Vem gillar inte Dumlekakor? Här kommer nytt recept ni måste prova. Det räcker med en påse Dumle & en ask nobless Till cirka 20 kakor: 200 gram rumsvarmt smör 1 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Fyllning: 22 Dumlekolor ( jag valde dem med crunch ) … Läs mer

Vem gillar inte Dumlekakor? Här kommer nytt recept ni måste prova. Det räcker med en påse Dumle & en ask nobless Till cirka 20 kakor: 200 gram rumsvarmt smör 1 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Fyllning: 22 Dumlekolor ( jag valde dem med crunch ) … Läs mer

God dag. Dagens bak blev en silviakaka. Lätt och luftig kaka med underbar vaniljsmörkräm. RECEPT Sockerkaka 2 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 d

SILVIAKAKA

God dag. Dagens bak blev en silviakaka. Lätt och luftig kaka med underbar vaniljsmörkräm. RECEPT Sockerkaka 2 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 d

Här är ett gott recept på hemmagjorda tortillas. Mycket godare och nyttigare än dom du köper i butik! Allt du behöver är vetemjöl, bakpulver, olja, salt och vatten. Servera dina tortillas med till exempel kyckling eller köttfärs.

Här är ett gott recept på hemmagjorda tortillas. Mycket godare och nyttigare än dom du köper i butik! Allt du behöver är vetemjöl, bakpulver, olja, salt och vatten. Servera dina tortillas med till exempel kyckling eller köttfärs.

God dag. Dagens bak blev en silviakaka. Lätt och luftig kaka med underbar vaniljsmörkräm. RECEPT Sockerkaka 2 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 d

SILVIAKAKA

God dag. Dagens bak blev en silviakaka. Lätt och luftig kaka med underbar vaniljsmörkräm. RECEPT Sockerkaka 2 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 d

Recept på Currysås. Enkelt och gott. Currysås är ett omtyckt tillbehör till kyckling, fläskfilé och fisk. Till sallad är det förstås gott med kall sås, men till kokt eller stek kyckling, eller friterade maträtter, är varm sås att föredra. Varm sås måste man reda och här är det vanligast att använda vetemjöl och smör. Grädde i såsen gör den extra fyllig. Vissa använder banan eller äpple och schalottenlök för att framhäva smaken av curry. I kalla currysåser är basen ofta crème fraiche, yoghurt…

Recept på Currysås. Enkelt och gott. Currysås är ett omtyckt tillbehör till kyckling, fläskfilé och fisk. Till sallad är det förstås gott med kall sås, men till kokt eller stek kyckling, eller friterade maträtter, är varm sås att föredra. Varm sås måste man reda och här är det vanligast att använda vetemjöl och smör. Grädde i såsen gör den extra fyllig. Vissa använder banan eller äpple och schalottenlök för att framhäva smaken av curry. I kalla currysåser är basen ofta crème fraiche, yoghurt…

Fluffiga amerikanska pannkakor med fetaost och örter. Passar perfekt att servera som mellanmål med sallad och en god dippsås, som tillbehör vid maten eller att packa ner i matsäcken. RECEPT PÅ DIPPSÅSEN HITTAR DU HÄR! Ca 18 st pannkakor, 4 portioner 2,5 dl mjölk 2 st ägg 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 150 g fetaost Ca 1 dl finhackade örter av valfri sort (jag blandade gräslök och persilja) 4 msk smält smör Smör till stekning Gör såhär: Sikta ner alla torra ingredienser i en…

Fluffiga amerikanska pannkakor med fetaost och örter. Passar perfekt att servera som mellanmål med sallad och en god dippsås, som tillbehör vid maten eller att packa ner i matsäcken. RECEPT PÅ DIPPSÅSEN HITTAR DU HÄR! Ca 18 st pannkakor, 4 portioner 2,5 dl mjölk 2 st ägg 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 150 g fetaost Ca 1 dl finhackade örter av valfri sort (jag blandade gräslök och persilja) 4 msk smält smör Smör till stekning Gör såhär: Sikta ner alla torra ingredienser i en…

