Starta surdeg med vetemjöl - vetesurdeg - Recept på Matlyckan

Starta surdeg med vetemjöl - vetesurdeg - Recept på Matlyckan

Ett riktigt husmorsrecept på hur du får till en perfekt rågsurdegsgrund. Tycker du om att baka bröd, och särskilt surdegsbröd, så är det här definitivt ett recept du bör testa på.

Ett riktigt husmorsrecept på hur du får till en perfekt rågsurdegsgrund. Tycker du om att baka bröd, och särskilt surdegsbröd, så är det här definitivt ett recept du bör testa på.

Välsmakande bröd med surdeg och dinkel 1 bröd, stå över natten, jäsning 40 min x 3 + 1 tim + 1 tim, ugn 250 grader ca 30 min På kvällen 2 msk surdeg (rågsurdeg) 2 dl vetemjöl special 1 dl ljummet vatt

Surdegsbröd med dinkel (Receptbloggen.com)

Välsmakande bröd med surdeg och dinkel 1 bröd, stå över natten, jäsning 40 min x 3 + 1 tim + 1 tim, ugn 250 grader ca 30 min På kvällen 2 msk surdeg (rågsurdeg) 2 dl vetemjöl special 1 dl ljummet vatt

2 BRÖD Olivbröd  20 g färsk jäst 7 dl ljummet vatten 2 msk salt 1 dl olivolja 2 tsk ljus sirap 3 dl surdeg av vete 3 dl durumvete 12–14 dl vetemjöl special 200 g svarta urkärnade oliver

2 BRÖD Olivbröd 20 g färsk jäst 7 dl ljummet vatten 2 msk salt 1 dl olivolja 2 tsk ljus sirap 3 dl surdeg av vete 3 dl durumvete 12–14 dl vetemjöl special 200 g svarta urkärnade oliver

Surdeg  Soligt morotsbröd

Surdeg Soligt morotsbröd

Detta recept ger två stora bröd med ganska ljust och luftigt inkråm och mjuk skorpa. 300g vetesurdeg (görs i ordning kvällen/natten innan) 50g smör (tärnat, rumstemperatur) 600g rågsikt 250g vetemjöl...

Detta recept ger två stora bröd med ganska ljust och luftigt inkråm och mjuk skorpa. 300g vetesurdeg (görs i ordning kvällen/natten innan) 50g smör (tärnat, rumstemperatur) 600g rågsikt 250g vetemjöl...

Rågkross gör brödet extra grovt och knaprigt och den här varianten känns både luftig och saftig, trots alla fibrer. Det bästa av två världar helt enkelt.  	5 dl vatten 	50 g jäst 	3 msk mörk sirap 	1 1/2 tsk salt 	1 msk brödkryddor 	3 dl grovt rågmjöl 	1 dl rågkross 	ca 8 dl vetemjöl  Börja med at

Rågkross gör brödet extra grovt och knaprigt och den här varianten känns både luftig och saftig, trots alla fibrer. Det bästa av två världar helt enkelt. 5 dl vatten 50 g jäst 3 msk mörk sirap 1 1/2 tsk salt 1 msk brödkryddor 3 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross ca 8 dl vetemjöl Börja med at

Veganska bullar (med vatten)

Veganska bullar (med vatten)

Dag 1: 1,5 dl ljummet vatten / 1 dl dinkel fullkorn / 1 dl vetemjöl / 1 dl rågsurdeg Dag 2: 25 gr jäst / 5 dl ljummet vatten / 2 msk ...

Dag 1: 1,5 dl ljummet vatten / 1 dl dinkel fullkorn / 1 dl vetemjöl / 1 dl rågsurdeg Dag 2: 25 gr jäst / 5 dl ljummet vatten / 2 msk ...

Skärgårdskakor – Lindas Bakskola

Skärgårdskakor – Lindas Bakskola

Pinterest
Sök