Hemmagjorda Soltorkade Tomater

Så lätt är det att göra egna Soltorkade Tomater

Rödbetsgratäng med getost

Rödbetsgratäng med getost

[ Ugnsrostade morötter med rödlök ] 2 port. { Ingredienser } 4 små morötter / 1 rödlök / flingsalt / svartpeppar / olivolja. { Instruktioner } Tvätta morötterna noga, skär i små stavar. Skala rödlöken, skiva den fint. Lägg allt i liten ugnsfast form. Strö över salt, svartpeppar & olivolja. Blanda om. In i ugnen på 250° ca 25 min.

[ Ugnsrostade morötter med rödlök ] 2 port. { Ingredienser } 4 små morötter / 1 rödlök / flingsalt / svartpeppar / olivolja. { Instruktioner } Tvätta morötterna noga, skär i små stavar. Skala rödlöken, skiva den fint. Lägg allt i liten ugnsfast form. Strö över salt, svartpeppar & olivolja. Blanda om. In i ugnen på 250° ca 25 min.

Knäcketoast med smörstekta kantareller och rårörda lingon

Knäcketoast med smörstekta kantareller och rårörda lingon

[ Bakade rödbetor med getost, vinägrett & rosé ] 4 pers, 4 tsk vinägrett. 200 g rödbetor / 4 msk extra jungfruolivolja / 1 msk vitvinsvinäger / 1 tsk dijonsenap / Havssalt och nymalen svartpeppar / 100 g mjuk getost / Rosépepparkorn | Tvätta rödbetorna och baka dem i ugn på 190° i 1 tim. Skala dem och låt svalna. Skär i superfina skivor. Rör ihop vinägretten och droppa den över rödbetorna. Bryt osten i små bitar och lägg dem på rödbetorna. Strö på lätt krossade rosépepparkorn.

[ Bakade rödbetor med getost, vinägrett & rosé ] 4 pers, 4 tsk vinägrett. 200 g rödbetor / 4 msk extra jungfruolivolja / 1 msk vitvinsvinäger / 1 tsk dijonsenap / Havssalt och nymalen svartpeppar / 100 g mjuk getost / Rosépepparkorn | Tvätta rödbetorna och baka dem i ugn på 190° i 1 tim. Skala dem och låt svalna. Skär i superfina skivor. Rör ihop vinägretten och droppa den över rödbetorna. Bryt osten i små bitar och lägg dem på rödbetorna. Strö på lätt krossade rosépepparkorn.

dagmars_kitchen_rodbetor_fetaost_2

dagmars_kitchen_rodbetor_fetaost_2

Det här inlägget är i samarbete med The WineagencyJag tycker om att sätta guldkant på vardagen. Faktiskt tycker jag mycket mer om att sätta guldkant...

Det här inlägget är i samarbete med The WineagencyJag tycker om att sätta guldkant på vardagen. Faktiskt tycker jag mycket mer om att sätta guldkant...

[ Sötpotatis i ugn med färska örter ] 3 lika stora sötpotatisar / flingsalt / svartpeppar / färska örter / olivolja. { Instruktioner } Tvätta potatisarna, dela dem längs med. Lägg i ugnsfast form m snittytan upp. Strö över rikligt med salt & svartpeppar. Hacka de färska örterna, lägg över potatisarna. Ringla sist en god olivolja över. Ställ in i 200° varm ugn ca 50 min tills potatisarna är genommjuka.

[ Sötpotatis i ugn med färska örter ] 3 lika stora sötpotatisar / flingsalt / svartpeppar / färska örter / olivolja. { Instruktioner } Tvätta potatisarna, dela dem längs med. Lägg i ugnsfast form m snittytan upp. Strö över rikligt med salt & svartpeppar. Hacka de färska örterna, lägg över potatisarna. Ringla sist en god olivolja över. Ställ in i 200° varm ugn ca 50 min tills potatisarna är genommjuka.

[ Rödbetor med fetaost ] Koka betorna i saltat vatten med några kvistar timjan. Skär dem sedan i bitar och fördela på ett fat tillsammans med en bit fetaost. Ringla över lite honung och strö över lite havssalt & peppar och pinjenötter (brukar annars använda valnötter men man tager vad man haver). Garnera med en bit färsk timjan och ät sedan upp allt till frukost, lunch eller middag!

[ Rödbetor med fetaost ] Koka betorna i saltat vatten med några kvistar timjan. Skär dem sedan i bitar och fördela på ett fat tillsammans med en bit fetaost. Ringla över lite honung och strö över lite havssalt & peppar och pinjenötter (brukar annars använda valnötter men man tager vad man haver). Garnera med en bit färsk timjan och ät sedan upp allt till frukost, lunch eller middag!

Pinterest
Search