Recept på Gammaldags pannkakor. Enkelt och gott. Pannkakor görs på vetemjöl, mjölk och ägg och smaksätts med socker och salt. Smeten vispas ihop och steks i smör i stekpanna. Medan man steker är det klokt att röra i smeten då och då, så att inte allt mjöl sjunker till botten. Det finns många olika sätt att äta pannkakor på, men vispad grädde och sylt är en favorit bland de flesta. Annars är strösocker och en liten klick smör ett alternativ. Förr åts dessa pannkakor ofta kalla.

Recept på Gammaldags pannkakor. Enkelt och gott. Pannkakor görs på vetemjöl, mjölk och ägg och smaksätts med socker och salt. Smeten vispas ihop och steks i smör i stekpanna. Medan man steker är det klokt att röra i smeten då och då, så att inte allt mjöl sjunker till botten. Det finns många olika sätt att äta pannkakor på, men vispad grädde och sylt är en favorit bland de flesta. Annars är strösocker och en liten klick smör ett alternativ. Förr åts dessa pannkakor ofta kalla.

Kladdkaka och småkaka i ett. Kladdkakekakor AV SHIREEN SELFELT FOTO THOMAS HJERTÉN 1.1K ANNONS Lite mjuksega kakor med mycket smak av choklad. Recept: Kladdkakekakor INGREDIENSER Ca 12 st 225 g mörk choklad, 60–70 procent 60 g smör 1 ½ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 2 stora ägg 2 dl farinsocker 1 tsk vaniljpulver KLADDKAKEKAKOR – GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över ett vattenbad. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa…

Kladdkaka och småkaka i ett. Kladdkakekakor AV SHIREEN SELFELT FOTO THOMAS HJERTÉN 1.1K ANNONS Lite mjuksega kakor med mycket smak av choklad. Recept: Kladdkakekakor INGREDIENSER Ca 12 st 225 g mörk choklad, 60–70 procent 60 g smör 1 ½ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 2 stora ägg 2 dl farinsocker 1 tsk vaniljpulver KLADDKAKEKAKOR – GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över ett vattenbad. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa…

Recept på Currysås. Enkelt och gott. Currysås är ett omtyckt tillbehör till kyckling, fläskfilé och fisk. Till sallad är det förstås gott med kall sås, men till kokt eller stek kyckling, eller friterade maträtter, är varm sås att föredra. Varm sås måste man reda och här är det vanligast att använda vetemjöl och smör. Grädde i såsen gör den extra fyllig. Vissa använder banan eller äpple och schalottenlök för att framhäva smaken av curry. I kalla currysåser är basen ofta crème fraiche, yoghurt…

Recept på Currysås. Enkelt och gott. Currysås är ett omtyckt tillbehör till kyckling, fläskfilé och fisk. Till sallad är det förstås gott med kall sås, men till kokt eller stek kyckling, eller friterade maträtter, är varm sås att föredra. Varm sås måste man reda och här är det vanligast att använda vetemjöl och smör. Grädde i såsen gör den extra fyllig. Vissa använder banan eller äpple och schalottenlök för att framhäva smaken av curry. I kalla currysåser är basen ofta crème fraiche, yoghurt…

INGEN gör så goda pannkakor som min mamma. Det här är hennes recept. 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 msk socker 6 dl mjölk 3 ägg Blanda mjöl, salt, socker och hälften av mjölken. Vispa smeten tills …

INGEN gör så goda pannkakor som min mamma. Det här är hennes recept. 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 msk socker 6 dl mjölk 3 ägg Blanda mjöl, salt, socker och hälften av mjölken. Vispa smeten tills …

Söta minipajer fyllda med blåbär, ljuvliga att servera till fikat med glass eller vaniljsås. Om du vill slänga ihop dessa på alltid så kan du köpa en rulle färdig pajdeg, trycka ut små rundlar och fylla degen. Blir supergott det med! Recept på en stor blåbärspaj hittar du HÄR! Ca 8 st små pajer Pajdeg: (läs tips nedan) 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 tsk vaniljsocker Ca 3 msk iskallt vatten Fyllning: 400 g blåbär (djupfrysta eller färska) 0,5 dl florsocker 2 msk majsstärkelse 1 tsk vaniljsocker…

