Ghakkun - samiskt tunnbröd (Gáhkku, AKA glödkaka or rieska, is a soft sami flatbread)

Ghakkun - samiskt tunnbröd (Gáhkku, AKA glödkaka or rieska, is a soft sami flatbread)

Saftiga och mjuka polarkakor som är ljuvligt goda!

Saftiga och mjuka polarkakor som är ljuvligt goda!

Supermjuka, lättbakade, härliga frallor som går bra att frysa in.

Supermjuka, lättbakade, härliga frallor som går bra att frysa in.

Stekpannebröd som inte behöver jäsa. Swedish recipe for flatbread that doesn't need yeast

Stekpannebröd som inte behöver jäsa. Swedish recipe for flatbread that doesn't need yeast

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under…

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under…

Naanbröd med vitlökssmör | Naanbröd med vitlökssmör som du bakar på grillen. Bröden är allra godast att äta när de fortfarande är varma. | tips: Gott till soppan | photo: Roger Olsson / Tidn.Hembakat

Naanbröd med vitlökssmör | Naanbröd med vitlökssmör som du bakar på grillen. Bröden är allra godast att äta när de fortfarande är varma. | tips: Gott till soppan | photo: Roger Olsson / Tidn.Hembakat

Hönökaka http://tidningenhembakat.se/blogg%E2%80%A6/lindas-bakskola/honokaka/

Hönökaka http://tidningenhembakat.se/blogg%E2%80%A6/lindas-bakskola/honokaka/

Norrländskt mjukt tunnbröd bakat med hjorthonssalt. North Swedish flatbread, mjukt tunnbröd, baked with milk, butter, rye, wheat, syrup and powdered ammonium carbonate on a hot baking tray in oven.

Norrländskt mjukt tunnbröd bakat med hjorthonssalt. North Swedish flatbread, mjukt tunnbröd, baked with milk, butter, rye, wheat, syrup and powdered ammonium carbonate on a hot baking tray in oven.

Klassiska, nybakta scones till frukost är lyxigt och himmelskt gott! Och snabbt går de att baka.

Klassiska, nybakta scones till frukost är lyxigt och himmelskt gott! Och snabbt går de att baka.

Bakverk matbröd: Tunnbröd

Mjukt tunnbröd i stekpanna-bread in frying pan.

Pinterest
Search