Karamelliserad brysselkål är ett tillbehör som passar utmärkt till de flesta rätter, speciellt ugnsstekt kalkon! Brysselkålen sjuds i en blandning av honung, risvinäger och misopaste för att få sötsalta smaker.

Karamelliserad brysselkål är ett tillbehör som passar utmärkt till de flesta rätter, speciellt ugnsstekt kalkon! Brysselkålen sjuds i en blandning av honung, risvinäger och misopaste för att få sötsalta smaker.

Auberginesill är ett perfekt vegetariskt alternativ på julbordet. Den inlagda sillen är vegansk, den med senap blir det om du byter ut honung och sötar med något annat.

Två sorters auberginesill

Auberginesill är ett perfekt vegetariskt alternativ på julbordet. Den inlagda sillen är vegansk, den med senap blir det om du byter ut honung och sötar med något annat.

En samling nyttiga julrecept för dig som vill lätta upp julbordet med lite mer grönt.

En samling nyttiga julrecept för dig som vill lätta upp julbordet med lite mer grönt.

En av mina bästa, billigaste, godaste och enklaste go to-rätter är en röd linsgryta. Jag brukar göra för fyra personer så räcker det till lunch dagen efter. Lika gott då, och så skönt att...

En av mina bästa, billigaste, godaste och enklaste go to-rätter är en röd…

Få en riktigt god start på dagen! Tänk dig nyttig havregrynsgröt med mandelmjölk och chiafön och på det en uppiggande espresso med en droppe honung. Det här är breakfast for campiones.

Få en riktigt god start på dagen! Tänk dig nyttig havregrynsgröt med mandelmjölk och chiafön och på det en uppiggande espresso med en droppe honung. Det här är breakfast for campiones.

Två sorters auberginesill | Recept från Köket.se

Två sorters auberginesill

Två sorters auberginesill | Recept från Köket.se

Frys in ett par bananer (skalade, brutna i mindre bitar). Mixa dem med jordnötssmör, kakao, kokosflingor och en nypa salt. Blanda sedan i kakaonibs eller krossad choklad (inte så viktigt, men ändå gott). Jag höftar alltid med måtten, så smaka av tills du är nöjd. Du kan även tillsätta honung, dadlar, socker eller sirap om du vill att det ska bli sötare. Funkar även bra till frukost.

Frys in ett par bananer (skalade, brutna i mindre bitar). Mixa dem med jordnötssmör, kakao, kokosflingor och en nypa salt. Blanda sedan i kakaonibs eller krossad choklad (inte så viktigt, men ändå gott). Jag höftar alltid med måtten, så smaka av tills du är nöjd. Du kan även tillsätta honung, dadlar, socker eller sirap om du vill att det ska bli sötare. Funkar även bra till frukost.

Baka gärna detta åt mig tack! ^^ <3 Professorns favorit: Glutenfritt surdegsbröd med helt bovete och chiafrön.

Baka gärna detta åt mig tack! ^^ <3 Professorns favorit: Glutenfritt surdegsbröd med helt bovete och chiafrön.

En gräddig vegetarisk julgryta med smak av vegobitar, färska champinjoner, rödvin, vitlök & rosmarin. Passar perfekt till både julbordet och mellandagarna!

En gräddig vegetarisk julgryta med smak av vegobitar, färska champinjoner, rödvin, vitlök & rosmarin. Passar perfekt till både julbordet och mellandagarna!

Dessa goda quinoa- och kikärtsbollar kan antingen serveras som ett vegetariskt alternativ till köttbullar - dvs med potatis, brunsås och lingon eller helt enkelt med en grönsallad. Vi tycker...

Dessa goda quinoa- och kikärtsbollar kan antingen serveras som ett vegetariskt alternativ till köttbullar - dvs med potatis, brunsås och lingon eller helt enkelt med en grönsallad. Vi tycker...

Året Runt - Veckotidningen med flest recept

När gästerna är många är allt-i-ett-rätten ett klockrent alternativ.

Brysselkål är en gröda man antingen älskar eller hatar. Förrän man har provat att steka brysselkålen i stället för att koka den. Då har den potential att bli älskad av alla, för det blir magiskt gott! Särskilt tillsammans med salt sidfläsk, syrligt granatäpple och pikant ost.

Brysselkål är en gröda man antingen älskar eller hatar. Förrän man har provat att steka brysselkålen i stället för att koka den. Då har den potential att bli älskad av alla, för det blir magiskt gott! Särskilt tillsammans med salt sidfläsk, syrligt granatäpple och pikant ost.

Fantastiskt grönkålssallad med frisk och fruktig smak. Jag smaksätter vinägretten med granatäppelsirap, det stärker smaken på granatäppelkärnorna och ger salladen en fräsch syrlig smak. Har du inte granatäppelsirap hemma funkar det jättebra med lite citron och balsamico också. Du kan förbereda kålen flera timmar innan servering. Ett fräscht och gott tillbehör på julbordet! 8-10 portioner 500 g grönkål 4 st blodapelsin (vanlig apelsin funkar också bra) 1 granatäpple 1 dl grovhackade valnötter…

Fantastiskt grönkålssallad med frisk och fruktig smak. Jag smaksätter vinägretten med granatäppelsirap, det stärker smaken på granatäppelkärnorna och ger salladen en fräsch syrlig smak. Har du inte granatäppelsirap hemma funkar det jättebra med lite citron och balsamico också. Du kan förbereda kålen flera timmar innan servering. Ett fräscht och gott tillbehör på julbordet! 8-10 portioner 500 g grönkål 4 st blodapelsin (vanlig apelsin funkar också bra) 1 granatäpple 1 dl grovhackade valnötter…

Pinterest
Search