Annelie Green
More ideas from Annelie
Jordnötsgranola med dadlar

Jordnötsgranola med dadlar

Hej på er! Fredagspeppen lyser med sin frånvaro här dessvärre men det ska bli skönt att få ha en lugn helg hemma och bara få rå om varandra. Jag spenderar fortfarande dagarna mestadels i sängen, det blir inte många steg på stegräknaren. Antibiotikan har gjort sitt så lunginflammationen (med tillhörande feber) har krypit tillbaka men […]

Hej på er! Fredagspeppen lyser med sin frånvaro här dessvärre men det ska bli skönt att få ha en lugn helg hemma och bara få rå om varandra. Jag spenderar fortfarande dagarna mestadels i sängen, det blir inte många steg på stegräknaren. Antibiotikan har gjort sitt så lunginflammationen (med tillhörande feber) har krypit tillbaka men […]

Knäckig bananpaj – smakar som friterad banan – Bananpaj med choklad (4-6 portioner) 3-4 bananer 1 dl vetemjöl 100 gram smör (gärna rumsvarmt) 1,5 dl strösocker 0,75 dl ljus sirap Gör såhär; Sätt ugnen på 200 grader. Skiva bananerna, smörj en form och lägg låt dem täcka bottnen. Blanda samman smör med sirap, mjöl och socker och smeta över den över bananerna. Grädda i ca 15-20 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med valfritt tillbehör.

Knäckig bananpaj – smakar som friterad banan – Bananpaj med choklad (4-6 portioner) 3-4 bananer 1 dl vetemjöl 100 gram smör (gärna rumsvarmt) 1,5 dl strösocker 0,75 dl ljus sirap Gör såhär; Sätt ugnen på 200 grader. Skiva bananerna, smörj en form och lägg låt dem täcka bottnen. Blanda samman smör med sirap, mjöl och socker och smeta över den över bananerna. Grädda i ca 15-20 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med valfritt tillbehör.

Hörni! Först ett litet tips: Ni vet väl om att ni kan spara alla mina recept på ett samlat ställe på Bloglovin’ eller på Pinterest? Väldigt praktiskt faktiskt, om jag får säga det själv. Och …

10 halloumirecept att laga i sommar (Tuvessonskan)

Tack Anna-Lena – detta är det bästa pannacottareceptet jag testat  ♥ Cheesecakepannacotta, 4-6 pers: 1 1/2 gelantinblad 1 vaniljstång 3 dl vispgrädde 1/2 dl socker 200 g Philadelphiaost Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i … Läs mer

Tack Anna-Lena – detta är det bästa pannacottareceptet jag testat ♥ Cheesecakepannacotta, 4-6 pers: 1 1/2 gelantinblad 1 vaniljstång 3 dl vispgrädde 1/2 dl socker 200 g Philadelphiaost Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i … Läs mer

These Roasted Brown Butter Honey Garlic Carrots from The Recipe Critic make an excellent side dish for any meal! They are roasted to tender perfection in the most incredible brown butter honey garlic sauce!

Sat night dinner-These Roasted Brown Butter Honey Garlic Carrots from The Recipe Critic make an excellent side dish for any meal! They are roasted to tender perfection in the most incredible brown butter honey garlic sauce!

köttfärscalzone1

köttfärscalzone1

22 roliga lekar för barn i sommar

22 roliga lekar för barn i sommar

En härlig, snabblagad efter jobbet-rätt. Vill du laga den på fem röda minuter använder du färdigskalade räkor. Annars får du räkna med den tid det tar att skala räkorna. Det brukar gå jämnt upp med tiden det tar för riset att koka. Servera räkgrytan med ris och rostat bröd.

En härlig, snabblagad efter jobbet-rätt. Vill du laga den på fem röda minuter använder du färdigskalade räkor. Annars får du räkna med den tid det tar att skala räkorna. Det brukar gå jämnt upp med tiden det tar för riset att koka. Servera räkgrytan med ris och rostat bröd.