— coffee | cake —

Fikabröd / Coffee cake
105 Pins769 Followers
Ugn 200º (varmluft). Vispa ägg, socker poröst. Blanda de torra, vänd försiktigt ner i äggsmeten. + rivna morötterna, oljan. Bred ut jämt över bakplåtsp. Baka i mitten ca 5 min, tills genombakad. Vänd uppochner på nytt bakplåtspapper, lätt sockrat. Ta av gamla bakplåtspappret försiktigt, svalna helt. Creme cheese: Vispa smöret ca 2-3 min. Blanda i florsocker, vaniljsocker, vispa. Vänd i cream cheese, vispa till styv. Bred tunt över kalla kakan. Rulla ihop. Pudra m florsocker.

Ugn 200º (varmluft). Vispa ägg, socker poröst. Blanda de torra, vänd försiktigt ner i äggsmeten. + rivna morötterna, oljan. Bred ut jämt över bakplåtsp. Baka i mitten ca 5 min, tills genombakad. Vänd uppochner på nytt bakplåtspapper, lätt sockrat. Ta av gamla bakplåtspappret försiktigt, svalna helt. Creme cheese: Vispa smöret ca 2-3 min. Blanda i florsocker, vaniljsocker, vispa. Vänd i cream cheese, vispa till styv. Bred tunt över kalla kakan. Rulla ihop. Pudra m florsocker.

[ Morotsrulltårta ] Tårtbotten: 2 ägg / 2 dl socker / 2 dl vetemjöl / 1 tsk vaniljsocker / 1 tsk kanel / 1 tsk bikarbonat / 1 tsk bakpulver / ½ dl majs– eller rapsolja / ca 2 dl finrivna morötter. Cream cheesefyllning: 50 g rumsvarmt smör / 1 dl florsocker / 1 tsk vaniljsocker / 200 g kall cream cheese

[ Morotsrulltårta ] Tårtbotten: 2 ägg / 2 dl socker / 2 dl vetemjöl / 1 tsk vaniljsocker / 1 tsk kanel / 1 tsk bikarbonat / 1 tsk bakpulver / ½ dl majs– eller rapsolja / ca 2 dl finrivna morötter. Cream cheesefyllning: 50 g rumsvarmt smör / 1 dl florsocker / 1 tsk vaniljsocker / 200 g kall cream cheese

[ Sockerkaka med pistasch & saffran ] 8–10 bitar. { Kaka } 200 g smör / 1½  paket saffran (¾ g) / 2 ägg / 2 dl socker / 2 dl mjöl / 1 tsk bakpulver / smör + ströbröd till formen / 100 g hackade pistaschnötter. { Dekoration } Pistaschnötter / citronmeliss eller mynta. { Servering } 2 dl vispgrädde / 1 dl turkisk yoghurt

[ Sockerkaka med pistasch & saffran ] 8–10 bitar. { Kaka } 200 g smör / 1½ paket saffran (¾ g) / 2 ägg / 2 dl socker / 2 dl mjöl / 1 tsk bakpulver / smör + ströbröd till formen / 100 g hackade pistaschnötter. { Dekoration } Pistaschnötter / citronmeliss eller mynta. { Servering } 2 dl vispgrädde / 1 dl turkisk yoghurt

Ugn 200°. Smält smöret försiktigt, blanda i saffran, låt svalna något. Rör ner socker + ägg i kastrullen. Tillsätt mjöl, bakpulver och det smälta saffransmöret. Vänd runt så att allt blandas väl. Hacka och rör ner nötterna. Smörj och bröa formen. Häll i smeten, grädda ca 30 min. Prova med en sticka, kakan ska kännas fuktig och lite kletig. Låt svalna i rumstemperatur. Vispa grädden lätt, tillsätt yoghurten. Vispa så att allt blandas väl, ställ i kylen.

Ugn 200°. Smält smöret försiktigt, blanda i saffran, låt svalna något. Rör ner socker + ägg i kastrullen. Tillsätt mjöl, bakpulver och det smälta saffransmöret. Vänd runt så att allt blandas väl. Hacka och rör ner nötterna. Smörj och bröa formen. Häll i smeten, grädda ca 30 min. Prova med en sticka, kakan ska kännas fuktig och lite kletig. Låt svalna i rumstemperatur. Vispa grädden lätt, tillsätt yoghurten. Vispa så att allt blandas väl, ställ i kylen.

Ibland förvånar jag mig själv, som med de här cupcakesmunkarna. Vadå cupcakesmunkar?   Jo, en rörd cupcakessmet med mkt smak av vanilj, som bakas i cupcakesplåtar...

Ibland förvånar jag mig själv, som med de här cupcakesmunkarna. Vadå cupcakesmunkar? Jo, en rörd cupcakessmet med mkt smak av vanilj, som bakas i cupcakesplåtar...

Ibland förvånar jag mig själv, som med de här cupcakesmunkarna. Vadå cupcakesmunkar?   Jo, en rörd cupcakessmet med mkt smak av vanilj, som bakas i cupcakesplåtar...

- Cupcakes-Munkar med Lime Sukker - Cupcakes-(Ebelskiver)Doughnuts rolled in Lime Sugar

Ända sedan jag fick smaka Lindas makalöst goda tårta på vår stylingworkshop i Dala-Floda har jag gått omkring och tänkt att jag bara måste baka...

[ made by mary ] Sticky Brownie with Chocolate Chips, a silky smooth Milk Chocolate Frosting and Chocolat Crisp

{ Instruktioner } Ugn 175°, varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten. Fyll en smord och bröad sockerkaksform. Grädda naturell i mitten ca 25–30 min, utan varmlufts ca 30–40 min. Prova med sticka, kakan ska inte vara kladdig.

Sponge cake with elderflower glaze 3 piece organic eggs cups granulated sugar 1 teaspoon vanilla butter 1 cup milk cups flour 2 teaspoons baking powder 1 st pinch of salt zest of 1 lemon butter and breadcrumbs to form

[ Sockerkaka med blåbär ] 1 långsmal brödform. 2 ägg / 2 dl socker / 3 dl vetemjöl / 1½ tsk bakpulver / 1 tsk vaniljsocker / 50 g socker / ½ dl mjölk / 1 dl blåbär / smör + ströbröd t formen / florsocker. { Metod } Ugn 175°. Smörj, bröa form. Vispa ägg & strösocker. Blanda mjöl, bakpulver + vaniljsocker separat. Smält smör i kastrull, häll i mjölk, blåbär. Häll i äggblandningen. Rör ner mjölblandningen, häll i form. Grädda i mitten 30 min. Svalna. Pudra florsocker.

[ Sockerkaka med blåbär ] 1 långsmal brödform. 2 ägg / 2 dl socker / 3 dl vetemjöl / 1½ tsk bakpulver / 1 tsk vaniljsocker / 50 g socker / ½ dl mjölk / 1 dl blåbär / smör + ströbröd t formen / florsocker. { Metod } Ugn 175°. Smörj, bröa form. Vispa ägg & strösocker. Blanda mjöl, bakpulver + vaniljsocker separat. Smält smör i kastrull, häll i mjölk, blåbär. Häll i äggblandningen. Rör ner mjölblandningen, häll i form. Grädda i mitten 30 min. Svalna. Pudra florsocker.

Pinterest
Search