Det här är en gryta som är inspirerad av den klassiska rätten sjömansbiff som görs på lövbiff, lök och potatis. Här byts lövbiffen ut mot nötfärs och lite vitkål, men allt kokar i buljong och mörk öl på samma vis. Rårörda lingon och inlagd gurka hör till! Recept ur "Grytor med tillbehör" av Monika Ahlberg (Lind & Co). Boken hittar du bland annat på Adlibris.

Sjömansgryta

Det här är en gryta som är inspirerad av den klassiska rätten sjömansbiff som görs på lövbiff, lök och potatis. Här byts lövbiffen ut mot nötfärs och lite vitkål, men allt kokar i buljong och mörk öl på samma vis. Rårörda lingon och inlagd gurka hör till! Recept ur "Grytor med tillbehör" av Monika Ahlberg (Lind & Co). Boken hittar du bland annat på Adlibris.

Krispig potatis med ost som är god att servera som tillbehör vid maten. Enkel att laga och mycket uppskattat av alla kring matbordet. 4 portioner krispig potatis med ost 6 st potatis, fast sort 3 dl riven ost 1 tsk vitlökspulver 1 msk salladskrydda eller örtsalt 0,5 tsk svartpeppar Olivolja Serveringsförslag: Saftig kycklingfilé- recept HÄR! …

Krispig potatis med ost som är god att servera som tillbehör vid maten. Enkel att laga och mycket uppskattat av alla kring matbordet. 4 portioner krispig potatis med ost 6 st potatis, fast sort 3 dl riven ost 1 tsk vitlökspulver 1 msk salladskrydda eller örtsalt 0,5 tsk svartpeppar Olivolja Serveringsförslag: Saftig kycklingfilé- recept HÄR! …

Living willow structure #Garden, #Structure, #Willow

Living Willow Garden Decor Structure

beautiful Living Willow Garden Decor Structure We love this living willow outdoor structure that gives you another living room in your garden ! Look so romantic ! More Living Willow Structures by B.

Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små. Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor, men den är så god att den brukar gå åt i ett nafs hemma hos oss! Ca 10 portioner 1 kg vitkål 800 g morötter En halv purjolök eller en rödlök 1 röd paprika 1 grön paprika Dressing: 1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger) 0,5 dl socker (du kan minska mängden om…

Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små. Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor, men den är så god att den brukar gå åt i ett nafs hemma hos oss! Ca 10 portioner 1 kg vitkål 800 g morötter En halv purjolök eller en rödlök 1 röd paprika 1 grön paprika Dressing: 1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger) 0,5 dl socker (du kan minska mängden om…

Frukt och ost passar bra ihop! Här som små spett av vattenmelon, mynta och feta. Perfekt plockmat eller tilltugg vid sidan av en god bål. Också som fruktigt tillbehör till grillat kött och kryddkorv.

Frukt och ost passar bra ihop! Här som små spett av vattenmelon, mynta och feta. Perfekt plockmat eller tilltugg vid sidan av en god bål. Också som fruktigt tillbehör till grillat kött och kryddkorv.

Recept på grönkålsfyllda potatisar. Ädelost ger underbart god smak till den här vegetariska rätten.

Grönkålsfyllda potatisar Recept på grönkålsfyllda potatisar. Ädelost ger underbart god smak till den här vegetariska rätten

Recept på grönkålsfyllda potatisar. Ädelost ger underbart god smak till den här vegetariska rätten.

Krämig blomkåls- och broccoligratäng. Utmärkt tillbehör till skinka eller kassler. Med en fräsch sallad till har du ett ypperligt middagsmål som gillas av alla.

Krämig blomkåls- och broccoligratäng. Utmärkt tillbehör till skinka eller kassler. Med en fräsch sallad till har du ett ypperligt middagsmål som gillas av alla.

Trött på blomkålsmos? Här ett nytt och fantastiskt gott sätt att tillaga blomkål. Denna vackra sidorätt sköter sig själv i ugnen och passar till det mesta.

Trött på blomkålsmos? Här ett nytt och fantastiskt gott sätt att tillaga blomkål. Denna vackra sidorätt sköter sig själv i ugnen och passar till det mesta.

"Ett fantastiskt bröd!"Så säger Anna Bergenström i sin bok Annas mat om det här brödet.Jag är benägen att hålla med.Lätt att göra och passar till många tillfällen, morgonkaffet, eftermiddagsteet, till soppa, till fyllda ...

