— cakes —

Mumsiga bakverk, tårtor, kakor, rulltårtor, kladdkakor, muffins / Sweet cakes
92 Pins768 Followers
[ Zucchinikaka med pelargonfrosting ] 250 g zucchini / 2 dl rapsolja / 4 ägg / 5 dl vetemjöl / 3 dl socker / 2 tsk vaniljsocker / 2 tsk bakpulver / 2 tsk kanel / 1 tsk salt. { Frosting } 50 g rumstempererat smör eller margarin / 1,5 dl florsocker / 300 g cream cheese / 200 g mascarpone / ca 5 blad (eller efter smak) välsmakande doftpelargon

[ Zucchinikaka med pelargonfrosting ] 250 g zucchini / 2 dl rapsolja / 4 ägg / 5 dl vetemjöl / 3 dl socker / 2 tsk vaniljsocker / 2 tsk bakpulver / 2 tsk kanel / 1 tsk salt. { Frosting } 50 g rumstempererat smör eller margarin / 1,5 dl florsocker / 300 g cream cheese / 200 g mascarpone / ca 5 blad (eller efter smak) välsmakande doftpelargon

Ugn 175°. Smörj + bröa form. Riv zucchinin, lägg i bunke m olja, ägg. Vispa t porös smet. Blanda i övriga ingredienserna, vispa väl. Häll i formen, baka ca 60 min t helt genombakad. Låt svalna helt, dela i tre lager. Vispa margarin + siktat florsocker så margarinet blir mjukt, klumpfritt. Blanda i cream cheese, maskarpone. Vispa snabbt samman. Finhacka pelargonbladen ner i frostingen. Bred på frostingen när svalnat helt.

Ugn 175°. Smörj + bröa form. Riv zucchinin, lägg i bunke m olja, ägg. Vispa t porös smet. Blanda i övriga ingredienserna, vispa väl. Häll i formen, baka ca 60 min t helt genombakad. Låt svalna helt, dela i tre lager. Vispa margarin + siktat florsocker så margarinet blir mjukt, klumpfritt. Blanda i cream cheese, maskarpone. Vispa snabbt samman. Finhacka pelargonbladen ner i frostingen. Bred på frostingen när svalnat helt.

[ Jordgubbsmandeltårta ] 8 port. 200 g grovriven mandelmassa / 4 äggulor / 100 g mandlar / 4 äggvitor / 1½ dl strösocker. { Garnering } 3 dl vispgrädde / ½ liter jordgubbar / ½ dl limoncello (el ½ dl färskpressad citron + 2 msk florsocker) / hackad mynta el citronverbena på toppen

[ Jordgubbsmandeltårta ] 8 port. 200 g grovriven mandelmassa / 4 äggulor / 100 g mandlar / 4 äggvitor / 1½ dl strösocker. { Garnering } 3 dl vispgrädde / ½ liter jordgubbar / ½ dl limoncello (el ½ dl färskpressad citron + 2 msk florsocker) / hackad mynta el citronverbena på toppen

Ugn 175°. Vispa mandelmassa, äggulor. Finhacka mandlar, rör ner. Vispa äggvitor fast. Tillsätt strösocker, vispa t blank maräng. Vänd försiktigt ner i smeten. Klä springform, dm 23 cm. Pensla kanter m vatten el olja, klä m bakplåtsp. Häll i formen, grädda nedre delen ca 1 tim. Ansa jordgubbar, skär i bitar. Lägg i skål, m limoncello (el citronsaft m florsocker). Stå ca 30 min. Vispa grädden fluffig. Toppa m den + jordgubbarna fr marinaden. Dekorera med finhackade örter.

Ugn 175°. Vispa mandelmassa, äggulor. Finhacka mandlar, rör ner. Vispa äggvitor fast. Tillsätt strösocker, vispa t blank maräng. Vänd försiktigt ner i smeten. Klä springform, dm 23 cm. Pensla kanter m vatten el olja, klä m bakplåtsp. Häll i formen, grädda nedre delen ca 1 tim. Ansa jordgubbar, skär i bitar. Lägg i skål, m limoncello (el citronsaft m florsocker). Stå ca 30 min. Vispa grädden fluffig. Toppa m den + jordgubbarna fr marinaden. Dekorera med finhackade örter.

