Starta surdeg med vetemjöl - vetesurdeg - Recept på Matlyckan

Starta surdeg med vetemjöl - vetesurdeg - Recept på Matlyckan

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har...

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har...

Vetesurdegsgrund

Vetesurdegsgrund

Välsmakande bröd med surdeg och dinkel 1 bröd, stå över natten, jäsning 40 min x 3 + 1 tim + 1 tim, ugn 250 grader ca 30 min På kvällen 2 msk surdeg (rågsurdeg) 2 dl vetemjöl special 1 dl ljummet vatt

Surdegsbröd med dinkel (Receptbloggen.com)

Välsmakande bröd med surdeg och dinkel 1 bröd, stå över natten, jäsning 40 min x 3 + 1 tim + 1 tim, ugn 250 grader ca 30 min På kvällen 2 msk surdeg (rågsurdeg) 2 dl vetemjöl special 1 dl ljummet vatt

Olivbröd / Bröd ~ Recept | Leila Lindholm (leila.se)

Olivbröd / Bröd ~ Recept | Leila Lindholm (leila.se)

Surdeg  Soligt morotsbröd

Surdeg Soligt morotsbröd

PAIN AU LEVAIN - MED ROSMARIN | "Levain är det franska ordet för surdeg. Det är helt enkelt ett ljust bröd bakat på surdeg av vete eller råg. Jag tillsätter även färsk jäst i min levain men en liten nypa räcker för att kicka igång jäsningen. Levain är trots sin enkla komposition inte alltid enkel att lyckas med, det gäller att få till de stora karakteristiska bubblorna i brödet. Därför ska degen jäsa länge & hanteras mycket varsamt så att inte luften trycks ut" | 4 baguetter. 5 g färsk jäst…

PAIN AU LEVAIN - MED ROSMARIN | "Levain är det franska ordet för surdeg. Det är helt enkelt ett ljust bröd bakat på surdeg av vete eller råg. Jag tillsätter även färsk jäst i min levain men en liten nypa räcker för att kicka igång jäsningen. Levain är trots sin enkla komposition inte alltid enkel att lyckas med, det gäller att få till de stora karakteristiska bubblorna i brödet. Därför ska degen jäsa länge & hanteras mycket varsamt så att inte luften trycks ut" | 4 baguetter. 5 g färsk jäst…

frukostfralla by paindemartin, via Flickr

Snabbt frukostbröd (ha lite vatten i ugnen under gräddningen för knaprig yta).

Rågkross gör brödet extra grovt och knaprigt och den här varianten känns både luftig och saftig, trots alla fibrer. Det bästa av två världar helt enkelt.  	5 dl vatten 	50 g jäst 	3 msk mörk sirap 	1 1/2 tsk salt 	1 msk brödkryddor 	3 dl grovt rågmjöl 	1 dl rågkross 	ca 8 dl vetemjöl  Börja med at

Rågkross gör brödet extra grovt och knaprigt och den här varianten känns både luftig och saftig, trots alla fibrer. Det bästa av två världar helt enkelt. 5 dl vatten 50 g jäst 3 msk mörk sirap 1 1/2 tsk salt 1 msk brödkryddor 3 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross ca 8 dl vetemjöl Börja med at

- Surdegsbröd med Dinkel och Frön - sourdough bread with wholegrain spelt and seeds

- Surdegsbröd med Dinkel och Frön - sourdough bread with wholegrain spelt and seeds

Skärgårdskakor – Lindas Bakskola

Skärgårdskakor – Lindas Bakskola

Martin O'malley, Salts, Om, Neuer

Pinterest
Search