Semmeltårta | Tidningen Hembakat

Superläcker semla i jätteformat som räcker till många!

För den som vill undvika gluten går det jättebra att baka scones med ett glutenfritt mjöl. Här är ett recept med majs- och rismjöl, men det går bra med vilket glutenfritt mjöl som helst. Teff ger en något nötaktig smak medan majsmjölet ger en solgul färg. Välj det som finns hemma, det blir bra oavsett. Jag serverar gärna chiasylt till mina scones. Bara att blanda blåbär, hallon eller jordubbar med lite chiafrön och vaniljpulver eller socker. Låt stå över natten så har du en färdig sylt på…

För den som vill undvika gluten går det jättebra att baka scones med ett glutenfritt mjöl. Här är ett recept med majs- och rismjöl, men det går bra med vilket glutenfritt mjöl som helst. Teff ger en något nötaktig smak medan majsmjölet ger en solgul färg. Välj det som finns hemma, det blir bra oavsett. Jag serverar gärna chiasylt till mina scones. Bara att blanda blåbär, hallon eller jordubbar med lite chiafrön och vaniljpulver eller socker. Låt stå över natten så har du en färdig sylt på…

Kanelbullar slår aldrig fel! Stora bullar med mycket fyllning ska det vara! Tipsen för att få saftiga bullar är att använda ett bra mjöl. Jag använder mig av vetemjöl special vilket gör att bullarna blir så luftiga. Jag använder rumstempererat smör istället för att smälta smöret och jag knådar degen 10 minuter innan den ska [...]

Kanelbullar slår aldrig fel! Stora bullar med mycket fyllning ska det vara! Tipsen för att få saftiga bullar är att använda ett bra mjöl. Jag använder mig av vetemjöl special vilket gör att bullarna blir så luftiga. Jag använder rumstempererat smör istället för att smälta smöret och jag knådar degen 10 minuter innan den ska [...]

Antal portioner: 4  Färdigt på: 30 min  Ingredienser    3 dl mjölk  100 g smör  7-8 dl vetemjöl  4 tsk bakpulver  1 tsk salt    Serveras med  Ost och marmelad    Gör så här    1. Sätt ugnen på 225 grader.    2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.    3. Skär smöret i bitar, blanda ner det i mjölet och finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.    4. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när de kan forma den till en deg.    5. Dela…

Antal portioner: 4 Färdigt på: 30 min Ingredienser 3 dl mjölk 100 g smör 7-8 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 1 tsk salt Serveras med Ost och marmelad Gör så här 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. 3. Skär smöret i bitar, blanda ner det i mjölet och finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. 4. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när de kan forma den till en deg. 5. Dela…

Scones2 dl filmjölk2 tsk bakpulver0,5 tsk salt1 tsk honung50 g smör270 g vetemjölSå här gör du:Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Fördela smöret i mjölblandningenoch jobba ut det med hjälp av fingrarna eller en gaffel. Häll sedan i filmjölken och honungen och …

Scones - tekakor - kavring m m

Färdiga frukostbröd på 20 min – knapriga på ytan med ett saftigt innanmäte! Havrescones Ca 4 st  4 dl vete-Grahams-råg-dinkel-mjöl 1 ½ dl havregryn ½ tsk salt 1 ½ tsk bakpulver 50 g smör, rumsvarmt 2 dl mjölk/ Garnering havregryn/ 250 grader. 12-15 min.

Färdiga frukostbröd på 20 min – knapriga på ytan med ett saftigt innanmäte! Havrescones Ca 4 st 4 dl vete-Grahams-råg-dinkel-mjöl 1 ½ dl havregryn ½ tsk salt 1 ½ tsk bakpulver 50 g smör, rumsvarmt 2 dl mjölk/ Garnering havregryn/ 250 grader. 12-15 min.

Det här receptet på glutenfria scones är det godaste sconesreceptet jag har. Alltså alla kategorier. Detta är godare än scones som är bakat med vanigt mjöl. Jag älskar det här receptet då det är lätt att variera och så är det så enkelt. Man slänger ihop det i en degbunke, plattar ut två kakor på en

Det här receptet på glutenfria scones är det godaste sconesreceptet jag har. Alltså alla kategorier. Detta är godare än scones som är bakat med vanigt mjöl. Jag älskar det här receptet då det är lätt att variera och så är det så enkelt. Man slänger ihop det i en degbunke, plattar ut två kakor på en

Fluffiga och smakrika semlor, precis så som de ska vara!

Kanelbullar i långpanna – Sticky cinnamon buns

Paprikagratäng, potatissallad och apelsinsallad med fänkål

Koka en smarrig blåbärsmarmelad med citron att ha på morgonmackan eller i dina bakverk! Enkelt och gott.

Koka en smarrig blåbärsmarmelad med citron att ha på morgonmackan eller i dina bakverk! Enkelt och gott.

Pinterest
Search