Risotto är ju så gott, både som ensamrätt och som tillbehör. Här serverade jag den med halstrade pilgrimsmusslor, frasig prosciutto, smörstekta äppletärningar och friterade äppleskalsremsor. Ett tips, om det blir risotto över så kan du rulla dem till bollar, doppa i först vetemjöl, sedan vispat ägg och till sist panko innan du friterar eller steker dem i olja.

Risotto är ju så gott, både som ensamrätt och som tillbehör. Här serverade jag den med halstrade pilgrimsmusslor, frasig prosciutto, smörstekta äppletärningar och friterade äppleskalsremsor. Ett tips, om det blir risotto över så kan du rulla dem till bollar, doppa i först vetemjöl, sedan vispat ägg och till sist panko innan du friterar eller steker dem i olja.

Ursprunget till drycken Egg Nog är okänt. Många misstänker dock att namnet härstammar från England och 1600-talet, då de mättade sig med ett vispat ägg bla

3 cl mörk rom 2 dl mjölk 2 msk strösocker 1 st äggula(or)

3 – 4 övermogna bananer. 5 matskedar smält smör 1, 5 dl socker 1 vispat ägg 1 matsked vaniljsocker 1 matsked bakpulver (enligt mitt amerikanska recept, men det kan skilja mellan svenskt och amerikanskt bakpulver) En nypa salt 3, 5 dl mjöl 2 dl hackade valnötter (jag blandar upp dem med pecannötter)

3 – 4 övermogna bananer. 5 matskedar smält smör 1, 5 dl socker 1 vispat ägg 1 matsked vaniljsocker 1 matsked bakpulver (enligt mitt amerikanska recept, men det kan skilja mellan svenskt och amerikanskt bakpulver) En nypa salt 3, 5 dl mjöl 2 dl hackade valnötter (jag blandar upp dem med pecannötter)

Blev tipsad av en jobbarkompis som följer en tjej på insta som kör viktväktarna om nått som heter äggrulle. Det är bara äggvita som är hårt vispat som man sen smetar ut på ett bakplåtspapper och kör i ugnen. Man kan fylla rullen med vad ...

Whipped egg white of them) spread on a baking tray (on baking paper) and bake until firm. Use as tortilla. (I'm going to add some gelatin powder to mine next time.

Påron Tarte tatin! Lägg smördegen på en ugnsplåt med smörpapper, placera i mitt…

Påron Tarte tatin! Lägg smördegen på en ugnsplåt med smörpapper, placera i mitt…

Rätt som det är slutar alla höns att värpa. Ruvar, ruggar eller surar en tid. Inga ägg. Som tur är har jag sparat - det är enkelt att frysa ägg.

Hur man fryser in ägg

Vispat brynt smör

Vispat brynt smör Fluffigt smör som får en ton av nöt och kola, underbart gott

Ägg- och räksmör

Ägg- och räksmör

Äpplekokta linser med pumpa, kål, feta och veganmayo med mynta | Recept på Taffel

Äpplekokta linser med pumpa, kål, feta och veganmayo med mynta | Recept på Taffel

Pinterest
Search