— candies —

Gott, smaskigt godis att baka! / Sweet sweets and candy for sweet teeth
14 Pins766 Followers
Citronfudge är verkligen hur enkelt som helst att göra och blandningen mellan sött och syrligt gör den till en helt fantastisk godsak. Den här citronfudgen är alldeles himmelskt mjuk och len och ligger någonstans mellan fudge och citronkola i konsistensen och det går inte riktigt att definiera den.

Citronfudge är verkligen hur enkelt som helst att göra och blandningen mellan sött och syrligt gör den till en helt fantastisk godsak. Den här citronfudgen är alldeles himmelskt mjuk och len och ligger någonstans mellan fudge och citronkola i konsistensen och det går inte riktigt att definiera den.

[ Hallontryffel ] ca 25 st. 125 g hallon (ca 2 dl) / ½ dl vispgrädde / 1 msk smör / 200 g vit choklad + 100 g vit choklad | Passera hallon genom sil, till ½ dl. Koka lätt tills mängden halverats + fått gelékonsistens. + vispgrädde, smör, koka upp. Ta från plattan. Grovhacka 200 g mörk choklad, blanda ner tills smält. Om skär sig, låt svalna ngt, vispa ihop ordentligt på nytt. Häll i aluminiumformar, ej ända upp. Ställ kallt ngn tim. Smält 100 g vit choklad i mikro. Fyll, ställ i kylen.

[ Hallontryffel ] ca 25 st. 125 g hallon (ca 2 dl) / ½ dl vispgrädde / 1 msk smör / 200 g vit choklad + 100 g vit choklad | Passera hallon genom sil, till ½ dl. Koka lätt tills mängden halverats + fått gelékonsistens. + vispgrädde, smör, koka upp. Ta från plattan. Grovhacka 200 g mörk choklad, blanda ner tills smält. Om skär sig, låt svalna ngt, vispa ihop ordentligt på nytt. Häll i aluminiumformar, ej ända upp. Ställ kallt ngn tim. Smält 100 g vit choklad i mikro. Fyll, ställ i kylen.

En fantastiskt god och len fudge med mjölkchoklad – den fullkomligt smälter i munnen!

En fantastiskt god och len fudge med mjölkchoklad – den fullkomligt smälter i…

[ Gräddkola med flingsalt ] 50 g smör / 3 dl strösocker (270 g) / 3 dl vispgrädde (300 g) / 1½ dl ljus sirap (210 g) / ½ tsk vaniljpulver / flingsalt | Blanda allt i tjockbottnad kastrull. Koka upp, koka på medelvärme till 125°, el kulprov. Rör om lite då och då för att fördela värmen. Klä form ca 15×20 cm. Häll upp kolan i formen, strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur. Skär i bitar. Förvara i rumstemperatur i lufttät burk.

[ Gräddkola med flingsalt ] 50 g smör / 3 dl strösocker (270 g) / 3 dl vispgrädde (300 g) / 1½ dl ljus sirap (210 g) / ½ tsk vaniljpulver / flingsalt | Blanda allt i tjockbottnad kastrull. Koka upp, koka på medelvärme till 125°, el kulprov. Rör om lite då och då för att fördela värmen. Klä form ca 15×20 cm. Häll upp kolan i formen, strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur. Skär i bitar. Förvara i rumstemperatur i lufttät burk.

[ Lavendeltryffel ] 100 g vit choklad / ¾ dl grädde / 1 msk torkade lavendelblommor / 3 limeblad | Finhacka chokladen. Mortla lavendelblommorna så smakerna frigörs. Koka upp grädde m lavendel + limeblad. Sila av. Blanda den varma grädden m chokladen. Om klumpar, värm blandningen en stund över vattenbad. Ställ i kylskåpet att svalna. Rulla små bollar av tryffeln, vänd dem gärna i lite smält vit choklad. Garnera med några lavendelblommor på toppen.

Lavendeltryffel - I think this is in Swedish. I don't read Swedish.

[ Kexchokladtryffel ] 150 g mörk choklad / 1 dl vispgrädde / 2 msk smör / 1½ paket kexchoklad, krossad | { Instruktioner } Koka upp grädden. Ta från plattan, tillsätt choklad + smör. Låt tryffeln svalna helt. Vänd ner 1 kexchoklad, rör runt. Frys minst 2 tim. Rulla bollar, rulla i ½ krossad kexchoklad.

[ Kexchokladtryffel ] 150 g mörk choklad / 1 dl vispgrädde / 2 msk smör / 1½ paket kexchoklad, krossad | { Instruktioner } Koka upp grädden. Ta från plattan, tillsätt choklad + smör. Låt tryffeln svalna helt. Vänd ner 1 kexchoklad, rör runt. Frys minst 2 tim. Rulla bollar, rulla i ½ krossad kexchoklad.

[ Recept på chokladhjärtan ]

[ Recept på chokladhjärtan ]

Nu sitter jag här på kvällen med en kopp glögg och en vit chokladtryffel. Jag hade i äkta vaniljstång och det blev en sådan härlig vaniljsmak. Vilken skillnad det är vilken vanilj man använder. Kokosen bröt det söta väldigt bra. Tryffel är himla lätt och göra och så fint man kan göra och lägga in [...]

Nu sitter jag här på kvällen med en kopp glögg och en vit chokladtryffel. Jag hade i äkta vaniljstång och det blev en sådan härlig vaniljsmak. Vilken skillnad det är vilken vanilj man använder. Kokosen bröt det söta väldigt bra. Tryffel är himla lätt och göra och så fint man kan göra och lägga in [...]

En till Allt för föräldrar webbplats

En till Allt för föräldrar webbplats

Pinterest
Search