Lätta, goda och har en strykande åtgång. Bakas ut direkt och ställs in i kall ugn.

Lätta, goda och har en strykande åtgång. Bakas ut direkt och ställs in i kall ugn.

Här kommer receptet:SEGKAKORca 30-35 st1 l filmjölk1 dl sirap1 dl socker1 msk hjorthornssalt2 msk brödkryddor10-12 dl rågsikt10-12 dl vetemjöl OBS! Byt gärna ut 3-4 dl av mjölet mot kornmjöl så blir…

Här kommer receptet:SEGKAKORca 30-35 st1 l filmjölk1 dl sirap1 dl socker1 msk hjorthornssalt2 msk brödkryddor10-12 dl rågsikt10-12 dl vetemjöl OBS! Byt gärna ut 3-4 dl av mjölet mot kornmjöl så blir…

Snabba slättbröd stekpannebröd hembakat

Snabba slättbröd stekpannebröd hembakat

Julbröd mörkt bröd till jul

Julbröd mörkt bröd till jul

Rustik, god och kalljäst limpa som jäser över natten och serveras nygräddad till frukost.

Rustik, god och kalljäst limpa som jäser över natten och serveras nygräddad till frukost.

Urgoda hembakta bagels med vallmofrön. Receptet är från den alltid lika duktiga Leila. Detta här behöver du till ca 12 bagels : ( jag bakade dubbelsats och fick ca 20 bagels ) 25 g jäst 5 dl ljummet vatten 2 tsk salt 2 msk flytande honung 13 1/2 … Läs mer

Urgoda hembakta bagels med vallmofrön. Receptet är från den alltid lika duktiga Leila. Detta här behöver du till ca 12 bagels : ( jag bakade dubbelsats och fick ca 20 bagels ) 25 g jäst 5 dl ljummet vatten 2 tsk salt 2 msk flytande honung 13 1/2 … Läs mer

Recept på grovt surdegsbröd.

Recept på grovt surdegsbröd.

Recept på grovt surdegsbröd.

Recept på grovt surdegsbröd.

Min mamma hade magiska fingrar. Det var jag helt övertygad om som barn. Hon kunde trolla fram den godaste vaniljkakan av mjölk, ägg och socker...i stort. Och vilken kaka det blev. Krämig…

Cookies and Sweets - Magic Vanilla Cake ~ Magisk vaniljkaka

Det finns inget godare än mormors tekakor! Saftiga, smakrika och den ultimata smörgåsen!

Det finns inget godare än mormors tekakor! Saftiga, smakrika och den ultimata smörgåsen!

Mina recept: Gammaldags vetekaka

Mina recept: Gammaldags vetekaka

Brödet jäser bara en gång i formen och behöver inte knådas. Enkelt och smidigt!

Brödet jäser bara en gång i formen och behöver inte knådas. Enkelt och smidigt!

4. Sätt in brödet mitt i ugnen i en kall ugn, sätt temperaturen på 200 grader. Bröden jäser under tiden ugnsvärmen ökar. Låt bröden stå i ugnen i ca 50 min. Låt det svalna på ett galler.

4. Sätt in brödet mitt i ugnen i en kall ugn, sätt temperaturen på 200 grader. Bröden jäser under tiden ugnsvärmen ökar. Låt bröden stå i ugnen i ca 50 min. Låt det svalna på ett galler.

Pinterest
Search