Morotsbröd på havregryn, inget vetemjöl

Morotsbröd på havregryn, inget vetemjöl

OKTOBERLEVAIN, två stora bröd På kvällen 50 g (1/2 dl) rågsurdegsgrund 200 g (2 dl) ljummet vatten 150 g (2 1/2 dl) vetemjöl special 50 g (k...

OKTOBERLEVAIN, två stora bröd På kvällen 50 g (1/2 dl) rågsurdegsgrund 200 g (2 dl) ljummet vatten 150 g (2 1/2 dl) vetemjöl special 50 g (k...

Alltså vilka bullar. Dessa bullar blev så goda! De blev så fluffiga o mjuka och smälte så i munnen! Hemligheten är att använda rumstempererat smör och använda vetemjöl special. Vilket ger luftiga bullar! I mina sockerbullar bytte jag ut vaniljkrämen mot kladdkakssmet! Så gott! Som sedan penslas med smält smör och rullas i socker. SOCKERBULLAR ca [...]

Alltså vilka bullar. Dessa bullar blev så goda! De blev så fluffiga o mjuka och smälte så i munnen! Hemligheten är att använda rumstempererat smör och använda vetemjöl special. Vilket ger luftiga bullar! I mina sockerbullar bytte jag ut vaniljkrämen mot kladdkakssmet! Så gott! Som sedan penslas med smält smör och rullas i socker. SOCKERBULLAR ca [...]

Langos är en favorit här hemma men som vi inte gör så ofta. Det brukar vara mannen i huset som tar tag i det när han blir sugen och jag säger inte nej till langos som kvällsfika! Ingredienser 25 g jäst 3 dl vatten 1 kokt potatis 1 tsk salt 7 dl vetemjöl special 1 dl vetemjöl 1 l majsolja

Langos är en favorit här hemma men som vi inte gör så ofta. Det brukar vara mannen i huset som tar tag i det när han blir sugen och jag säger inte nej till langos som kvällsfika! Ingredienser 25 g jäst 3 dl vatten 1 kokt potatis 1 tsk salt 7 dl vetemjöl special 1 dl vetemjöl 1 l majsolja

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har...

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har...

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har...

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har...

Hjemmelagde baguetter

Hjemmelagde baguetter

Baka bröd med baljväxter som linser, kikärter och sojabönor! Ett förstaklassigt brödrecept som tack vare sirap, rapsolja och vetemjöl special ger dig saftiga och härliga småbröd.

Baka bröd med baljväxter som linser, kikärter och sojabönor! Ett förstaklassigt brödrecept som tack vare sirap, rapsolja och vetemjöl special ger dig saftiga och härliga småbröd.

Nattjästa fruostbullar!  12	aprikoser, torkade 1 msk torrjäst, för matbröd 5 dl	rågsikt 4 dl	vetemjöl special 1 dl	valnötter, grovhackade 1 1/2 tsk	salt 4 dl	vatten, kallt 1 msk	honung

Nattjästa frukostbullar med aprikoser och valnötter

Nattjästa fruostbullar! 12 aprikoser, torkade 1 msk torrjäst, för matbröd 5 dl rågsikt 4 dl vetemjöl special 1 dl valnötter, grovhackade 1 1/2 tsk salt 4 dl vatten, kallt 1 msk honung

Leilas Lussekatter / Julbak ~ Leilas recept | Leila Lindholm (leila.se)

Det här är Leilas recept på klassiska lussekatter.Leilas tips: Receptet ger riktigt saftiga lussekatter och Leila bakar med vetemjöl special för att få e.

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har...

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har...

Alltså vilka bullar. Dessa bullar blev så goda! De blev så fluffiga o mjuka och smälte så i munnen! Hemligheten är att använda rumstempererat smör och använda vetemjöl special. Vilket ger luftiga bullar! I mina sockerbullar bytte jag ut vaniljkrämen mot kladdkakssmet! Så gott! Som sedan penslas med smält smör och rullas i socker. SOCKERBULLAR ca [...]

Alltså vilka bullar. Dessa bullar blev så goda! De blev så fluffiga o mjuka och smälte så i munnen! Hemligheten är att använda rumstempererat smör och använda vetemjöl special. Vilket ger luftiga bullar! I mina sockerbullar bytte jag ut vaniljkrämen mot kladdkakssmet! Så gott! Som sedan penslas med smält smör och rullas i socker. SOCKERBULLAR ca [...]

Jag hittade detta fantastiska recept hos Kron Jäst. Riktigt goda bröd med sting i, de påminner lite om chilicheese med den heta jalpenon och den smakrika osten. De passar perfekt att servera bredvid en god gryta eller soppa.  Ca 20 st chilicheesebröd (Originalrecept finns HÄR!) 25 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst 4 dl kallt vatten 12 dl vetemjöl special 1/2 dl rapsolja 1 msk ljus sirap eller honung 2 tsk salt 150 g jalapeno (grovhackade) 150 g ost med skarp smak hackad i kuber (tex emm...

Jag hittade detta fantastiska recept hos Kron Jäst. Riktigt goda bröd med sting i, de påminner lite om chilicheese med den heta jalpenon och den smakrika osten. De passar perfekt att servera bredvid en god gryta eller soppa. Ca 20 st chilicheesebröd (Originalrecept finns HÄR!) 25 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst 4 dl kallt vatten 12 dl vetemjöl special 1/2 dl rapsolja 1 msk ljus sirap eller honung 2 tsk salt 150 g jalapeno (grovhackade) 150 g ost med skarp smak hackad i kuber (tex emm...

Ingen vintermiddag utan färskt bröd till! Det här får en härlig sälta med olivhacket i.

Ingen vintermiddag utan färskt bröd till! Det här får en härlig sälta med olivhacket i.

Okej, nu har jag bakat mina honungsfrallor igen. Busenkelt, familjen älskar. Jag lovade recept, så här är det: 3 krm jäst 3,5 dl kallt vatten 6 dl rågsikt 2 dl vetemjöl special 1,5 msk honung 1,5 tsk salt Blanda jäst och vatten. Rör ner resten och få ihop i bunke. Täck med plastfolie och låt jäsa över natten. På morgonen: Ut med degen på bakbord, knåda ut till fyrkant, vik i hop på tvären och längden. Strö över lite mjöl och lägg över en handduk. Andra jäsningen tar typ 40 minuter. Sätt på…

Okej, nu har jag bakat mina honungsfrallor igen. Busenkelt, familjen älskar. Jag lovade recept, så här är det: 3 krm jäst 3,5 dl kallt vatten 6 dl rågsikt 2 dl vetemjöl special 1,5 msk honung 1,5 tsk salt Blanda jäst och vatten. Rör ner resten och få ihop i bunke. Täck med plastfolie och låt jäsa över natten. På morgonen: Ut med degen på bakbord, knåda ut till fyrkant, vik i hop på tvären och längden. Strö över lite mjöl och lägg över en handduk. Andra jäsningen tar typ 40 minuter. Sätt på…

Pinterest
Search