Liisa Gustavsson

Liisa Gustavsson

Liisa Gustavsson
More ideas from Liisa
Krossad vitlökspotatis

Krossad vitlökspotatis

012A3061

012A3061

Färsbiffar gör jag ofta när det står still i huvudet och jag inte riktigt vet vad jag är sugen på. De går ju att anpassa och variera hur mycket som helst! Jag köper ALLTID svenskt naturbeteskött. Det är dyrare men vi äter nötfärs högst 1 gång i veckan så då får det vara värt det! […]

Färsbiffar gör jag ofta när det står still i huvudet och jag inte riktigt vet vad jag är sugen på. De går ju att anpassa och variera hur mycket som helst! Jag köper ALLTID svenskt naturbeteskött. Det är dyrare men vi äter nötfärs högst 1 gång i veckan så då får det vara värt det! […]

Åt en av de godaste rätter jag någonsin fått i mig häromdagen – bakad spetskål. Och så hittade jag det här receptet och insåg att jag måste testa. Du behöver: Bas 2 medelstora vita spetskål 3 msk kallpressad olivolja 2 tsk torkad ramslök (eller annan valfri torkad ört och 1 krm vitlökspulver) 1/2 tsk flingsalt 1 krm nymalen svartpeppar Topping 1/2 sats örtolja (se nedan) 1/2 dl pekannötter (20 g) 30 g parmesanost (valfritt) Gör så här: Värm ugnen till 225 grader. Ta eventuellt ...

Åt en av de godaste rätter jag någonsin fått i mig häromdagen – bakad spetskål. Och så hittade jag det här receptet och insåg att jag måste testa. Du behöver: Bas 2 medelstora vita spetskål 3 msk kallpressad olivolja 2 tsk torkad ramslök (eller annan valfri torkad ört och 1 krm vitlökspulver) 1/2 tsk flingsalt 1 krm nymalen svartpeppar Topping 1/2 sats örtolja (se nedan) 1/2 dl pekannötter (20 g) 30 g parmesanost (valfritt) Gör så här: Värm ugnen till 225 grader. Ta eventuellt ...

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Nikkalouktasoppa

Nikkalouktasoppa

Godaste fiskgrytan med lax och räkfond.

Godaste fiskgrytan med lax och räkfond.

OH MY GOD!  Hösten är räddad för denna soppa kommer jag göra typ varje dag tills december då jag börjar göra glögggrytorna… Söt tomatsoppa tillsammans med vitlöksstekt halloumi och surde…

OH MY GOD! Hösten är räddad för denna soppa kommer jag göra typ varje dag tills december då jag börjar göra glögggrytorna… Söt tomatsoppa tillsammans med vitlöksstekt halloumi och surde…

Kom in i rätt höststämning med dessa 11 goda soppor. Soppa är gott, lätt att laga och oftast snäll mot plånboken.

Kom in i rätt höststämning med dessa 11 goda soppor. Soppa är gott, lätt att laga och oftast snäll mot plånboken.

Busenkel soppa att göra, och brukar alltid vara väldigt uppskattad att bjuda på. Passar både som förrätt och varmrätt – beroende på i hur stora skålar du serverar den i. Det här behöver du till 4 portioner. 2 sharlottenlök 2- 3 morötter smör 7 dl vatten 3 dl grädde 200 … Läs mer

Busenkel soppa att göra, och brukar alltid vara väldigt uppskattad att bjuda på. Passar både som förrätt och varmrätt – beroende på i hur stora skålar du serverar den i. Det här behöver du till 4 portioner. 2 sharlottenlök 2- 3 morötter smör 7 dl vatten 3 dl grädde 200 … Läs mer

Gulaschsoppa på köttfärs

Gulaschsoppa på köttfärs

Matig och mättande köttfärssoppa som du fixar på 30 minuter blankt!

Matig och mättande köttfärssoppa som du fixar på 30 minuter blankt!