"Ett fantastiskt bröd!"Så säger Anna Bergenström i sin bok Annas mat om det här brödet.Jag är benägen att hålla med.Lätt att göra och passar till många tillfällen, morgonkaffet, eftermiddagsteet, till soppa, till fyllda ...

Fantastiskt grönkålssallad med frisk och fruktig smak. Jag smaksätter vinägretten med granatäppelsirap, det stärker smaken på granatäppelkärnorna och ger salladen en fräsch syrlig smak. Har du inte granatäppelsirap hemma funkar det jättebra med lite citron och balsamico också. Du kan förbereda kålen flera timmar innan servering. Ett fräscht och gott tillbehör på julbordet! 8-10 portioner 500 g grönkål 4 st blodapelsin (vanlig apelsin funkar också bra) 1 granatäpple 1 dl grovhackade valnötter…

Fantastiskt grönkålssallad med frisk och fruktig smak. Jag smaksätter vinägretten med granatäppelsirap, det stärker smaken på granatäppelkärnorna och ger salladen en fräsch syrlig smak. Har du inte granatäppelsirap hemma funkar det jättebra med lite citron och balsamico också. Du kan förbereda kålen flera timmar innan servering. Ett fräscht och gott tillbehör på julbordet! 8-10 portioner 500 g grönkål 4 st blodapelsin (vanlig apelsin funkar också bra) 1 granatäpple 1 dl grovhackade valnötter…

Recept på Currysås. Enkelt och gott. Currysås är ett omtyckt tillbehör till kyckling, fläskfilé och fisk. Till sallad är det förstås gott med kall sås, men till kokt eller stek kyckling, eller friterade maträtter, är varm sås att föredra. Varm sås måste man reda och här är det vanligast att använda vetemjöl och smör. Grädde i såsen gör den extra fyllig. Vissa använder banan eller äpple och schalottenlök för att framhäva smaken av curry. I kalla currysåser är basen ofta crème fraiche, yoghurt…

Recept på Currysås. Enkelt och gott. Currysås är ett omtyckt tillbehör till kyckling, fläskfilé och fisk. Till sallad är det förstås gott med kall sås, men till kokt eller stek kyckling, eller friterade maträtter, är varm sås att föredra. Varm sås måste man reda och här är det vanligast att använda vetemjöl och smör. Grädde i såsen gör den extra fyllig. Vissa använder banan eller äpple och schalottenlök för att framhäva smaken av curry. I kalla currysåser är basen ofta crème fraiche, yoghurt…

Brysselkål är små gröna kålhuvuden, vanliga på det svenska julbordet. Koka dom lätt och ät som tillbehör eller ha i maträtter. Finn inspirationen här!

Brysselkål är små gröna kålhuvuden, vanliga på det svenska julbordet. Koka dom lätt och ät som tillbehör eller ha i maträtter. Finn inspirationen här!

Recept på Currysås. Enkelt och gott. Currysås är ett omtyckt tillbehör till kyckling, fläskfilé och fisk. Till sallad är det förstås gott med kall sås, men till kokt eller stek kyckling, eller friterade maträtter, är varm sås att föredra. Varm sås måste man reda och här är det vanligast att använda vetemjöl och smör. Grädde i såsen gör den extra fyllig. Vissa använder banan eller äpple och schalottenlök för att framhäva smaken av curry. I kalla currysåser är basen ofta crème fraiche, yoghurt…

Recept på Currysås. Enkelt och gott. Currysås är ett omtyckt tillbehör till kyckling, fläskfilé och fisk. Till sallad är det förstås gott med kall sås, men till kokt eller stek kyckling, eller friterade maträtter, är varm sås att föredra. Varm sås måste man reda och här är det vanligast att använda vetemjöl och smör. Grädde i såsen gör den extra fyllig. Vissa använder banan eller äpple och schalottenlök för att framhäva smaken av curry. I kalla currysåser är basen ofta crème fraiche, yoghurt…

Helbakad blomkål  passar perfekt som tillbehör, men även som varmrätt. Med Lohmanders bearnaise får rätten fantastiska smaker, här hittar du receptet.

Helbakad blomkål passar perfekt som tillbehör, men även som varmrätt. Med Lohmanders bearnaise får rätten fantastiska smaker, här hittar du receptet.

Pinterest
Search