Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under…

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under…

Mjukt och saftigt bröd som endast jäser en gång direkt i formen.

Mjukt och saftigt bröd som endast jäser en gång direkt i formen.

Brukar du äta Lingongrova? Det här brödet är mycket godare!

Brukar du äta Lingongrova? Det här brödet är mycket godare!

Det här är min egen glutenfria variant av hönökakor där jag tillsatt fiberhusk och havregryn för att få degen lättarbetad och mer fiberrik. ...

Det här är min egen glutenfria variant av hönökakor där jag tillsatt fiberhusk och havregryn för att få degen lättarbetad och mer fiberrik. ...

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har...

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har...

Saftiga och goda morotsfrallor med fint rivna morötter i. Foto Roger Olsson

Morotsfrallorna blir oerhört saftiga av de rivna morötterna i degen.

Rustikt bröd som är himmelskt gott och kräver en liten arbetsinsats.

Rustikt bröd som är himmelskt gott och kräver en liten arbetsinsats.

Brukar du äta Lingongrova? Det här brödet är mycket godare!

Brukar du äta Lingongrova? Det här brödet är mycket godare!

Saftig, nyttig morotslimpa med filmjölk – utan sirap. Supergod och hälsosam!

Saftig, nyttig morotslimpa med filmjölk – utan sirap. Supergod och hälsosam!

Det behövs inte mer än vatten, salt, jäst och vetemjöl för ett gott bröd. Det här slipper du dessutom knåda!

Det behövs inte mer än vatten, salt, jäst och vetemjöl för ett gott bröd. Det här slipper du dessutom knåda!

Mjuka hålkakor med anis & fänkål är riktigt goda till frukost och på buffén. Foto Roger Olsson

Mjuka hålkakor med anis & fänkål är riktigt goda till frukost och på buffén. Foto Roger Olsson

Pinterest
Search