Söta minipajer fyllda med blåbär, ljuvliga att servera till fikat med glass eller vaniljsås. Om du vill slänga ihop dessa på alltid så kan du köpa en rulle färdig pajdeg, trycka ut små rundlar och fylla degen. Blir supergott det med! Recept på en stor blåbärspaj hittar du HÄR! Ca 8 st små pajer Pajdeg: (läs tips nedan) 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 tsk vaniljsocker Ca 3 msk iskallt vatten Fyllning: 400 g blåbär (djupfrysta eller färska) 0,5 dl florsocker 2 msk majsstärkelse 1 tsk vaniljsocker…

Söta minipajer fyllda med blåbär, ljuvliga att servera till fikat med glass eller vaniljsås. Om du vill slänga ihop dessa på alltid så kan du köpa en rulle färdig pajdeg, trycka ut små rundlar och fylla degen. Blir supergott det med! Recept på en stor blåbärspaj hittar du HÄR! Ca 8 st små pajer Pajdeg: (läs tips nedan) 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 tsk vaniljsocker Ca 3 msk iskallt vatten Fyllning: 400 g blåbär (djupfrysta eller färska) 0,5 dl florsocker 2 msk majsstärkelse 1 tsk vaniljsocker…

Söta minipajer fyllda med blåbär, ljuvliga att servera till fikat med glass eller vaniljsås. Om du vill slänga ihop dessa på alltid så kan du köpa en rulle färdig pajdeg, trycka ut små rundlar och fylla degen. Blir supergott det med! Recept på en stor blåbärspaj hittar du HÄR! Ca 8 st små pajer Pajdeg: (läs tips nedan) 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 tsk vaniljsocker Ca 3 msk iskallt vatten Fyllning: 400 g blåbär (djupfrysta eller färska) 0,5 dl florsocker 2 msk majsstärkelse 1 tsk vaniljsocker…

Kvargpannkakor utan vetemjöl – Lindas Bakskola

Kvargpannkakor utan vetemjöl – Lindas Bakskola

Vitchoklad kladdkakan med hallon! RECEPT 1 kladdkaka: 2 st ägg 2 dl socker 100 g smör 100 g vit choklad 2.5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 1/2 dl hallon Gör såhär: 1) Sätt ugnen på 175 gra

Vitchoklad kladdkakan med hallon! RECEPT 1 kladdkaka: 2 st ägg 2 dl socker 100 g smör 100 g vit choklad 2.5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 1/2 dl hallon Gör såhär: 1) Sätt ugnen på 175 gra

HVT14 VeckansRecept

HVT14 VeckansRecept

Recept på Gammaldags pannkakor. Enkelt och gott. Pannkakor görs på vetemjöl, mjölk och ägg och smaksätts med socker och salt. Smeten vispas ihop och steks i smör i stekpanna. Medan man steker är det klokt att röra i smeten då och då, så att inte allt mjöl sjunker till botten. Det finns många olika sätt att äta pannkakor på, men vispad grädde och sylt är en favorit bland de flesta. Annars är strösocker och en liten klick smör ett alternativ. Förr åts dessa pannkakor ofta kalla.

Recept på Gammaldags pannkakor. Enkelt och gott. Pannkakor görs på vetemjöl, mjölk och ägg och smaksätts med socker och salt. Smeten vispas ihop och steks i smör i stekpanna. Medan man steker är det klokt att röra i smeten då och då, så att inte allt mjöl sjunker till botten. Det finns många olika sätt att äta pannkakor på, men vispad grädde och sylt är en favorit bland de flesta. Annars är strösocker och en liten klick smör ett alternativ. Förr åts dessa pannkakor ofta kalla.

Pinterest
Search