Ghakkun - samiskt tunnbröd (Gáhkku, AKA glödkaka or rieska, is a soft sami flatbread)

Ghakkun - samiskt tunnbröd (Gáhkku, AKA glödkaka or rieska, is a soft sami flatbread)

Supermjuka, lättbakade, härliga frallor som går bra att frysa in.

Supermjuka, lättbakade, härliga frallor som går bra att frysa in.

Stekpannebröd som inte behöver jäsa. Swedish recipe for flatbread that doesn't need yeast

Stekpannebröd som inte behöver jäsa. Swedish recipe for flatbread that doesn't need yeast

Saftiga och mjuka polarkakor som är ljuvligt goda!

Saftiga och mjuka polarkakor som är ljuvligt goda!

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under…

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under…

Naanbröd med vitlökssmör | Naanbröd med vitlökssmör som du bakar på grillen. Bröden är allra godast att äta när de fortfarande är varma. | tips: Gott till soppan | photo: Roger Olsson / Tidn.Hembakat

Naanbröd med vitlökssmör | Naanbröd med vitlökssmör som du bakar på grillen. Bröden är allra godast att äta när de fortfarande är varma. | tips: Gott till soppan | photo: Roger Olsson / Tidn.Hembakat

Hönökaka http://tidningenhembakat.se/blogg%E2%80%A6/lindas-bakskola/honokaka/

Hönökaka http://tidningenhembakat.se/blogg%E2%80%A6/lindas-bakskola/honokaka/

Rivna morötter i degen gör frallorna saftiga och goda.

Rivna morötter i degen gör frallorna saftiga och goda.

Superenkelt stekpannebröd som smakar helt fantastiskt.

Superenkelt stekpannebröd som smakar helt fantastiskt.

Ska du bara baka knäckebröd en enda gång , så är det dessa. Jag fick recepet av min förra granne Malin, och har bakat dem flitigt efter det. Krispiga och smakrika- så himla goda. Det här behöver du : 3 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl linfrön 1 dl solrosfrön … Läs mer

Ska du bara baka knäckebröd en enda gång , så är det dessa. Jag fick recepet av min förra granne Malin, och har bakat dem flitigt efter det. Krispiga och smakrika- så himla goda. Det här behöver du : 3 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl linfrön 1 dl solrosfrön … Läs mer


Fler idéer
Pinterest
Sök