 msk bakpulver 8,5 dl vetemjöl Gör såhär: 1) Sätt ugnen på

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid.  Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Det här receptet gjorde jag för rätt längesen men det är så himla gott att det tål att skrivas om igen. En fiskpanering görs vanligtvis på vetemjöl, ägg och ströbröd men jag brukar göra en variant som är både nyttigare och godare. I den här versionen har jag dessutom lagt till riven ost, vilket bara gör det ännu bättre.

Det här receptet gjorde jag för rätt längesen men det är så himla gott att det tål att skrivas om igen. En fiskpanering görs vanligtvis på vetemjöl, ägg och ströbröd men jag brukar göra en variant som är både nyttigare och godare. I den här versionen har jag dessutom lagt till riven ost, vilket bara gör det ännu bättre.

Ca 20 st ca 100 g morötter, rivna 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 dl havregryn 75 g smör, rumsvarmt 2 tsk salt 1 ägg 12–14 dl vetemjöl

Saftiga frallor med nyttiga och goda morötter i degen.

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid.  Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Till smörkrämen: 100 g smör eller margarin 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula Till botten: 3 ägg 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 0,5 dl mjölk eller vat

Silviarulltårta

Till smörkrämen: 100 g smör eller margarin 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula Till botten: 3 ägg 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 0,5 dl mjölk eller vat

Pinterest
Search