[ Saffranstryffel ] 1 kuvert saffran / 1/2 msk rom / 1 dl vispgrädde / 250 g vit choklad, hackad i småbitar / kokos att rulla i | Lös upp saffranet i romen, låt stå och dra en stund. Koka upp grädden i en kastrull, häll genast över hackade chokladen. Häll i saffransblandningen, rör till en jämn smet där all choklad smält ordentligt. Häll i en form el tallrik med bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet tills den stelnat. Rulla till små bollar och rulla i kokosflingor. Förvara i kylskåp.

[ Saffranstryffel ] 1 kuvert saffran / 1/2 msk rom / 1 dl vispgrädde / 250 g vit choklad, hackad i småbitar / kokos att rulla i | Lös upp saffranet i romen, låt stå och dra en stund. Koka upp grädden i en kastrull, häll genast över hackade chokladen. Häll i saffransblandningen, rör till en jämn smet där all choklad smält ordentligt. Häll i en form el tallrik med bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet tills den stelnat. Rulla till små bollar och rulla i kokosflingor. Förvara i kylskåp.

Gillar ni också saltlakrits? Då ska ni baka dessa godingar till jul. Det här behöver du: 3 dl vispgrädde 4 dl strösocker 50 gram smör 4 msk ljus sirap 1 påse krossade turkisk peppar 200 gram mjölkchoklad svart karamellfärg Garnering: Lakritsströssel Gör så här: Krossa karamellerna i mortel. Lägg alla … Läs mer

Gillar ni också saltlakrits? Då ska ni baka dessa godingar till jul. Det här behöver du: 3 dl vispgrädde 4 dl strösocker 50 gram smör 4 msk ljus sirap 1 påse krossade turkisk peppar 200 gram mjölkchoklad svart karamellfärg Garnering: Lakritsströssel Gör så här: Krossa karamellerna i mortel. Lägg alla … Läs mer

Nutellfudge Det här behöver du till din nutellafudge : 3 dl vispgrädde 3 dl socker 1 dl ljus sirap 50 gram smör 1 msk honung 2 dl nutella Gör din nutellafudge så här: Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120-122 grader , eller tills … Läs mer

Nutellfudge Det här behöver du till din nutellafudge : 3 dl vispgrädde 3 dl socker 1 dl ljus sirap 50 gram smör 1 msk honung 2 dl nutella Gör din nutellafudge så här: Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120-122 grader , eller tills … Läs mer

Du vet hur gudomligt det luktar av brända mandlar på julmarknader? Lägg till pepparkakskrydda till den doften, så får du ett hum om vad dessa knapriga, hemmagjorda brända mandlar med smak av pepparkaka handlar om. (Hemma hos oss tog pepparkaksmandlarna slut efter 10 minuter.

Du vet hur gudomligt det luktar av brända mandlar på julmarknader? Lägg till pepparkakskrydda till den doften, så får du ett hum om vad dessa knapriga, hemmagjorda brända mandlar med smak av pepparkaka handlar om. (Hemma hos oss tog pepparkaksmandlarna slut efter 10 minuter.

Tid: ca 30 min + 1 tim i kyl 300 g marsipan 150 g nougat 150 g grön marsipan Garnering: 75–100 g mörk choklad pecannötter ev hackade pistaschnötter silverkulor kanderade violer,...

Tid: ca 30 min + 1 tim i kyl 300 g marsipan 150 g nougat 150 g grön marsipan Garnering: 75–100 g mörk choklad pecannötter ev hackade pistaschnötter silverkulor kanderade violer,...

Saffranstryffel med vit choklad och kokos - visst låter det gott?! Det är det också, kan jag meddela efter att ha smällt i mig säkert hälften av de små godbitarna ni ser på bilden. Scroll down for recipe in English! SAFFRANSTRYFFEL 1 kuvert saffran 1/2 msk rom 1 dl vispgrädde 2

Saffranstryffel med vit choklad och kokos - visst låter det gott?! Det är det också, kan jag meddela efter att ha smällt i mig säkert hälften av de små godbitarna ni ser på bilden. Scroll down for recipe in English! SAFFRANSTRYFFEL 1 kuvert saffran 1/2 msk rom 1 dl vispgrädde 2

Julmustkola – enkelt recept

Issa, Christmas Desserts, Christmas Time, Cookie Cakes, Pretzel, Presents, Fudge, Decorations, Truffles

Ni som brukar följa mina bakinlägg på Instagram vet ju att jag gillar att ta enkla grejer och göra om dem på ett nytt sätt. Inför rulltårtans dag, den 9 augusti, så funderade jag på hur man kunde g…

Ni som brukar följa mina bakinlägg på Instagram vet ju att jag gillar att ta enkla grejer och göra om dem på ett nytt sätt. Inför rulltårtans dag, den 9 augusti, så funderade jag på hur man kunde g…

Håll i hatten, alla kritiska läsare; nu blir det reklam. För en knapp månad sedan var jag på en jullunch i regi av Apoteket . Tariq Taylor ...

Håll i hatten, alla kritiska läsare; nu blir det reklam. För en knapp månad sedan var jag på en jullunch i regi av Apoteket . Tariq Taylor ...

Julmustkola

Julmustkola

Pinterest
Search