FLÄDERCHEESECAKE MED JORDGUBBAR & VIT CHOKLAD - All things green

made by mary - Flädercheesecake med Jordgubbar & Vit Choklad

{ Fresita– & limegranité } Riv limeskal, blanda m socker + vatten till sockerlagen, låt koka upp, koka 2 min, ta fr plattan. Sila bort limeskalen, låt svalna helt i rumstemperatur. Blanda m fresita i rymlig bunke, tillsätt 2 dl vatten. Blanda noga. Häll upp i frystålig behållare, ställ in över natten. { Servering } Låt cheesecaken tina ngn min, lossa fr formen. Placera på serveringsfat, låt mjuka ngt. Skrapa upp granitén mha gaffel, skopa ovanpå cheesecaken. Servera m välfylld Fresita.

[ made by mary ] Frozen Cheesecake with Fresita & Lime Granita

[ Sitronpavlova ] {Mareng} 6 eggehviter / 3¾ dl sukker / ¾ tsk salt. {Kake} 9 egg / 270 g sukker / 225 g hvetemel / 45 g potetmel. {Krem} 6 egg / 180 g sukker / 1½ ss raspet sitronskall / 120 g sitronsaft / 60 g usaltet smør / 2 klyper salt. {Fyll} 4 dl pisket kremfløte / ev vaniljesukker | {Marengs} 100°. Ha 4 eggehviter i bolle, pisk stivt sammen m sukker. Måle størrelsen på marengslokkene. Skal ha 3 el 4 marengslokk. Stryk massen utover, høyd ikke mer enn 1 cm. Stek 1 tim, 10 min på…

[ Sitronpavlova ] {Mareng} 6 eggehviter / 3¾ dl sukker / ¾ tsk salt. {Kake} 9 egg / 270 g sukker / 225 g hvetemel / 45 g potetmel. {Krem} 6 egg / 180 g sukker / 1½ ss raspet sitronskall / 120 g sitronsaft / 60 g usaltet smør / 2 klyper salt. {Fyll} 4 dl pisket kremfløte / ev vaniljesukker | {Marengs} 100°. Ha 4 eggehviter i bolle, pisk stivt sammen m sukker. Måle størrelsen på marengslokkene. Skal ha 3 el 4 marengslokk. Stryk massen utover, høyd ikke mer enn 1 cm. Stek 1 tim, 10 min på…

{ Kakebunn } Smør former m dm 24 cm. Ovn 180°. Pisk sukker, egg luftig. Bland potetmel, hvetemel, hell over i sil. Dunk forsiktig i silen slik at litt og litt av melet faller i bollen m eggedosisen, vend samtidig forsiktig m slikkepott. Viktig ikke arbeide for hardt. Fordel røren i formene, stek i midt, 30–40 min. Sjekk m gaffel om er ferdig. Avkjøles, del i 2–3 lag.

{ Kakebunn } Smør former m dm 24 cm. Ovn 180°. Pisk sukker, egg luftig. Bland potetmel, hvetemel, hell over i sil. Dunk forsiktig i silen slik at litt og litt av melet faller i bollen m eggedosisen, vend samtidig forsiktig m slikkepott. Viktig ikke arbeide for hardt. Fordel røren i formene, stek i midt, 30–40 min. Sjekk m gaffel om er ferdig. Avkjøles, del i 2–3 lag.

Den här sommartårtan kanske ser avancerad ut, men den är löjligt enkel att göra. Det räcker att du bakar en enda sockerkaka i långpanna (det tar bara en kvart), så har du bottnar till två tjusiga våningstårtor i miniversion! Tårtan är riktigt fräsch och innehåller färska jordgubbar, vispad grädde och bottnar med en rejäl smak av citron. Sedan finns det en hemlig...

Den här sommartårtan kanske ser avancerad ut, men den är löjligt enkel att göra. Det räcker att du bakar en enda sockerkaka i långpanna (det tar bara en kvart), så har du bottnar till två tjusiga våningstårtor i miniversion! Tårtan är riktigt fräsch och innehåller färska jordgubbar, vispad grädde och bottnar med en rejäl smak av citron. Sedan finns det en hemlig...

Pinterest
Search