Ghakkun - samiskt tunnbröd (Gáhkku, AKA glödkaka or rieska, is a soft sami flatbread)

Ghakkun - samiskt tunnbröd (Gáhkku, AKA glödkaka or rieska, is a soft sami flatbread)

Stekpannebröd som inte behöver jäsa. Swedish recipe for flatbread that doesn't need yeast

Stekpannebröd som inte behöver jäsa. Swedish recipe for flatbread that doesn't need yeast

Supermjuka, lättbakade, härliga frallor som går bra att frysa in.

Kalljästa supermjuka, lättbakade, härliga frallor som går bra att frysa in.

Lättgjort, ljuvligt 3-minuters stekpannebröd som inte behöver jäsa! Klicka här för länk till receptet!

Lättgjort, ljuvligt 3-minuters stekpannebröd som inte behöver jäsa! Klicka här för länk till receptet!

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under…

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under…

Superenkelt stekpannebröd som smakar helt fantastiskt.

Superenkelt stekpannebröd som smakar helt fantastiskt.

Naanbröd med vitlökssmör | Naanbröd med vitlökssmör som du bakar på grillen. Bröden är allra godast att äta när de fortfarande är varma. | tips: Gott till soppan | photo: Roger Olsson / Tidn.Hembakat

Naanbröd med vitlökssmör | Naanbröd med vitlökssmör som du bakar på grillen. Bröden är allra godast att äta när de fortfarande är varma. | tips: Gott till soppan | photo: Roger Olsson / Tidn.Hembakat

Hönökaka http://tidningenhembakat.se/blogg%E2%80%A6/lindas-bakskola/honokaka/

Hönökaka http://tidningenhembakat.se/blogg%E2%80%A6/lindas-bakskola/honokaka/

Rivna morötter i degen gör frallorna saftiga och goda.

Rivna morötter i degen gör frallorna saftiga och goda.

Norrländskt mjukt tunnbröd bakat med hjorthonssalt. North Swedish flatbread, mjukt tunnbröd, baked with milk, butter, rye, wheat, syrup and powdered ammonium carbonate on a hot baking tray in oven.

Norrländskt mjukt tunnbröd bakat med hjorthonssalt. North Swedish flatbread, mjukt tunnbröd, baked with milk, butter, rye, wheat, syrup and powdered ammonium carbonate on a hot baking tray in oven.

Hönökaka | Degen till kakan innehåller socker men det mesta försvinner under jäsningen.

Hönökaka | Degen till kakan innehåller socker men det mesta försvinner under jäsningen.

Pinterest
Search